Wat is Google Mijn Bedrijf (GMB)?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google My Business, in het Nederlands Google Mijn Bedrijf (GMB) genoemd, is een gratis tool aangeboden door Google waarmee bedrijven hun online aanwezigheid op Google Search en Google Maps kunnen beheren. Het stelt bedrijven in staat om belangrijke bedrijfsinformatie, zoals openingstijden, locatie, en contactgegevens, te vermelden en te updaten, evenals foto’s en klantbeoordelingen te beheren.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf

Het gebruik van Google Mijn Bedrijf biedt tal van voordelen die de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je bedrijf kunnen vergroten:

Verbeterde lokale SEO

Een goed geoptimaliseerd GMB profiel helpt je om beter zichtbaar te zijn in lokale zoekresultaten. Dit betekent dat je bedrijf gemakkelijker gevonden wordt door mensen die zoeken naar diensten of producten in jouw regio.

Directe interactie met klanten

Google My Business biedt functies zoals berichten, Q&A, en klantbeoordelingen, waardoor je direct kunt communiceren met (potentiële) klanten. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid.

Inzichten en analyses

Met een Google bedrijfsprofiel krijg je waardevolle inzichten over hoe klanten je bedrijf vinden en ermee omgaan. Je kunt gegevens bekijken over zoekopdrachten, acties op je profiel, en de herkomst van je klanten, wat helpt bij het optimaliseren van je marketingstrategieën.

Het opzetten van een Google bedrijfsprofiel

Het instellen van een Google bedrijfsprofiel is eenvoudig, maar het is belangrijk om het goed te doen om maximaal voordeel te behalen:

Aanmaken en verifiëren van je profiel

Begin met het aanmaken van een GMB profiel en vul alle relevante bedrijfsinformatie in. Verifieer je bedrijf via een telefoonnummer, e-mail of postkaart om te bevestigen dat je de eigenaar bent.

Optimaliseer je bedrijfsinformatie

Zorg ervoor dat alle informatie up-to-date en nauwkeurig is. Voeg je bedrijfsadres, openingstijden, telefoonnummer, website en beschrijving toe. Gebruik relevante zoekwoorden in je bedrijfsbeschrijving om je SEO te verbeteren.

Voeg foto’s en video’s toe

Visuele content trekt de aandacht en maakt je profiel aantrekkelijker. Voeg hoogwaardige foto’s en video’s toe van je bedrijfslocatie, producten, en diensten om klanten een duidelijk beeld te geven van wat je aanbiedt.

Beheer en optimalisatie van je GMB profiel

Het beheren en optimaliseren van je GMB profiel is een doorlopend proces. Hier zijn enkele tips om je profiel actueel en aantrekkelijk te houden:

Reageer op beoordelingen

Beoordelingen zijn cruciaal voor je online reputatie. Reageer op zowel positieve als negatieve beoordelingen om te laten zien dat je waarde hecht aan klantfeedback en bereid bent om problemen op te lossen.

Post regelmatig updates

Gebruik de postfunctie om updates, aanbiedingen, evenementen en nieuws te delen. Dit houdt je profiel actief en relevant, en kan klanten aanmoedigen om je bedrijf te bezoeken.

Gebruik Google Posts

Google Posts is een functie binnen GMB waarmee je korte updates, evenementen, aanbiedingen en productinformatie kunt delen. Regelmatig posten houdt je publiek betrokken en kan helpen bij het promoten van speciale aanbiedingen of evenementen.

Veelvoorkomende fouten bij Google My Business

Incomplete bedrijfsinformatie

Zorg ervoor dat je profiel volledig is ingevuld, zodat je bedrijf betrouwbaar en professioneel overkomt. Incomplete informatie kan potentiële klanten afschrikken en je SEO schaden.

Onregelmatig beheer

Een GMB profiel vereist regelmatig onderhoud. Zorg ervoor dat je profiel altijd up-to-date is met de nieuwste informatie en dat je actief reageert op klantbeoordelingen en vragen.

Rocket Marketing: jouw partner voor online marketing

Google Mijn Bedrijf is een krachtige tool voor het verbeteren van je lokale SEO en het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf. Door je profiel correct in te stellen en te optimaliseren, kun je direct communiceren met klanten, waardevolle inzichten verkrijgen en je marketingstrategieën verbeteren.

Bij Rocket Marketing helpen we je om je Google Mijn Bedrijf profiel optimaal te benutten. Ons team van experts zorgt ervoor dat je profiel volledig is geoptimaliseerd en onderhouden wordt, zodat je bedrijf maximaal profiteert van de voordelen van GMB. Van het aanmaken en verifiëren van je Google bedrijfsprofiel tot het beheren van beoordelingen en het plaatsen van updates, wij ondersteunen je bij elke stap. Vertrouw op Rocket Marketing om je lokale SEO te verbeteren en je online zichtbaarheid te vergroten.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen