Wat is Page title?

Wat is een page title?

Een page title (of paginatitel), ook wel bekend als title-tag, is een HTML-element dat de titel van een webpagina specificeert. Het wordt weergegeven in de titelbalk van de browser en is ook het eerste wat gebruikers zien wanneer ze zoekresultaten bekijken. De page title speelt een cruciale rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat het zoekmachines helpt de inhoud en relevantie van de pagina te begrijpen en gebruikers aantrekt om te klikken.

Kenmerken

Een page title heeft enkele kenmerken die het belang ervan benadrukken:

  1. Uniciteit: iedere pagina op een website moet een unieke page title hebben die de specifieke inhoud en het doel van die pagina nauwkeurig weergeeft. Dit helpt zoekmachines en gebruikers om onderscheid te maken tussen verschillende pagina’s.
  2. Relevantie: de paginatitel moet relevant zijn voor de inhoud van de pagina en de zoekintentie van gebruikers. Het moet kernwoorden bevatten die de belangrijkste onderwerpen en trefwoorden van de pagina weerspiegelen, om de kans te vergroten dat de pagina wordt weergegeven in relevante zoekresultaten.
  3. Lengte: hoewel er geen vaste limiet is voor de lengte van een page title, wordt over het algemeen aanbevolen om deze te beperken tot ongeveer 50-60 tekens, inclusief spaties. Dit zorgt ervoor dat de titel volledig wordt weergegeven in zoekresultaten en dat belangrijke informatie niet wordt afgekapt.

Belang van een page title

Een page title is belangrijk om verschillende redenen:

  • Het is het eerste wat gebruikers zien wanneer ze zoekresultaten bekijken en kan hun beslissing beïnvloeden om al dan niet op een link te klikken.
  • Het helpt zoekmachines de inhoud en relevantie van de pagina te begrijpen, wat kan leiden tot een betere rangschikking in zoekresultaten.
  • Het draagt bij aan de branding van de website en kan helpen bij het opbouwen van herkenbaarheid en vertrouwen bij gebruikers.

Optimalisatie van page titles

Om page titles te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers, is het belangrijk om een aantal dingen in het ook te houden. Je moet kernwoorden opnemen die relevant zijn voor de inhoud en het onderwerp van de pagina. Daarnaast wil je ook een pakkende en informatieve titel schrijven waarmee je gebruikers aanspreekt en hen aanspoort om door te klikken. Let ook op de lengte van de titel. Door deze te controleren zorg je ervoor dat belangrijke informatie niet wordt afgekapt in zoekresultaten.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen