Zoekmachine optimalisatie

Bij Rocket Marketing gebruiken we zoekmachine optimalisatie om meer verkeer naar je website te leiden. Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) werkt als zelfstandige methode, maar ook als onderdeel van een brede online marketing strategie.

Vraag een gratis SEO-review aan

Wij bieden je een gratis SEO-review ter waarde van € 250,- aan. Onze SEO-review bestaat uit een volledige scan en beoordeling van:

Waarom we jou een analyse aanbieden

We bieden deze analyse gratis aan, zodat jij direct weet waar je aan toe bent en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Uit onze SEO-reviews blijkt dat merendeel van de geanalyseerde bedrijven groeikansen laat liggen. In onze SEO-review lichten we de groeikansen voor jouw bedrijf toe en stellen we een passende SEO-campagne voor jouw bedrijf op.

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun zoekmachine optimalisatie aan ons uit te besteden. De reviews die wij uitvoeren zijn echter altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

SEO: Hoe belangrijk is het?

Een geoptimaliseerde website is essentieel voor een succesvolle online marketingstrategie. Onze expertise in zoekmachine optimalisatie garandeert dat jouw website perfect functioneert, resulterend in hogere posities binnen de organische zoekresultaten van Google. Dit leidt tot een toename van gratis verkeer, aangezien organische resultaten meer clicks genereren dan betaalde advertenties. Meer dan 82% van het websiteverkeer komt via zoekmachines. Zoekmachinemarketing omvat zowel SEO als adverteren op zoekmachines, maar bij SEO betaal je niet per klik. Het is cruciaal om de voortdurende veranderingen in zoekmachines bij te houden om de concurrentie voor te blijven en je strategie dienovereenkomstig aan te passen. Een effectieve SEO-strategie verbetert niet alleen het websiteverkeer, maar ook de conversieratio – het percentage bezoekers dat klant wordt. Omdat SEO complex en tijdrovend kan zijn, kiezen veel bedrijven ervoor om dit uit te besteden.

Onze deskundige SEO-specialisten helpen je met:

Online zichtbaarheid vergroten

SEO speelt een cruciale rol in het zichtbaar maken van jouw onderneming op het internet. Potentiële klanten die online oplossingen zoeken voor hun vragen, moeten jou sneller kunnen vinden dan je concurrenten.

Relevante content creëren

Het is essentieel om relevante inhoud te bieden om goed gevonden te worden op het web. Of het nu gaat om blogposts of SEO-geoptimaliseerde landingspagina’s en webteksten, wij begeleiden je in dit proces. Voor meer informatie, klik hier.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces waarbij je externe links naar je site verzamelt. Een hoger aantal kwalitatieve verwijzingen van andere sites verhoogt de kans dat jouw pagina hoog in Google komt te staan. Voor meer informatie, klik hier.

Laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en meer optimalisatie

De rangschikking van jouw website in zoekmachines hangt af van diverse factoren. Wij kijken naar aspecten zoals laadsnelheid en mobiele compatibiliteit om de prestaties van jouw website te verbeteren. Neem contact met ons voor advies over website optimalisatie.

Online marketing SEO

Alvorens we de zoekmachine optimalisatie in gang zetten, is het voor ons essentieel om jouw onderneming te leren kennen. Wanneer we een duidelijk beeld hebben van je zaak, je klantenkring en de sector waarin je opereert, beginnen we met de uitvoering. De combinatie van deze diepgaande inzichten, samen met onze expertise en kennis van SEO, legt de perfecte grondslag voor een vruchtbare samenwerking. Het is van groot belang dat we jouw onderneming grondig begrijpen, aangezien zoekmachine optimalisatie verfijnd maatwerk vereist.

Zodra we een compleet beeld hebben van jouw bedrijf, wordt het tijd om na te gaan welke zoektermen jouw potentiële klanten gebruiken. We analyseren specifieke woorden en woordcombinaties die zij intypen in de zoekbalk van Google. Zoekwoordenonderzoek of keyword research is de enige manier waarop je dit kunt achterhalen. Aan de hand van het zoekwoordenonderzoek kunnen we bovendien controleren of jouw website momenteel inhoudelijk goed aansluit op het zoekgedrag van potentiële klanten.

Behalve dat we een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, controleren we ook of je website technisch goed in elkaar steekt. Zo gaan we onder andere na of de crawlers van Google in staat zijn om de website goed te scannen. Dat is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de pagina’s van je website geïndexeerd kunnen worden. Door middel van technische zoekmachine optimalisatie zorgen we dat de basis van je website goed is.

Door middel van on-page optimalisatie verbeteren we de content op je website. We analyseren niet alleen de tekst op je pagina, maar ook de indeling. We gaan volledig na of de pagina’s onder andere voorzien zijn van goede content, interne links, paginatitels en afbeeldingen. Deze onderdelen moeten naadloos aansluiten op het onderwerp van de pagina. Het doel van een pagina moet direct duidelijk zijn voor de bezoeker en de inrichting van de pagina moet hierop aansluiten.

On-page optimalisatie vormt slechts een facet van SEO. Bovendien evalueren we de online reputatie van je onderneming. Want de beoordeling van jouw bedrijfswebsite beperkt zich niet tot de content alleen; de gehele online presence is van belang. Daarom nemen we aspecten zoals inkomende links en klantbeoordelingen onder de loep. Aansluitend zetten we ons in om de off-page aanwezigheid van je bedrijf te versterken.

Aangezien gebruiksvriendelijkheid ook een belangrijke rol speelt in zoekmachine optimalisatie doen we een usability analyse. Hierbij controleren we hoe gebruiksvriendelijk je website is. De functies van de website moeten bijvoorbeeld goed werken op alle apparaten. Dus zowel op laptops als op tablets als op andere mobiele apparaten. Daarnaast moet de website snel genoeg laden. Maar usability is veel meer dan dat. Het gaat hier om een volledig gebruikersgericht ontwerp, want dat levert uiteindelijk meer conversies op.

Waar zou je jouw toekomstige klanten kunnen vinden? Misschien wel vlak bij je in de buurt, maar het kan evengoed zijn dat ze zich in een ander land bevinden. Afhankelijk van de doelgroep die je bedrijf wil aanspreken, onderzoeken we de mogelijkheden voor zowel internationale als lokale zoekmachineoptimalisatie. Overweeg bijvoorbeeld het opzetten of finetunen van een Google My Business-pagina. Daarnaast kunnen we met gerichte internationale SEO specifieke landen benaderen.

Na een grondige analyse van alle facetten krijgen we een helder zicht op de mogelijkheden en uitdagingen binnen zoekmachineoptimalisatie. Deze inzichten vertalen we naar een SEO-strategie die de organische vindbaarheid van je website een boost geeft. Continu monitoring van de campagne is cruciaal. Hiervoor zetten we efficiënte hulpmiddelen in zoals Google Search Console en Google Analytics. Wij dragen zorg voor een correcte configuratie van deze instrumenten.

Maandelijks zetten we stappen om jouw SEO-strategie verder te verfijnen. We zijn voortdurend waakzaam voor nieuwe mogelijkheden en potentiële obstakels om daar meteen op te kunnen reageren. De dynamiek van zoekmachines en de aanhoudende activiteit van concurrenten maken dat doorlopende optimalisatie essentieel is. We houden de prestaties van de SEO-campagne nauwgezet bij en voeren verbeteringen door waar nodig.

Zodra je merkt dat zoekmachine optimalisatie zijn vruchten afwerpt, is het tijd om na te denken over het inzetten van andere online kanalen. Ieder extra kanaal maakt de online aanwezigheid van jouw bedrijf sterker. We timmeren aan de weg naar succes met onder andere Google Ads, Microsoft Ads, Facebook of LinkedIn.

Veelgestelde vragen

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO, is de kunst en wetenschap van het optimaliseren van een website om hogere posities in de organische zoekresultaten van zoekmachines te bereiken. Het is een belangrijk onderdeel van digitale marketing omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is voor potentiële klanten die zoeken naar jouw producten of diensten. Onder SEO vallen verschillende technieken, zoals het optimaliseren van de inhoud van de website, het gebruik van relevante zoekwoorden, het opbouwen van hoogwaardige backlinks, het verbeteren van de gebruikerservaring en het optimaliseren van de technische aspecten van de website.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een continu proces dat bestaat uit verschillende stappen. Het begint met een grondige analyse van je website om te kijken naar de huidige staat van SEO en eventuele obstakels die de zichtbaarheid belemmeren. Op basis hiervan ontwikkel je strategieën om deze problemen aan te pakken en de website te optimaliseren voor zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie is van groot belang als je de online aanwezigheid van je bedrijf of organisatie wil vergroten en meer verkeer naar je website wil trekken. Door te investeren in SEO kan je niet alleen betere zichtbaarheid en hogere conversieratio’s bereiken, maar ook je (merk)autoriteit en betrouwbaarheid vergroten. Bovendien is SEO een duurzame strategie die op de lange termijn resultaten kan blijven opleveren. Het is daarom verstandig om SEO te beschouwen als een essentieel onderdeel van je digitale strategie en erin te investeren om duurzame groei te bereiken.

Het zien van resultaten met SEO vergt tijd en consistentie. Meestal duurt het enkele maanden voordat je verbeteringen opmerkt. De exacte tijd hangt af van verschillende factoren, zoals de concurrentie in jouw sector en de gekozen zoekwoorden. Je kunt zoekmachine optimalisatie vergelijken met het kweken van een plant: het kost enige tijd voordat je de bloemen kunt bewonderen en er de vruchten van kunt plukken. Goed uitgevoerde SEO loont: het is een investering in je online aanwezigheid en bedrijfsgroei op de lange termijn. Door consistent aandacht te besteden aan SEO, zul je de resultaten zien bloeien.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.