Wat is SSL?

Wat is SSL?

SSL staat voor “Secure Sockets Layer” en is een essentiële technologie voor het beveiligen van gegevens die via het internet worden verzonden. In dit artikel zullen we bespreken wat SSL is, waarom het van belang is voor online beveiliging, en hoe het werkt.

Waarom SSL belangrijk is:

  • SSL versleutelt gegevens, waardoor ze onleesbaar zijn voor kwaadwillende partijen die mogelijk proberen ze te onderscheppen.
  • Websites met SSL-certificaten tonen een groen hangslotpictogram en “https” in de adresbalk, wat vertrouwen wekt bij bezoekers.
  • SSL helpt bij het voorkomen van phishingaanvallen door de echtheid van een website te bevestigen.

Hoe SSL werkt

SSL werkt door het tot stand brengen van een beveiligde verbinding tussen een webserver en de browser van een gebruiker. Dit gebeurt in drie stappen:

  1. Handdruk: de browser vraagt de server om zijn identiteitscertificaat en genereert een sessiesleutel voor de beveiligde communicatie.
  2. Sessiesleuteluitwisseling: de server stuurt zijn SSL-certificaat, dat is geverifieerd door een vertrouwde derde partij, naar de browser.
  3. Versleutelde gegevensuitwisseling: de browser en de server gebruiken de sessiesleutel om gegevens te versleutelen en te ontsleutelen tijdens de communicatie.

Beveilig je online ervaring met SSL

SSL is een fundamentele technologie voor het waarborgen van de beveiliging en het vertrouwen van gebruikers tijdens online communicatie. Websites en online diensten moeten SSL implementeren om gevoelige informatie te beschermen en een veilige online omgeving te bieden voor hun bezoekers. Kies voor SSL om je online ervaring te beveiligen en je digitale communicatie te beschermen.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen