Google Analytics

Op het internet valt vrijwel alles te meten en Google Analytics is een manier om dat te doen. Zo is het aantal interacties van bezoekers op jouw website goed meetbaar. Daarnaast kun je zien hoeveel geld je uitgeeft aan online advertenties, maar ook hoeveel geld je verliest en dus ook welk rendement je behaald. Rocket Marketing maakt onoverzichtelijke data overzichtelijk. Hoe? Door jouw data in een helder overzicht te rapporteren, want data-gedreven beslissingen leveren aanzienlijk meer winst op.

Laat GRATIS een Google Analytics review maken

Het opvragen van de analyse kan erg gemakkelijk. Goed om te weten is ook dat de analyse normaliter € 250,- waard is en wij hem gratis aan jou geven. Maar liefst 86% van de bedrijven die door ons geanalyseerd worden loopt omzet mis. Kortom, de kans is groot dat er nog een hoop interessante mogelijkheden voor jouw onderneming zijn.

Hoe kunnen wij de review kosteloos aanbieden

De review kost normaalgesproken € 250,-,  maar wij bieden deze kosteloos aan. Vraag jij je af hoe het mogelijk is dat wij dit gratis aan kunnen bieden? We bieden het gratis aan, zodat jij kunt kennismaken met onze diensten en wij daarna een voorstel aan jou kunnen doen. Wij gaan graag voor jou aan de slag met het optimaliseren van de campagne. Dit is uiteraard vrijblijvend en je zit dus nergens aan vast.

Meten is weten, onoverzichtelijke data overzichtelijk maken?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Wat is Google Analytics 4 (GA4)?

GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics. Google komt met deze vernieuwde versie inclusief nieuwe meetmethoden, omdat Universal Analytics (GA3) niet meer voldoet aan de behoeften van gebruikers. In Universal Analytics was het bijvoorbeeld niet mogelijk om een bezoeker over alle platformen te volgen.

Andere tools van Google

Voor iedereen die online actief is, is het algemeen bekend dat er talloze softwareoplossingen zijn ontwikkeld om je van waardevolle data te voorzien. Bij het nastreven van online succes zijn Google’s producten bijna onvermijdelijk. Naast Google Analytics biedt Google Search Console ondersteuning met een iets andere insteek. De gegevens van deze tool zijn nodig voor het optimaliseren van de zichtbaarheid en prestaties van je website in zoekmachines.

Google Tag Manager vormt een derde onmisbare tool aangeboden door de zoekgigant, ook bedoeld voor gegevensverzameling. Deze tool stelt je in staat om zonder tussenkomst van een websiteontwikkelaar andere analysetools te implementeren op je website, of trackingpixels van verschillende online marketinginstrumenten. Het is juist deze combinatie die je de kracht geeft om bijna te goochelen met de beschikbare data.

Google Analytics 4
Google Tag Manager
Google Search Console

Begrijp je doelgroep via data

Data verzamelen heeft als doel je doelgroep zo goed mogelijk te begrijpen. Een beter begrip van je doelgroep maakt het mogelijk om hen effectiever te bedienen. Door de klantreis in kaart te brengen krijg je meer inzicht in het gedrag van je klanten. Wat is uiteindelijk hun beweegreden om een aankoop bij jou te doen? Welke stappen hebben zij daarvoor doorlopen? Via welke kanalen komen zij bij jouw bedrijf terecht?

Hoewel deze gedragspatronen kunnen variëren, is het soms mogelijk ze in groepen in te delen. Deze groepen noem je buyer persona’s. Door deze buyer personas kun je data toewijzen aan een specifieke groep, wat helpt bij het segmenteren van je klanten.

Een buyer persona is een gedetailleerde, semi-fictieve representatie van je ideale klant, gebaseerd op marktonderzoek en echte gegevens over je bestaande klanten. Door buyer persona’s te creëren, krijg je een beter beeld van wie je klanten zijn, wat ze nodig hebben, wat hun uitdagingen zijn, en hoe ze beslissingen nemen. Dit helpt bedrijven en marketeers om hun communicatie, productontwikkeling, en diensten beter af te stemmen op de specifieke behoeften en wensen van verschillende groepen klanten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw website beter te laten presteren? Het inzetten van Google Analytics is een uitstekende stap in die richting, en wij staan klaar om jou hierbij te ondersteunen.

Google Analytics 4 (GA4) brengt een nieuwe dimensie in het analyseren van websitegegevens. Met zijn geavanceerde meettechnieken en inzichten helpt GA4 je om een dieper begrip te krijgen van hoe gebruikers interactie hebben met je website. Dit inzicht stelt ons in staat om nauwkeurig te identificeren welke aspecten van je site verbetering nodig hebben en welke kansen er liggen om je prestaties te optimaliseren.

Onze aanpak begint met een grondige analyse van je huidige websitegebruik en -prestaties. We kijken niet alleen naar basisstatistieken zoals paginaweergaven en gebruikersaantallen, maar duiken dieper in het gedrag van je bezoekers. Hoe navigeren zij door je website? Welke content trekt hun aandacht en houdt deze vast? En belangrijker nog, waar haken ze af of converteert een bezoeker tot klant?

Met GA4 kunnen we ook de effectiviteit van je marketinginspanningen in kaart brengen. Van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot social media campagnes, we analyseren hoe elke bron bijdraagt aan je doelen. Dit maakt het mogelijk om je marketingbudget effectiever te besteden door te focussen op de kanalen die de meeste waarde leveren.

Een meetplan schrijven is een belangrijke stap in het proces van dataverzameling en analyse. Voordat we beginnen, stellen we eerst duidelijk vast wat we precies willen weten en welke doelstellingen we nastreven. Hoewel het verzamelen van data altijd waardevol is, is het essentieel om effectief te filteren om te voorkomen dat we verzanden in een overvloed aan niet-relevante gegevens.

De kern van het meetplan bestaat uit definiëren welke specifieke data relevant zijn voor onze doelstellingen en hoe we deze het best kunnen verzamelen. Dit houdt in dat we kritisch kijken naar welke informatie echt waarde toevoegt en hoe we deze op een efficiënte manier kunnen vastleggen, met respect voor privacy en data-integriteit.

Bij het kiezen van het juiste platform voor onze dataverzameling nemen we verschillende factoren in overweging. Welk platform biedt de meest accurate en bruikbare inzichten voor onze specifieke behoeften? Hoe gebruikersvriendelijk is het systeem, zowel voor ons als voor de eindgebruiker? En hoe goed kan het platform integreren met andere tools en systemen die we al gebruiken?

Een goed doordacht meetplan helpt ons niet alleen om de juiste gegevens te verzamelen, maar ook om deze op een gestructureerde manier te analyseren. Hierdoor kunnen we concrete, datagedreven beslissingen nemen die onze website of campagne naar een hoger niveau tillen. Door de focus te leggen op kwaliteit boven kwantiteit, zorgen we ervoor dat elke verzamelde bit aan informatie bijdraagt aan een beter begrip en effectievere strategieën.

De volgende fase in het optimalisatieproces omvat het doorvoeren van technische wijzigingen aan je website. Deze stap is cruciaal om het fundament te leggen voor effectieve metingen en analyses. Een illustratief voorbeeld van een tool die ons hierbij ondersteunt, is Google Tag Manager (GTM).

Google Tag Manager stelt ons in staat om zonder directe aanpassingen aan de websitecode additionele datalagen in te voegen. Dit is essentieel voor het meten van specifieke conversies en het vaststellen van doelen. Door het implementeren van GTM kunnen we op een flexibele manier trackingcodes en scripts beheren, waardoor het mogelijk wordt om gedetailleerde en specifieke gebruikersinteracties te volgen.

Het grote voordeel van deze aanpak is dat het ons in staat stelt om snel en efficiënt aanpassingen te maken. We kunnen nieuwe tags toevoegen, bestaande tags wijzigen, en gedetailleerde metingen instellen zonder dat dit een directe impact heeft op de prestaties of stabiliteit van de website. Zo blijft je website soepel draaien terwijl wij de nodige informatie verzamelen om jouw digitale aanwezigheid te optimaliseren.

Door technische wijzigingen zoals het implementeren van GTM door te voeren, leggen we de basis voor een gedegen meetinfrastructuur. Dit maakt het mogelijk om relevante data te verzamelen, die ons vervolgens inzicht geeft in hoe bezoekers interactie hebben met je site. Met deze inzichten kunnen we gerichte verbeteringen doorvoeren, specifieke doelen meten en uiteindelijk de gebruikerservaring op je website verbeteren.

De platforms worden ingericht, dit om de data te verzamelen en vervolgens op de beste manier te verwerken. Een mooie manier om dit vervolgens te testen is met behulp van de real-time functionaliteit van Google Analytics. Wij zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk gebeurd.

Mocht je ervoor willen zorgen dat verschillende meetplatforms een gezamenlijk beeld vormen, dan behoort dit tot de mogelijkheden.

Analytics brengt bijvoorbeeld het aantal aanvragen in kaart, AdWords de kosten en je CRM rapporteert de waarde van het aantal aanvragen.

Wij zorgen ervoor dat al deze platforms aan elkaar gekoppeld worden, zo krijg je zeer bruikbare data!

Is alle data verzameld, gekoppeld, maar ook verwerkt? Dan is het tijd om de rapportages te ontwikkelen. We voorzien vervolgens in de databehoefte van bijvoorbeeld de marketingafdeling, het management of bijvoorbeeld investeerders.

We maken onze rapportage met Swydo. Rapportage maken via Swydo met gegevens uit Google Analytics biedt een flexibele en efficiënte manier om gepersonaliseerde rapporten te creëren die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. We bouwen sjablonen en widgets vanaf de basis op en integreren uitgebreide gegevensanalyse uit Google Analytics. Zo kunnen we niet alleen gedetailleerde inzichten bieden, maar ook de data te vertalen in begrijpelijke en actiegerichte informatie.

Elke klant heeft unieke doelstellingen en KPI’s die belangrijk zijn voor hun bedrijfsvoering. Het aanpassen van rapporten aan deze specifieke behoeften is noodzakelijk om de relevantie en waarde van de informatie te maximaliseren. Swydo stelt ons in staat om elk aspect van het rapport aan te passen, van de algemene lay-out tot de kleinste details in de data-presentatie. Dit maatwerk zorgt ervoor dat de rapporten niet alleen informatief zijn, maar ook direct inzicht geven in de prestaties van specifieke campagnes of initiatieven.

Het maken van sterke rapportages is erg belangrijk, echter is dit slechts een deel van het totale proces. We kunnen u bijvoorbeeld ook helpen met bijvoorbeeld SEO, advertising, conversie optimalisatie en content marketing.

Google Analytics speelt een belangrijke rol, en dat is niet zonder reden. Door het gebruik van deze tool kun je beschikken over een schat aan interessante data. Statistieken geven veel prijs over een website.

Op basis van deze informatie kunnen verbeterpunten worden geïdentificeerd. Als wij voor jou aan de slag gaan met web analytics, richten we ons op diverse aspecten. We onderzoeken bijvoorbeeld het bereik en het verkeer van je website.

Hoeveel unieke bezoekers ontvangt de site, en hoe vaak komen zij terug? Hoe zijn ze op jouw website beland, en op welke pagina zijn ze binnengekomen? Wanneer we web analytics voor jou uitvoeren, gebruiken we de tool Google Analytics.

Google analytics bekijken op je computer

Kwaliteit van websitebezoekers meten

GA4 legt de focus op de kwaliteit van de websitebezoekers in plaats van de kwantiteit. Het gaat dus niet meer om hoeveel bezoekers, maar om de acties van bezoekers op je website. GA4 is namelijk een event-driven datamodel, wat inhoudt dat er op basis van events wordt gemeten. Bij events moet je denken aan scrollen door een pagina, klikken op een button of een video bekijken. Hoewel je deze informatie al kon verzamelen met Google Tag Manager, verandert dit in van GA4.

Klantreis volgen

Een ander belangrijk verschil is dat de data van jouw website en mobile app (als je die hebt) samen komen in in één GA4 property. Deze versie van Google Analytics gebruikt meerdere methoden om te identificeren in welke fase van de klantreis de bezoeker zich bevindt. Daardoor krijg je de klantreis (customer journey) beter in beeld. Meer inzicht in de klantreis betekent ook dat je er meer invloed op kunt uitoefenen.

Privacy en andere verschillen

Verder is staan het beter naleven van de AVG-richtlijnen (ook wel bekend als de Europese GDPR) en het beschermen van persoonsgegevens centraal in GA4.  Zo worden IP-adressen niet meer standaard opgeslagen en kunnen gebruikers een gegevensverwijderingsverzoek indienen. Daarnaast maakt Analytics 4 gebruik van machine learning, waarmee het automatische inzichten genereert over gebruikersgedrag en conversies.

Online marketing SEO

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.