Technische SEO

De achtergrond van je website is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Is je website technisch niet in orde, dan zullen andere vormen van zoekmachine optimalisatie ook minder effect hebben.

Bij Rocket Marketing hebben we een brede kennis en jarenlange ervaring met technische SEO. Wij helpen je dan ook graag om jouw website te verbeteren op dit vlak.

Een technische SEO review aanvragen

Bij Rocket Marketing gaan we graag voor je aan de slag met een gratis SEO review t.w.v € 250,- Door middel van een technische SEO review krijg je een goed beeld van eventuele technische problemen die de groei van je website beperken.

Naar aanleiding van de gratis technische SEO analyse bieden we je aan om jouw website te optimaliseren. Of je dit daadwerkelijk aan ons overlaat, is je eigen keuze. Er zitten dus geen verborgen kosten aan de analyse vast, deze is geheel vrijblijvend.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom is technische SEO zo belangrijk?

Door middel van technische SEO wordt de techniek achter de website verbeterd. De techniek achter je website is op het eerste oog niet zichtbaar, maar speelt wel een grote rol voor je ranking in de zoekmachines.

We willen niet beweren dat een goede ranking onmogelijk is wanneer je website technische gebreken heeft, maar het verbeteren van de ranking zal wel moeizamer verlopen.

Vooral websites met veel pagina’s en een complexe structuur bevatten vaak veel technische fouten.

Veelgestelde vragen

Technische SEO verwijst naar de optimalisatie van de technische aspecten van je website om de zoekmachinevriendelijkheid te verbeteren. Hieronder valt onder andere het optimaliseren van de websitestructuur, het verbeteren van de laadsnelheid, het gebruik van juiste HTML-codering, het optimaliseren van meta-tags en het zorgen voor een goede indexeerbaarheid door zoekmachines.

Wanneer je technische SEO aan ons uitbesteedt, zullen we altijd met een analyse beginnen. Zo controleren we in welke mate de website op technisch gebied aan de richtlijnen van zoekmachines als Google en Bing voldoet. Technische gebreken die een goede ranking kunnen belemmeren worden opgespoord en in kaart gebracht. De website wordt geanalyseerd door onze technische SEO specialisten, op basis van een checklist die na iedere relevante update van Google wordt bijgewerkt.

Als een website op verschillende pagina’s dezelfde content heeft, dan is er sprake van duplicate content. Unieke content is echter zeer belangrijk. Wanneer de content niet uniek mag zijn vanwege de structuur van de website, zijn hier echter ook oplossingen voor. Onze specialisten kunnen in dit geval bijvoorbeeld canonical tags plaatsen. Dit zien we vooral veel terug bij webshops.

De website structuur wordt ook gevormd door interne links. Wanneer deze links naar de verkeerde pagina verwijzen of een pagina niet meer bestaat, is dit slecht voor je SEO. Tijdens een technische analyse controleren we de interne linkstructuur op fouten. Dit doen we door de statuscodes van iedere pagina te controleren. Ook gaan we het robots.txt bestand na om te ontdekken of we daar fouten in de linkstructuur kunnen ontdekken.

Een website heeft altijd een URL-structuur. Het is voor technische SEO van belang dat iedere pagina is voorzien van een duidelijke en goed leesbare URL. De URL mag niet te lang zijn en de URL’s moeten logisch zijn toegewezen. Je kunt iedere URL zo eenvoudig terugleiden naar de hoofdcategorie. Dat geldt zeker voor content die verspreidt is over verschillende pagina’s, zogenoemde gepagineerde content. De URL bevat in dit geval meestal ook een paginanummer.

Ooit had je een moderne website als deze geoptimaliseerd was voor mobiele apparaten, maar tegenwoordig is dit een must. Mobiele apparaten worden tegenwoordig zelfs meer gebruikt dan vaste computers om mee te zoeken. Voor de zoekmachines zijn mobiele gebruikers dan ook een belangrijke doelgroep. Vandaar dat Google nu zelfs een mobile-first index heeft. Het is daarom zeer belangrijk dat je een goede mobiele website hebt.

Ook de snelheid van je website is een factor voor je ranking in Google. De snelheid van de website kan gemeten worden door middel van tools als PageSpeed Insights. Zowel de algehele snelheid als de laadtijd van de website zijn van belang. Een website die sneller is, zal dus ook beter vindbaar zijn in de zoekmachines!

In de zoekresultaten vind je soms stukjes informatie die opvallen tussen de zoekresultaten. Deze stukjes noemen we rich snippets. Door middel van structured data kunnen we ervoor zorgen dat ook rich snippets van jouw website in de zoekresultaten vertoond worden. We kunnen deze rich snippets creëren in de backend van je website of met Google Tag Manager.

Google Search Console is één van de tools die we gebruiken om technische problemen in de website te detecteren. Daar kunnen we een document met alle pagina’s van de website uploaden, een XML sitemap. Zo gaan we na of de juiste pagina’s door Google worden geïndexeerd. Google Search Console is echter uitgebreider dan dat en geeft ook foutmeldingen aan. Zo kunnen we technische problemen snel opsporen.

Met behulp van Google Analytics kunnen we inzien hoe makkelijk je doelgroep de website momenteel kan vinden. We noteren hoe je er aan het begin van het proces voorstaat, zodat de voortgang goed meetbaar is.

Zodra de technische SEO van de website voltooid is, kunnen we ook nog de overige onderdelen van SEO oppakken. Zo kunnen we bijvoorbeeld de content op je website aanvullen of optimaliseren. Daarnaast kunnen we de meta descriptions optimaliseren en jouw online autoriteit verbeteren met behulp van linkbuilding. Al deze onderdelen van SEO dragen bij aan een betere vindbaarheid.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.