Wat is 301 redirect?

Wat is een 301 redirect?

Een 301 redirect is een technische verwijzing die wordt gebruikt om bezoekers en zoekmachines van een oude webpagina naar een nieuwe webpagina te leiden. Met andere woorden, het is een manier om permanent een pagina van de ene locatie naar de andere te verplaatsen zonder de SEO-waarde te verliezen. Het dus ook is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Waarom is een 301 redirect belangrijk?

Wanneer je besluit om een bestaande webpagina te verplaatsen naar een andere URL, kan dit gevolgen hebben voor de rangschikking en zichtbaarheid van die pagina in zoekmachines zoals Google. Zonder een redirect zou de oude URL leiden tot een foutpagina. Dat resulteert in een slechte gebruikerservaring en een verlies van organisch verkeer. Door een 301 te implementeren, worden zowel gebruikers als zoekmachines automatisch naar de nieuwe pagina geleid, waardoor de impact op de zoekresultaten voor je website tot een minimum wordt beperkt.

Hoe werkt een redirect?

Een 301 redirect maakt gebruik van een specifieke HTTP-statuscode, namelijk “301 Moved Permanently”. Wanneer een gebruiker of zoekmachine een webpagina opent, detecteert de server deze statuscode. Vervolgens begrijpt deze dat de pagina permanent is verplaatst naar een nieuwe locatie. De server stuurt vervolgens een signaal naar de browser of zoekmachine om automatisch door te verwijzen naar de nieuwe URL

Welke redirect stel je in? 301, 302?

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen