Wat is Keyword?

Wat is een keyword?

Een keyword, of zoekwoord in het Nederlands, is een term uit de context van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online marketing. Het is een specifiek woord of een combinatie van woorden. Mensen gebruiken die woorden om iets op te zoeken via zoekmachines zoals Google.

Bijvoorbeeld, als iemand informatie zoekt over het bakken van een appeltaart, kunnen zij zoektermen gebruiken zoals “appeltaart recept” of “hoe bak ik een appeltaart”. Deze zinnen zijn dan de keywords waarop websites willen worden gevonden en gerangschikt in de zoekmachine resultaten.

Zoekwoorden en online marketing

In online marketing gebruik je keywords om de inhoud van een website af te stemmen op wat potentiële klanten zoeken. Door relevante keywords te integreren in de tekst, titels, meta-beschrijvingen en andere onderdelen van een webpagina, kan een bedrijf de kans vergroten dat hun site verschijnt in de zoekresultaten wanneer iemand die specifieke termen gebruikt. Dit helpt bij het aantrekken van gericht verkeer naar de website. Dat is essentieel voor online zichtbaarheid en het bereiken van de gewenste doelgroep.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen