Wat is Kwaliteitsscore?

Wat is een kwaliteitsscore?

Een kwaliteitsscore is een beoordeling die door zoekmachines zoals Google wordt gebruikt om de relevantie en kwaliteit van advertenties en hun bijbehorende landingspagina’s in een pay-per-click (PPC) campagne te bepalen. Deze score beïnvloedt zowel de positie van de advertentie in de zoekresultaten als de kosten per klik (CPC) die adverteerders moeten betalen.

De kwaliteitsscore is bepaald aan de hand van verschillende factoren. Hieronder valt onder andere de relevantie van de advertentietekst ten opzichte van de zoekopdracht. Ook de kwaliteit en relevantie van de landingspagina waar de advertentie naartoe leidt en de historische klikfrequentie (CTR) van de advertentie zijn factoren. Dit is een indicatie is van hoe vaak mensen op de advertentie klikken als deze is getoond.

Hoger scoren

Een hogere kwaliteitsscore betekent dat de zoekmachine de advertentie als meer relevant en nuttig beschouwt voor de gebruiker, wat vaak resulteert in een lagere kosten per klik en een betere advertentiepositie. Dit is van belang voor adverteerders, omdat het helpt om de efficiëntie van hun advertentie-uitgaven te maximaliseren en betere resultaten te behalen met hun PPC-campagnes.

Het optimaliseren van de kwaliteitsscore is daarom een belangrijke taak in online marketing. Dit omvat het verbeteren van de relevantie van de advertentietekst, het zorgen voor een hoge kwaliteit en relevantie van de landingspagina, en het verhogen van de klikfrequentie door doelgericht en aantrekkelijk te adverteren.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen