Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Je linkprofiel heeft dus veel invloed op de ranking van je website in Google. Ben jij benieuwd naar hoe jouw linkprofiel is? Wij analyseren dit graag voor je. We bieden je een gratis analyse aan ter waarde van € 250,-

Door middel van onze analyse krijg je een goed beeld van je eigen linkprofiel, maar ook van hoe je ten opzichte van de concurrentie presteert.

Waarom we graag een gratis linkbuilding analyse uitvoeren

Nadat we een linkbuilding analyse hebben uitgevoerd, kunnen we ook jouw linkbuilding campagne optimaliseren. Alhoewel veel bedrijven daarvoor kiezen, zullen we je nooit dwingen. Wees dus gerust: de linkbuilding analyse is écht gratis en bovendien geheel vrijblijvend.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Linkbuilding is het creëren van externe backlinks naar je eigen website. Dit is belangrijk voor je ranking in Google. Als je veel links krijgt vanaf betrouwbare websites, zegt dit namelijk ook iets over je eigen website.

Hoe meer kwalitatieve backlinks, hoe beter Google jouw domein dus zal beoordelen. De zoekmachine ziet de links namelijk als aanbevelingen. Toch is linkbuilding meer dan het creëren van zoveel mogelijk links, want kwaliteit is nog belangrijker dan kwantiteit.

Interne linkbuilding

Normaal gesproken wordt met linkbuilding vooral het creëren van externe backlinks bedoeld. Echter, is het ook belangrijk dat je interne links op orde zijn.

Interne linkbuilding zorgt ervoor dat je website een duidelijke structuur krijgt. Zo kun je een hoofdpagina ook voor de zoekmachines belangrijker maken.

Wat is domeinautoriteit?

De domeinautoriteit is de waarde van een website, berekend op basis van het linkbuilding profiel van de site. Hoe hoger de waarde, hoe beter je linkprofiel is.

Door middel van linkbuilding kunnen we de autoriteit van je website vergroten. Omdat links ook voor Google een belangrijke ranking factor zijn, is linkbuilding essentieel voor je SEO.

Zie je in dat linkbuilding zeer belangrijk is voor je ranking, maar ga je liever niet zelf aan de slag? Dan heb je de mogelijkheid om linkbuilding uit te besteden aan Rocket Marketing. Wij hebben jarenlange ervaring en een breed netwerk. We denken bovendien ook graag na over je linkbuilding strategie.

Wanneer wij met linkbuilding aan de slag gaan, maken we gebruik van diverse tools. Voorbeelden van tools die we gebruiken zijn Moz Toolbar, Cognitive SEO, Ahrefs en Semrush. Op deze manier zijn we in staat om de perfecte strategie te bedenken en kunnen we de resultaten goed meten.

Het is zeer belangrijk dat er een uitgebreide analyse aan linkbuilding voorafgaat. Door middel van een analyse gaan we na hoe jouw linkprofiel er momenteel uitziet. We controleren ook of er geen backlinks zijn die schade toebrengen aan de domeinautoriteit. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen we Google aangeven dat het algoritme geen rekening moet houden met deze links. Om te beoordelen welke links wel of niet van toegevoegde waarde zijn, gebruiken we de richtlijnen van Google. Het is altijd mogelijk om een gratis linkbuilding analyse bij ons aan te vragen. Wij zullen je backlinks dan analyseren en voorzien je gelijk van een aantal handige tips.

Behalve dat we een backlinkanalyse uitvoeren, gaan we ook aan de slag met een concurrentieanalyse. Door te analyseren wat de concurrent doet, kunnen we nagaan wat voor strategie we zelf moeten gebruiken.

Voor linkbuilding is de juiste strategie altijd zeer belangrijk. Naar aanleiding van de uitgevoerde analyses gaan we na op welke manier we jouw linkprofiel moeten verbeteren.

Vervolgens bedenken we een strategie. De juiste strategie is belangrijk, omdat je met een verkeerde strategie risico loopt op een Google Penalty. Backlinks van lage kwaliteit hebben een negatieve invloed op je ranking. Daarom hechten we bij Rocket Marketing veel waarde aan de kwaliteit en relevantie van de links.

Om na te gaan wat voor strategie je website nodig heeft, gaan we na wat voor backlinks je website wel kan gebruiken. De relevantie van de backlinks is altijd zeer belangrijk.

De links moeten dus afkomstig zijn van websites met een onderwerp dat relevant is aan jouw diensten of producten. Er zijn overigens ook verschillende inkomende links.

Zo heb je bijvoobeeld nofollow en dofollow links en kunnen de links ook naar verschillende pagina’s op jouw website verwijzen. Wij gaan precies na wat voor links jij nodig hebt.

Als we een goede strategie hebben bedacht, wordt het tijd om echt met linkbuilding te beginnen. We zorgen ervoor dat er verschillende soorten backlinks naar je website ontstaan. Zo schrijven we bijvoorbeeld relevante artikelen en plaatsen we deze vervolgens op websites die een hoge domeinautoriteit hebben.

Zo hebben we allerlei technieken om kwalitatieve backlinks naar jouw website aan te maken. Wij hebben een grote database van linkpartners, waardoor we altijd de mogelijkheid hebben om de juiste links te creëren.

We houden je linkprofiel steeds in de gaten, waardoor we een goed beeld hebben van de voortgang. Aan de hand van de resultaten kunnen we steeds de juiste stappen nemen en je van het juiste advies voorzien.

Als een website backlinks van lage kwaliteit heeft, kunnen deze in de Disavow Tool gemeld worden. De Disavow Tool is een onderdeel van Google Search Console. Het melden van slechte backlinks is belangrijk, want pagina’s met slechte links zullen slechter scoren in de zoekresultaten.

Bij linkbuilding zal er altijd sprake zijn van een langer traject. Het is dan ook aan te raden om naast linkbuilding nog in andere SEO technieken te investeren.

Zo zijn goede SEO teksten bijvoorbeeld ook zeer belangrijk voor je ranking, net als de techniek achter je website. Wij gaan graag voor je na of er kansen zijn die voor het grijpen liggen op het gebied van SEO.

Veelgestelde vragen

Linkbuilding is cruciaal want het vergroot de autoriteit, betrouwbaarheid en reputatie van een website, wat leidt tot hogere zoekmachine rankings en meer organisch verkeer. Het bereiken van een hogere positie in zoekmachines vergroot ook de zichtbaarheid van de website, waardoor je meer potentiële klanten kan bereiken. Een sterke linkbuilding strategie leidt tot meer verkeer, hogere conversies en meer succes voor jouw onderneming.

Linkbuilding is een belangrijke strategie voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) die helpt om de positie van een website in de zoekresultaten te verbeteren. Het werkt door het verkrijgen van links van andere websites die verwijzen naar je eigen website. Dit wordt ook wel inbound linkbuilding genoemd. Wanneer andere websites links naar jouw website plaatsen, zien zoekmachines dit als een teken van vertrouwen en autoriteit. Zoekmachines hechten veel waarde aan websites met een groot aantal kwalitatief hoogwaardige links van andere websites. Dit kan helpen om uw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten.

Online marketing SEO

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.