Wat is Doorway page?

Wat is een doorway page?

Een doorway page, ook wel bekend als een brugpagina, is een webpagina die specifiek is ontworpen om hoog te scoren in zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden, maar die weinig waarde biedt aan de gebruiker. Deze pagina’s zijn vaak gevuld met zoekwoorden en bevatten links naar andere pagina’s op de site, zonder enige relevante inhoud van zichzelf.

Waarom doorway pages schadelijk zijn voor SEO

Doorway pages worden door zoekmachines zoals Google als manipulatieve en misleidende praktijken beschouwd. Ze bieden een slechte gebruikerservaring omdat ze gebruikers naar specifieke pagina’s leiden zonder daadwerkelijk relevante informatie te bieden. Het gebruik van doorway pages kan leiden tot ernstige SEO-penalty’s, waaronder lagere rankings of zelfs deindexering van je website.

Kenmerken van doorway pages

Overmatige zoekwoordvulling

Doorway pages bevatten vaak onnatuurlijke hoeveelheden zoekwoorden om zoekmachines te misleiden en hogere rankings te behalen. Dit resulteert in een slechte leesbaarheid en een negatieve gebruikerservaring.

Weinig tot geen relevante inhoud

Deze pagina’s bieden weinig waardevolle informatie aan de gebruiker en fungeren voornamelijk als doorgang naar andere pagina’s. De inhoud is meestal dun en irrelevante voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Overmatig gebruik van interne links

Doorway pages bevatten vaak veel interne links naar andere pagina’s op de site, met als doel de gebruikersstroom te manipuleren in plaats van te voorzien in informatiebehoeften.

Hoe doorway pages te vermijden

Doorway pages zijn een misleidende SEO-praktijk die ernstige gevolgen kan hebben voor je website. Door te focussen op waardevolle, gebruikersgerichte content en ethische SEO-strategieën, kun je je rankings verbeteren zonder de risico’s die gepaard gaan met doorway pages.

1. Creëer waardevolle en relevante content

Focus op het creëren van pagina’s die waardevolle en relevante informatie bieden aan de gebruiker. Zorg ervoor dat elke pagina uniek is en een duidelijk doel dient, in plaats van alleen maar te proberen hoog te scoren in zoekresultaten.

2. Vermijd zoekwoordvulling

Gebruik zoekwoorden op een natuurlijke en relevante manier binnen je content. Zoekwoordvulling kan leiden tot penalty’s van zoekmachines en schaadt de leesbaarheid en gebruikservaring.

3. Optimaliseer voor de gebruiker, niet voor de zoekmachine

Houd bij het maken van content altijd de gebruiker in gedachten. Biedt inhoud die hun vragen beantwoordt en hun behoeften vervult, in plaats van te proberen zoekmachines te manipuleren.

Rocket Marketing: jouw partner voor effectieve en verantwoorde SEO

Bij Rocket Marketing geloven we in het toepassen van ethische en effectieve SEO-strategieën die niet alleen je zichtbaarheid verbeteren, maar ook een positieve gebruikerservaring bieden. Ons team van experts helpt je bij het ontwikkelen van een solide contentstrategie die zich richt op waarde en relevantie, zodat je website hoog scoort zonder het risico van zoekmachinepenalty’s. Vertrouw op Rocket Marketing om je te begeleiden naar duurzame SEO-succes.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen