Local SEO

Lokale zichtbaarheid vergroten?

Ontdek de kracht van effectieve local SEO

In een digitale wereld, waar de concurrentie slechts één klik van je verwijderd is, speelt local SEO een cruciale rol in het succes van lokale bedrijven. Wil je dat jouw bedrijf moeiteloos gevonden wordt door potentiële klanten in je eigen regio? Lees verder en ontdek hoe een doordachte lokale SEO-strategie niet alleen de online zichtbaarheid verhoogt maar ook de deuren van je bedrijf wijd openzet voor lokale consumenten.

Jouw bedrijf onderscheiden met een gratis local SEO-review

Wil je erachter komen waar jouw bedrijf kan schitteren op het gebied van local SEO? Laat ons je assisteren met een gratis analyse ter waarde van € 250,-, en ontdek op maat gemaakte strategieën die jouw lokale online aanwezigheid kunnen versterken. We belichten niet alleen kansen maar ook concrete stappen om jouw bedrijf te laten bloeien op het digitale podium.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom local SEO onmisbaar is

Local SEO doet meer dan alleen het verbeteren van je online aanwezigheid; het verbindt je rechtstreeks met klanten in je eigen gemeenschap die actief op zoek zijn naar jouw diensten en producten. Het betekent dat wanneer iemand zoekt naar “bloemist Utrecht” of “bakkerij om de hoek”, jouw bedrijf opvalt en toegankelijk is voor diegenen die het meest geneigd zijn een bezoek te brengen.

Local SEO: de sleutel tot lokale vindbaarheid

Vaak wordt gezegd dat local SEO minder uitdagend is vanwege de beperkte concurrentie in de regio. Maar in werkelijkheid ligt hier een gouden kans om met jouw bedrijf werkelijk het verschil te maken. Met een sterk Google Bedrijfsprofiel, nauwkeurige plaatselijke trefwoorden en relevante inhoud, wordt jouw onderneming de go-to plek voor klanten in de buurt.

Toenemende belangstelling voor lokale zoekopdrachten

In het hedendaagse digitale tijdperk wenden consumenten zich steeds vaker tot lokale zoekopdrachten om diensten en producten in hun omgeving te vinden. Of het nu gaat om de zoektocht naar een sfeervol café in de buurt of een betrouwbare fietsenwinkel in de stad, jouw potentiële klanten zoeken naar bedrijven zoals die van jou. Hier biedt local SEO een uitgelezen mogelijkheid om precies daar te zijn waar jouw klant jou nodig heeft.

Balans tussen lokaal en landelijk

Wij adviseren eigenlijk altijd: concentreer je niet alleen op lokaal, maar maak er een tweeledige SEO-aanpak. Hoewel lokale trefwoorden essentieel zijn voor een klein bedrijf, zorgt een evenwicht tussen lokale en landelijke SEO ervoor dat je zichtbaar blijft, ongeacht waar je klanten zoeken. Of je nu een fysieke locatie en een webshop beheert, of eenvoudigweg de lokale markt wilt domineren, een gestructureerde SEO-strategie tilt je zichtbaarheid naar een hoger niveau.

Jouw reis naar lokale prominentie

Het optimaliseren van je lokale SEO is niet louter een tactiek; het is een verbintenis om zichtbaar en toegankelijk te zijn voor je lokale gemeenschap. Samen creëren we een SEO-strategie die niet alleen jouw bedrijf lokaal op de kaart zet maar ook bijdraagt aan een florerende lokale economie.

Laten we samenwerken en de zichtbaarheid van jouw onderneming transformeren, waardoor klanten niet alleen naar je toe komen maar ook loyale ambassadeurs van jouw merk worden.

Online marketing check

Zeker voor lokale bedrijven is local SEO een zeer belangrijke vorm van marketing. Bij Rocket Marketing verzorgen we jouw local SEO graag, maar eerst willen we een goed beeld van je bedrijf. Alvorens we van start gaan, zullen we nagaan waar de kansen voor jouw bedrijf liggen.

Lokale SEO en Google Mijn Bedrijfspagina Rocket MarketingWanneer we beginnen met local SEO, komt Google Mijn Bedrijf vaak als eerst aan bod. Een Google Bedrijfsprofiel vind je aan de rechterkant van de zoekresultaten als je een bedrijfsnaam googelt.

Met een dergelijke pagina val je dus op in de zoekresultaten wanneer potentiële klanten lokaal zoeken. Ook zien klanten op het Google Bedrijfsprofiel contactgegevens, de bedrijfslocatie, openingstijden, recensies en foto’s.

Het optimaliseren van het Google My Business profiel is dus belangrijk, maar bij local SEO komt nog meer kijken. Zo is het ook van belang dat je website on-page geoptimaliseerd wordt. Op de pagina’s moet goed vermeld worden in welke regio jij je diensten en producten aanbiedt.

Ook technische SEO speelt een grote rol voor je lokale vindbaarheid. Door de website technisch te optimaliseren, is deze beter te crawlen en te indexeren door de zoekmachines. Daarnaast kunnen we structured data inzetten om ervoor te zorgen dat er interessante snippets in de zoekresultaten verschijnen.

Nog een techniek die we inzetten om ervoor te zorgen dat je bedrijf sneller gevonden wordt door mensen die lokaal zoeken is linkbuilding.

We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je backlinks krijgt vanaf pagina’s met bedrijfsgidsen. Dankzij die backlinks ziet Google je pagina eerder als relevant.

Ook de websitestructuur wordt door onze experts volledig gescand en geoptimaliseerd. Het is onder andere belangrijk dat er locatiepagina’s op de website te vinden zijn. Ook de footer van een website moet geoptimaliseerd zijn.

Op basis van al deze factoren bepaalt Google je lokale ranking. Als deze factoren goed geoptimaliseerd zijn, zal de website lokaal dus beter vindbaar zijn. Wie gebruik maakt van Google, krijgt ook vaak de local pack te zien.

De local pack is een overzicht van bedrijven die Google in de zoekresultaten weergeeft. Vaak zijn dit ongeveer drie lokale bedrijven. Dit is een enorme kans als je als bedrijf lokaal actief bent.

Wanneer je hier met je bedrijf tussen wilt staan is het zeer belangrijk dat je local SEO op orde is. Vooral de Google My Business pagina is in dit geval zeer belangrijk.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.