Websites

Veel mensen zien een website ook wel als een online visitekaartje. Dat is niet geheel onterecht, want op de meeste sites vind je ook een logo, de huisstijl en contactgegevens. Toch klopt het niet helemaal, want een website is veel meer dan alleen dat. Websites zijn namelijk vooral een middel om een doelgroep mee te bereiken.

Bij Rocket Marketing zijn we tijdens het ontwerpen van de website ook al bezig met de marketing. Wij zorgen ervoor dat de content van je site de bezoeker aanspreekt en dat je pagina’s technisch goed in elkaar steken.

Wij bouwen waar jouw bedrijf voor staat

Misschien heb je al een bestaande website en is het nu tijd om deze een frisse uitstraling te geven. De tijd vliegt en met de snel ontwikkelende trends is het essentieel om bij te blijven. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om mee te gaan met de voortdurende (technologische) ontwikkelingen. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld al een herkenbare huisstijl? Heb je het lettertype en de bijpassende kleuren al lang geleden vastgesteld? Spreek je je bezoekers op een specifieke manier aan?

Als je ervoor kiest om je website door ons te laten maken, kun je rekenen op een ontwerp dat volledig aansluit bij jouw bedrijf. Jouw organisatie en de bijbehorende uitstraling zijn tenslotte uniek. Bij Rocket Marketing hebben we alle expertise in huis om jouw unieke identiteit te vertalen naar een op maat gemaakt ontwerp. Als je nog geen website hebt, denken we graag met je mee en gaan we samen op zoek naar vormgeving, lettertypes en kleuren die perfect bij jou passen.

Een nieuwe website die past bij jou online marketing strategie?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom jouw website laten maken door Rocket Marketing?

Je kunt niet meer zonder website in het digitale tijdperk. Want dit is de plek waar jouw toekomstige klanten hun eerder indruk opdoen, waar ze hun eerste oordeel over jouw bedrijf vormen. Een mooie, professionele site is dus onmisbaar. Voor het bouwen en beheren van die website kun je bij ons terecht: of je nou alleen een digitaal visitekaartje nodig hebt of een dat je jouw volledige bedrijf online gaat runnen. De WordPress specialisten van Rocket Marketing realiseren jouw droomwebsite.

Stappenplan website maken

Als we bij Rocket Marketing een website maken, dan gaan we systematisch te werk en doen we dit aan de hand van het onderstaande stappenplan.

Stap 1: het doel van de website bepalen

Om te beginnen bepalen we wat het doel van de website is. Aan de hand van dit doel moet de structuur namelijk gemaakt worden. Om die reden bespreken we eerst goed met je wat de verwachtingen zijn en wat je precies voor ogen hebt.

Op die manier weten we wat voor site je graag wilt. Tijdens het ontwikkelen van een concept zullen we steeds jouw wensen in het achterhoofd houden.

Als je het moeilijk vindt om te bepalen wat voor website je nodig hebt, dan helpen we je hierbij en lopen we de mogelijkheden en functionaliteiten met je door.

Stap 2: het uitvoeren van een keyword research

Als we weten wat het doel van de website is, kunnen onze SEO specialisten en webdesigners van start gaan met hun werkzaamheden. We voeren een keyword research uit om alle relevante zoekwoorden in kaart te brengen.

Op basis van de zoekwoorden die uit het onderzoek rollen, maken we een concept voor de sitestructuur. Zo kunnen we uiteindelijk een website realiseren die overzichtelijk te navigeren is voor bezoekers én goed vindbaar is in de zoekmachines.

Stap 3: het ontwerpen van een design

Op basis van het doel zal de webdesigner ook een grafisch concept ontwerpen. De site moet goed aansluiten op de doelgroep en representatief zijn voor je bedrijf.

Daarnaast moet de website ook zo ontworpen zijn dat deze eenvoudig te navigeren is, niet alleen op de computer maar ook op smartphones en tablets. Als je bijvoorbeeld graag wil dat een bezoeker een contactformulier invult, zorgen we ervoor dat dit formulier extra opvalt.

Wil je vooral informeren, dan leggen we de focus op bepaalde informatieve content. Wij passen het design dus volledig op jouw doelen aan en denken bij het maken van een ontwerp echt over ieder aspect van de website na. Want uiteindelijk maken we het verschil met strategisch uitgedachte details.

Stap 4: het realiseren van de website

Als jij onze concepten hebt goedgekeurd, kunnen we beginnen met het ontwikkelen van de website. Wij gebruiken daarvoor WordPress, wereldwijd het meestgebruikte content management system (CMS).

Dit CMS is namelijk zeer eenvoudig te gebruiken en er zijn veel plugins beschikbaar. Met behulp van die plugins kunnen we de website heel eenvoudig uitbreiden.

Voor vrijwel iedere functionaliteit bestaat een plugin. Is dat niet het geval, dan kunnen we eventueel zelf een plugin ontwikkelen. WordPress is overigens ook een zeer goed CMS voor wie goed vindbaar wil zijn in Google.

We zullen je steeds een goed beeld geven van de voortgang. Je kunt zelfs meekijken terwijl we de website ontwikkelen.

Stap 5: de site gaat live

Zodra de jouw site helemaal compleet is, dan kunnen we hem live zetten. Nadat hij online staat, blijven we de website analyseren aan de hand van de resultaten.

Zo gebruiken we bijvoorbeeld Analytics om te bepalen hoe we hem nog beter kunnen maken. Ons SEO team gaat na hoe we nog meer bezoekers op de website kunnen krijgen. We controleren bijvoorbeeld hoe we diverse marketingkanalen kunnen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan Google Ads, Social Ads en e-mailmarketing.

Een van A tot Z verzorgd:

  • Werkt perfect op alle soorten apparaten
    • computers, smartphones en tablets
  • Is geoptimaliseerd voor Google
  • Kun je zelf eenvoudig website beheren of laten beheren
  • Maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke CMS
  • Met een directe lijn voor ondersteuning

Wij maken al onze websites in het meest populaire en gebruiksvriendelijke content management system dat nu beschikbaar is: WordPress. Door het overzichtelijke dashboard kun je snel je weg vinden in dit CMS. Daarbij is het ook erg toegankelijk voor mensen zonder technische voorkennis, waardoor je makkelijk zelf tekst en afbeeldingen kunt toevoegen zonder dat je er code voor moet schrijven.

Het grote voordeel van een WordPress website is dat de basisstructuur zoekmachinevriendelijk is. Daardoor kan Google de pagina’s makkelijker scannen en indelen in de zoekresultaten. Maar dat is niet alles. Google scant namelijk de tekst op jouw site om te kijken waar het over gaat en hoe waardevol de informatie is. Vervolgens bepaalt Google op basis van deze informatie hoe hoog de webpagina’s in Google’s organische zoekresultaten komt te staan.

Bij het bouwen van de site voegen we een SEO-plugin toe die helpt bij hoger scoren in Google. Daarnaast kunnen we je helpen bij het uitbreiden en optimaliseren van de webteksten zodat bezoekers jouw website in Google kunnen vinden.

Doordat WordPress zo gebruiksvriendelijk is kun je je eigen website zelf beheren. Je maakt zelf aanpassingen en voegt eenvoudig tekst, afbeeldingen of nieuwe producten toe. Ook zonder ervaring kom je een heel eind met WordPress. Dit kan altijd en overal, als er maar een internetverbinding is. Op die manier hoef je nooit meer te wachten op je webbouwer om een tekst te aan te passen of een nieuwe pagina toe te voegen.

Werken aan je eigen webpagina’s geeft veel voldoening, maar het kan ook erg tijdrovend zijn. Als je geen zin of tijd hebt om je site zelf te beheren, dan kun je bij Rocket Marketing terecht om hem te laten beheren.

Je kiest zelf in welke mate je het beheer van de website door ons laat uitvoeren. Dat kan betekenen dat we alleen maar technische ondersteuning hoeven te bieden, maar we kunnen meer voor je uit handen nemen door bijvoorbeeld berichten te plaatsen of kleine tekstuele aanpassingen te maken. Wil je alles uit handen laten nemen, dan kunnen we ook volledige SEO webteksten voor je schrijven, social media accounts beheren en de video- en fotografie voor je doen.

In de huidige tijd maken steeds meer mensen niet alleen gebruik van hun smartphone om websites te bezoeken, maar ook om aankopen te doen. Aangezien mobiele apparaten steeds vaker worden gebruikt, is het van cruciaal belang dat je website goed functioneert op alle schermformaten. Wellicht heb je zelf weleens een website geopend die niet geoptimaliseerd was voor je telefoon, waardoor de tekst te klein was en de zinnen niet op het scherm pasten. Herinner je je nog hoe snel je die website weer hebt verlaten? Om deze reden is het belangrijk om een responsief ontwerp te hebben. Je wilt namelijk een optimale gebruikerservaring bieden, ongeacht het apparaat dat je bezoeker gebruikt. Hiermee verminder je het aantal gebruikers dat afhaakt vanwege een slechte ervaring, en tegelijkertijd bevorder je de zoekmachineoptimalisatie (SEO), aangezien zoekmachines websites die mobielvriendelijk zijn hoger waarderen.

Veelgestelde vragen

Een goede website moet aan verschillende criteria voldoen om een positieve gebruikerservaring te bieden en de conversies te stimuleren. Allereerst moet de website gemakkelijk navigeerbaar zijn en snel laden, zodat bezoekers niet worden ontmoedigd om te blijven. Het ontwerp moet ook esthetisch aantrekkelijk zijn en aansluiten bij je merk en doelgroep. Verder moet de inhoud relevant en up-to-date zijn, en de juiste zoekwoorden bevatten voor zoekmachine-optimalisatie. Bovendien moet de website responsive zijn, zodat deze op verschillende apparaten goed werkt. Tot slot moet de website betrouwbaar zijn en een veilige verbinding hebben om gevoelige informatie te beschermen. Door aan deze criteria te voldoen, zal je website voor meer succes zorgen.

De kosten voor het laten maken van een website variëren sterk, afhankelijk van de complexiteit, het ontwerp, de functionaliteiten en de ervaring van de webdesigner of het webdesignbureau. Bij Rocket Marketing kun je vanaf € 1.500,- een volledig functionele website laten bouwen. Wij bouwen je website in het meest gebruiksvriendelijke content management system dat nu beschikbaar is: WordPress.

Als je een website wilt laten maken, zijn er enkele overwegingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om het doel van de website te bepalen, een budget vast te stellen en een webdeveloper met ervaring en referenties te kiezen. Daarnaast moet de website een responsive design krijgen, geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en goede hosting hebben.

Een professionele website fungeert als een digitaal visitekaartje en beïnvloedt de eerste indruk van potentiële klanten. Het is als het hebben van een toplocatie in de digitale wereld. Met een goede website versterk je je geloofwaardigheid en vergroot je het bereik van jouw bedrijf. Door relevante inhoud en een gebruiksvriendelijk ontwerp te bieden, trek je meer bezoekers aan die jouw klant kunnen worden. 

Online marketing team

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.