Wat is Crawlen?

Wat is crawlen?

Crawlen is een fundamenteel proces waarbij zoekmachines zoals Google webpagina’s ontdekken en indexeren. Het betreft een geautomatiseerd proces waarbij zogenaamde ‘crawlers’ of ‘spiders’ het internet afspeuren naar nieuwe en geüpdatete content. Deze crawlers navigeren van link naar link en van pagina naar pagina om informatie te verzamelen. Ze maken een kopie van elke pagina en sturen deze door naar de zoekmachine, die de inhoud vervolgens analyseert en opneemt in een index.

Definitie crawlen

De definitie van crawlen kan dus samengevat worden als het proces waarbij bots systematisch het web doorzoeken om informatie te verzamelen over nieuwe of geüpdatete webpagina’s, om deze vervolgens beschikbaar te maken voor zoekopdrachten van gebruikers.

Zichtbaarheid vergroten

In de context van online marketing is crawlen essentieel. Het stelt marketeers in staat hun zichtbaarheid in zoekmachine resultatenpagina’s (SERP’s) te vergroten. Door zoekmachines gemakkelijk toegang te geven tot hun webpagina’s, en door ervoor te zorgen dat de content relevant en up-to-date is, kunnen marketeers de kans vergroten dat hun pagina’s hoog ranken. Dit leidt tot meer organisch verkeer en potentiële klanten. Het optimaliseren van een website voor crawlers, bekend als zoekmachineoptimalisatie (SEO), is daarom een cruciale strategie in online marketing. SEO houdt in dat je zorgt voor een crawler-vriendelijke websitestructuur, relevante en kwalitatieve content, en een netwerk van backlinks om autoriteit en relevantie in zoekmachines te signaleren.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen