Wat is Affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een performance-gebaseerde vorm van online marketing waarbij een bedrijf zijn partners, de affiliates, beloont voor elke bezoeker of klant die zij aandragen via hun eigen marketinginspanningen. Dit kan zijn via websites, blogs, of social media kanalen.

Definitie

De definitie van affiliate marketing is het proces waarbij een affiliate een product of dienst promoot en in ruil daarvoor een commissie ontvangt voor elke verkoop, klik of lead die genereerd wordt. Het is een win-win situatie: bedrijven verhogen hun verkoop door het uitgebreide bereik van hun affiliates, en affiliates verdienen geld door hun netwerk of content.

Kosteneffectieve marketing

In de context van online marketing, biedt affiliate marketing bedrijven de kans om hun producten op een kosteneffectieve manier te promoten. In plaats van vooraf te betalen voor advertenties, betalen bedrijven alleen commissies wanneer de promotie resulteert in een verkoop. Dit maakt het een aantrekkelijk model voor bedrijven die hun risico willen minimaliseren. Voor online marketeers biedt affiliate marketing een duurzame inkomstenbron door het creëren van content die waarde biedt aan hun publiek en tegelijkertijd producten en diensten promoot waarin zij geloven.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen