SEO copywriting

Door middel van SEO copywriting kun je ervoor zorgen dat zowel Google als je bezoekers eenvoudig de juiste informatie kunnen vinden.

Wij zijn in staat om professionele content voor jouw website te schrijven. Door middel van een gratis analyse ter waarde van € 250,- kunnen we nagaan hoe goed jouw huidige content is en wat er nog verbeterd moet worden.

Wij voeren een gratis analyse voor je uit, omdat content zeer belangrijk is voor Google en het aantal conversies. Veel bedrijven kiezen ervoor om SEO copywriting aan ons uit te besteden nadat we een duidelijke analyse hebben uitgevoerd.

De analyse voeren we echter gratis en vrijblijvend uit en je beslist dus zelf of je hierna met ons in zee gaat.

Sluit jou content goed aan bij jou doelgroep?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Wat is SEO copywriting?

Bij SEO copywriting focussen we ons op het schrijven van content die de vindbaarheid in Google kan verbeteren.

Copywriting op zichzelf is het schrijven van content. SEO is een afkoting voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). Als er tijdens het schrijven van de teksten ook een focus op SEO gelegd wordt, worden er bepaalde zoektermen in de tekst verwerkt.

Op die manier wordt de website beter vindbaar op deze zoekwoorden. Vaak worden er voor verschillende zoekwoorden een unieke pagina aangemaakt.

Bij SEO copywriting is het zeer belangrijk om ook teksten te schrijven die interessant zijn voor de bezoeker. Goede SEO teksten helpen je dus ook om de bezoeker te informeren.

Bij Rocket Marketing gaan we graag voor je na hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw content beter scoort in de zoekmachines. Wij hebben jaren ervaring met SEO en onze copywriters zijn in staat om professionele teksten te realiseren.

Bij SEO copywriting beginnen we niet zomaar met schrijven. Eerst zullen we de huidige content analyseren en gaan we na welke zoekwoorden we het best kunnen gebruiken. We controleren in hoeverre de bestaande teksten geoptimaliseerd zijn en of ze voldoende informatief zijn.

Daarnaast controleren we hoe overtuigend de teksten zijn. Zal een lezer echt geneigd zijn om jouw producten te kopen? Door middel van een uitgebreide analyse krijgen we een goed beeld van jouw content.

Hebben we eenmaal een analyse uitgevoerd, dan wordt het tijd voor de kick-off. We leren je bedrijf goed kennen en zullen ook onze werkwijze uitgebreid met je doornemen. Zo weten we precies op welke manier we de doelgroep moeten aanspreken en wat voor informatie niet mag ontbreken uit de teksten.

Vervolgens wordt het tijd om de contentstrategie uit te denken. Het is belangrijk om een prioriteitenlijst op te stellen. Welke pagina’s moeten we als eerst van content voorzien? Daarnaast voeren we ook altijd een uitgebreide concurrentie-analyse uit. We controleren hoe het met hun vindbaarheid in de zoekmachines gesteld is. We proberen betere content te schrijven dan je concurrent.

Zodra alles duidelijk is, wordt het tijd om de teksten te realiseren. We gebruiken de toon waar jij de voorkeur aan geeft en krijgen hulp van onze SEO copywriting tools.

Die tools helpen ons om de teksten te optimaliseren op alle factoren die voor Google belangrijk zijn. Zo is de kans groot dat de teksten tot een betere positie in Google leiden.

SEO copywriting neemt vaak een langere tijd in beslag. We kunnen ondertussen echter ook naar andere SEO factoren kijken, om deze te optimaliseren.

Zo kunnen we ons bijvoorbeeld ook op local SEO of technische SEO richten. Er zijn veel factoren die een rol spelen voor je vindbaarheid in de zoekmachines. SEO copywriting speelt een zeer belangrijke rol.

Veelgestelde vragen

Copywriting is het schrijven van overtuigende commerciële teksten om de lezer tot een bepaalde actie aan te zetten. Een copywriter gebruikt verschillende technieken zoals storytelling en overtuigende taal om de lezer te raken en het doel te bereiken. De copy, oftewel teksten, kom je tegen in de vorm van webteksten voor landingspagina’s en blogs, maar ook advertenties, e-mails en andere vormen van marketingcommunicatie.

Bij deze schrijftechniek optimaliseert de copywriter een tekst voor zoekmachines, terwijl deze tegelijkertijd aantrekkelijk blijft voor lezers. Het doel is om de tekst hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, daarom moet het zo zijn geschreven dat zoekmachines zoals Google de tekst beter kunnen vinden. Onder andere het opnemen van zoekwoorden in de tekst, het toevoegen van pakkende koppen en het schrijven van korte alinea’s, zijn SEO-copywritingtechnieken.

SEO staat voor search engine optimazation, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Deze speciaal geschreven teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Door de juiste zoekwoorden op de juiste manier te verwerken en andere technieken toe te passen, zoals het schrijven van pakkende koppen en het gebruik van interne links, wordt jouw website beter gevonden door zoekmachines.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.