Social media creatie

Veel mensen zouden niet meer zonder social media kunnen. Social media mag dan ook niet ontbreken in jouw online strategie. Ons team van contentspecialisten denkt graag mee over jouw social media strategie.

Wij helpen je om de kansen voor jouw bedrijf te ontdekken en om deze optimaal te benutten. Daarbij letten we onder andere op veelgebruikte kanalen voor jouw doelgroep en het type content dat ze aantrekkelijk vinden.

Gratis brainstormen over jouw social media marketing?

Wil je graag dat we met jou meedenken? Vraag dan een gratis brainstormsessie aan ter waarde van € 250,-. Dan brengen wij de content marketing funnel en de groeimogelijkheden voor jouw bedrijf in kaart.

Daarmee zorgen we ervoor dat je een goede basis hebt voor een succesvolle social media strategie. Deze brainstormsessie is gratis en vrijblijvend, maar je kunt achteraf uiteraard wel beslissen om social media marketing aan ons uit te besteden.

Doordat veel bedrijven de strategie vervolgens ook door ons laten uitvoeren, blijft het voor ons ook interessant om zulke sessies gratis aan te bieden. Je bent echter volledig vrij in je keuze.

Sluit jou content goed aan bij jou doelgroep?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Het belang van social media creatie

Er zijn verschillende social mediakanalen die je kunt gebruiken om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Ieder kanaal heeft weer zijn eigen doelgroep. Als je vindbaar bent op de juiste kanalen, kan jouw doelgroep jou beter bereiken, maar jij hen ook.

Door middel van een goede social media strategie achterhaal je waar jouw doelgroep ‘uithangt’. Als je dat weet kun je jouw doelgroep via dat social mediakanaal bereiken. Op basis van jouw doelgroep bepalen we welke social media kanalen interessant zijn. Na verloop van tijd kan de doelgroep zich verplaatsen naar een ander medium, daarom is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in social media.

Interactie op social media

Nadat we profielen hebben aangemaakt op de juiste kanalen, wordt het belangrijk dat we de  aandacht trekken van potentiële klanten. Daarbij is activerende content een belangrijke pijler. Een online strategie voor social media bestaat vaak niet alleen uit statische posts, maar ook uit stories, likes en reacties. Interactie is key!

Met behulp van interessante posts, stories en reels leiden we meer verkeer naar je website. Social media creatie is een goede manier om met je doelgroep te communiceren. Vooral omdat het niet een eenzijdige weg is, maar klanten zelf ook reageren in de vorm van likes, reacties en reviews, maar ook via direct message of de chat.

Welke social media kanalen kies je?

Omdat social media tegenwoordig een grote rol speelt in het leven van veel mensen, is de juiste strategie zeer belangrijk. Als B2B-bedrijf leg je de focus bijvoorbeeld op LinkedIn, maar Instagram is een beter idee als je sieraden verkoopt. Het bedenken van een goede strategie kan een uitdaging zijn, maar wij kunnen je daarbij helpen.

Onze specialisten hebben namelijk veel ervaring op dit gebied en kunnen een goede strategie bedenken op basis van jouw doelstellingen.

Bij Rocket Marketing hebben we niet alleen veel ervaring met social media marketing en contentcreatie, maar houden we ook steeds de laatste trends in de gaten. Zo weten we waar jouw doelgroep zich bevindt en welke soort content populair is.

Onze specialisten weten precies hoe ze de aandacht van jouw doelgroep kunnen trekken en jouw doelstellingen kunnen behalen. We helpen je mee met het bepalen van haalbare doelen en doen er alles aan om deze te behalen.

Er zitten grote verschillen tussen de populaire socialmediakanalen. Zo zal ook de demografie per kanaal verschillen. Het is dan ook belangrijk om een strategie te bedenken die goed op jouw doelgroep aansluit.

Veel bedrijven gaan hier de fout in en weten niet goed waar ze zich op moeten richten. Die bedrijven hebben wel een profiel en zijn aanwezig, maar tot conversies leidt het niet echt. Dat is zonde, want je kunt er veel tijd aan kwijt zijn.

Wij helpen je graag bij het opstellen van de perfecte social media strategie. Zo gaan we precies na welke doelgroep je kunt bereiken via welk kanaal en kunnen we ook een contentkalender voor je creëren op basis van je doelen.

Dankzij de social media contentkalender kun je bijvoorbeeld goed inspelen op feestdagen. Welk doel je ook voor ogen hebt met het social media creatie, bij ons ben je aan het juiste adres. Welk social media kanaal interessant is, is ook afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt.

Na iedere maand zullen we evalueren hoe jouw social media activiteiten verlopen zijn. Op die manier kunnen we steeds beoordelen welke dingen er goed gaan en wat nog beter moet. Iedere maand stellen we nieuwe doelen vast.

Bovendien zorgen we ervoor dat de resultaten altijd duidelijk zijn. We kunnen bijvoorbeeld een dashboard voor je creëren met een duidelijk overzicht van de prestaties.

Tijdens de brainstormsessie gaan we na hoe jouw content marketing funnel eruitziet. We brengen de klantreis in kaart en lopen ieder aspect van de funnel goed na en gaan samen met jou na waar je nog kansen laat liggen.

Zodra we de sessie afronden, weten we of social media marketing de perfecte strategie is. Wellicht dat we naar aanleiding van de brainstormsessie het advies geven om je (ook) op andere vormen van contentmarketing te richten.

Content produceren voor je social media, de een geniet ervan, de ander vindt het verspilling van kostbare tijd. Ben jij het eens met die tweede gedachte? Dan kun je uitbesteding van contentcreatie en social media beheer overwegen.

Dat kan betekenen dat je jouw volledige aanwezigheid op de socials door onze social media experts laat beheren, maar er zijn ook mogelijkheden om het gedeeltelijk aan ons uit te besteden. Wij kunnen bijvoorbeeld de content produceren en plaatsen, terwijl jij zelf het contact met jouw bezoekers onderhoudt.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.