Wat is Deeplink?

Wat is een deeplink?

Een deeplink is een directe verwijzing naar een specifieke, meestal diep verborgen pagina binnen een website of een app. In tegenstelling tot een oppervlakkige link die naar de homepage leidt, neemt een deeplink je mee naar een bepaalde contentpagina die anders meerdere klikken verwijderd zou zijn vanaf de startpagina.

Definitie van deeplink

De definitie van een deeplink kan dus omschreven worden als een URL die gebruikers rechtstreeks doorstuurt naar een specifieke pagina binnen een website of een applicatie. Deze on-page SEO techniek gebruik je om de navigatie voor de gebruiker te vereenvoudigen en de relevantie van de content te verhogen.

Deeplinks voor online marketing

In de wereld van online marketing zijn deeplinks bijzonder waardevol omdat ze de mogelijkheid bieden om de gebruikersexperience te verfijnen. Ze stellen marketeers in staat om potentiële klanten direct naar een product of dienst te leiden, waardoor de kans op conversie toeneemt. Bijvoorbeeld, in een e-mailcampagne kunnen deeplinks worden ingezet om klanten rechtstreeks naar een aanbieding of een landingspagina te leiden. Dit vermindert het aantal stappen dat een gebruiker moet nemen om tot actie over te gaan, verlaagt de drempel voor engagement en verbetert de effectiviteit van de marketinginspanningen. Deeplinks zijn een cruciaal element in het optimaliseren van de klantreis en het stimuleren van gerichte acties.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen