Wat is Customer journey?

Wat is een customer journey?

Een customer journey, of klantreis, is de volledige ervaring die een klant doorloopt bij interactie met een merk, vanaf het eerste bewustzijn tot aan de aankoop en daarna. Het is een holistische route die alle klantcontactpunten omvat. Het laat zien hoe klanten zich door verschillende fases bewegen in hun beslissingsproces.

Definitie van customer journey

De definitie van een customer journey kun je formuleren als een reeks interacties. Interacties tussen de klant en het merk, die invloed hebben op de perceptie en beslissingen van de klant. Deze beslissingen hebben betrekking op jouw product of dienst. Het gaat om het begrijpen van de stappen die een klant neemt, de ervaringen die hij opdoet en de emoties die hij ervaart.

Klantreis en online marketing

In online marketing is het in kaart brengen van de customer journey essentieel. Je wilt begrijpen hoe klanten online met merken omgaan. Door inzicht te krijgen in deze reis, kunnen marketeers hun strategieën beter afstemmen op de behoeften en verwachtingen van de klant op elk punt in het proces. Dit kan door het creëren van gepersonaliseerde content, het optimaliseren van de gebruikerservaring op websites en het aanbieden van gerichte advertenties. Zo vergroot je niet alleen de kans op conversie, maar ook de klantloyaliteit en tevredenheid. Uiteindelijk leidt dit tot een sterkere merkpositionering en een duurzame bedrijfsgroei.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen