Local SEO

Local SEO is vaak minder uitdagend, omdat er sprake is van minder concurrentie. Wil je gevonden worden door potentiële klanten die zich bij jou in de buurt bevinden, dan is local SEO aan te raden.

Er wordt steeds vaker op lokale zoekopdrachten gezocht. Voor veel bedrijven geldt dan ook dat local SEO een belangrijk onderdeel van de SEO strategie zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken en instellen van een Google Bedrijfsprofiel, ook wel bekend als Google Mijn Bedrijf.

Een gratis local SEO review

Ben jij benieuwd naar waar de kansen op het gebied van local SEO liggen voor jouw bedrijf? Dan raden we je aan om een gratis analyse ter waarde van € 250,- bij ons aan te vragen. Wij laten je dan zien hoe een goede local SEO strategie er voor jouw bedrijf uit zal zien.

De meeste bedrijven die wij analyseren lopen omzet mis, omdat ze kansen op het gebied van SEO laten liggen. De analyse is gratis en vrijblijvend. Achteraf vragen we je of je local SEO aan ons wilt uitbesteden, maar we zullen je dit niet verplichten.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Local SEO: Waarom is het belangrijk?

Door middel van local SEO wordt je website beter vindbaar door mensen die locatiegericht zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een zoekterm als “fietsenwinkel Arnhem”, maar ook “snackbar in de buurt” is een voorbeeld van een lokale zoekterm.

Ook als iemand niet locatiegericht zoekt, maar zich wél nabij jouw bedrijf vindt, scoor je vaak hoger.

Ook landelijke zoektermen kunnen interessant zijn. Het is vaak goed om je op zowel landelijke als lokale SEO te richten. Als je zowel een fysieke winkel als een webshop hebt, zijn beide vormen van SEO bijvoorbeeld zeer interessant zijn.

Als je een lokaal bedrijf hebt, dan is local SEO sterk aan te raden. Zo ben je vindbaar voor potentiële klanten bij jou in de buurt en kun je dus meer bezoekers verwachten.

Zeker voor lokale bedrijven is local SEO een zeer belangrijke vorm van marketing. Bij Rocket Marketing verzorgen we jouw local SEO graag, maar eerst willen we een goed beeld van je bedrijf. Alvorens we van start gaan, zullen we nagaan waar de kansen voor jouw bedrijf liggen.

Wanneer we beginnen met local SEO, komt Google Mijn Bedrijf vaak als eerst aan bod. Een Google Bedrijfsprofiel vind je aan de rechterkant van de zoekresultaten als je een bedrijfsnaam googelt.

Met een dergelijke pagina val je dus op in de zoekresultaten wanneer potentiële klanten lokaal zoeken. Ook zien klanten op het Google Bedrijfsprofiel contactgegevens, de bedrijfslocatie, openingstijden, recensies en foto’s.

Het optimaliseren van het Google My Business profiel is dus belangrijk, maar bij local SEO komt nog meer kijken. Zo is het ook van belang dat je website on-page geoptimaliseerd wordt. Op de pagina’s moet goed vermeld worden in welke regio jij je diensten en producten aanbiedt.

Ook technische SEO speelt een grote rol voor je lokale vindbaarheid. Door de website technisch te optimaliseren, is deze beter te crawlen en te indexeren door de zoekmachines. Daarnaast kunnen we structured data inzetten om ervoor te zorgen dat er interessante snippets in de zoekresultaten verschijnen.

Nog een techniek die we inzetten om ervoor te zorgen dat je bedrijf sneller gevonden wordt door mensen die lokaal zoeken is linkbuilding.

We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je backlinks krijgt vanaf pagina’s met bedrijfsgidsen. Dankzij die backlinks ziet Google je pagina eerder als relevant.

Ook de websitestructuur wordt door onze experts volledig gescand en geoptimaliseerd. Het is onder andere belangrijk dat er locatiepagina’s op de website te vinden zijn. Ook de footer van een website moet geoptimaliseerd zijn.

Op basis van al deze factoren bepaalt Google je lokale ranking. Als deze factoren goed geoptimaliseerd zijn, zal de website lokaal dus beter vindbaar zijn. Wie gebruik maakt van Google, krijgt ook vaak de local pack te zien.

De local pack is een overzicht van bedrijven die Google in de zoekresultaten weergeeft. Vaak zijn dit ongeveer drie lokale bedrijven. Dit is een enorme kans als je als bedrijf lokaal actief bent.

Wanneer je hier met je bedrijf tussen wilt staan is het zeer belangrijk dat je local SEO op orde is. Vooral de Google My Business pagina is in dit geval zeer belangrijk.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.