Wat is HTTPS?

Definitie van HTTPS

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het is de beveiligde versie van het standaard HTTP-protocol. Dit gebruik je om gegevens tussen de webbrowser van de gebruiker en de website die ze bezoeken, over te dragen. Het belangrijkste verschil tussen HTTPS en HTTP is dat HTTPS de gegevens versleutelt. Dit betekent dat de informatie die tussen de browser en de website wordt overgedragen, gecodeerd is en daardoor beveiligd tegen onderschepping of afluisteren door derden.

Deze beveiliging bereik je door het gebruik van een SSL (Secure Sockets Layer) of TLS (Transport Layer Security) certificaat, dat een beveiligde verbinding tussen de server en de browser tot stand brengt. Wanneer een website deze versleuteling gebruikt, staat er een sloticoon weergegeven in de adresbalk van de browser. Dat geeft aan dat de verbinding veilig is.

Het nut voor online marketing?

Deze manier van versleutelen is van belang voor online marketing, omdat het vertrouwen en veiligheid biedt aan websitebezoekers. Dit is vooral belangrijk voor e-commerce websites, waar veilige transacties essentieel zijn. HTTPS verbetert ook de SEO-rangschikking van een website, wat bijdraagt aan een betere zichtbaarheid en meer organisch verkeer.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen