Contentcreatie

Meestal denken we bij content aan uitingsvormen zoals afbeeldingen, videos en teksten. Weten welke vormen van contentcreatie je kunt inzetten en hoe je jouw klanten op de juiste manier aanspreekt is essentieel. Het creëren van unieke content voor jouw onderneming is absoluut niet eenvoudig. Dit is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen op het moment dat ze beginnen met content marketing.

Vraag een gratis brainstormsessie aan ter waarde van € 250,-

Onze gratis brainstormsessie geeft veel inzicht in de kansen op het gebied van contentcreatie voor jouw onderneming. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw bezoekers de content interessant blijven vinden? En hoe bepaal je de tone of voice van jouw bedrijf?

Wanneer je ervoor kiest om ons in te schakelen, dan helpen wij jou bij het bepalen van jouw tone of voice en zorgen wij ervoor dat jouw content plan op strategisch niveau wordt uitgewerkt. We bekijken tijdens deze sessie hoe we goede content op de juiste manier kunnen inzetten om jouw bedrijf te laten groeien. We onderzoeken jouw doelgroep en welke content hen aanspreekt, maar ook via welk kanaal we jouw doelgroep kunnen bereiken en jouw kansen op social media.

Kortom, we brengen de weg die jouw potentiele klanten afleggen overzichtelijk in kaart via een goede content marketing funnel. Zodat we die vervolgens kunnen gebruiken om een brede basis voor een all-round contentstrategie creëren.

Hoe kunnen wij ons content onderzoek gratis aanbieden?

We bieden de eerste brainstormsessie gratis en vrijblijvend aan, omdat contentcreatie een onmisbaar onderdeel is van een goede online marketing strategie. Na deze sessie bepaal jij zelf of je jouw content marketing aan ons wil uitbesteden of dat je het zelf gaat doen. Veel bedrijven kiezen voor de eerste optie en gaan een samenwerking ons aan.

Uiteraard kun je, als je de tijd en kennis hebt, zelf met contentcreatie aan de slag gaan. Het knelpunt is meestal de tijd, want unieke content maak je niet binnen een halfuurtje. Het uitbesteden van contentcreatie kan je dus veel tijd (en mogelijk de nodige frustratie) besparen.

Sluit jou content goed aan bij jou doelgroep?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom is contentcreatie belangrijk?

Contentcreatie is belangrijk omdat goede content een meerwaarde oplevert voor jouw bezoekers. Wanneer we het hebben over contentcreatie, dan hebben we het dus over het maken van interessante en relevante uitingen die een meerwaarde opleveren voor de bezoeker.

Unieke content is dus gericht op jouw doelgroep en is origineel en onderscheidend voor jouw bedrijf. En uiteindelijk is content een middel om jouw doelgroep te bereiken, te beïnvloeden en te overtuigen. Dit kunnen informatieve teksten of blogs zijn, maar ook infographics, illustraties, een fotoserie of videocontent.

Het doel van contentcreatie

Al deze vormen van content hebben als hoofddoel om je potentiële klanten over de streep te trekken. Het is belangrijk om content te delen via verschillende kanalen, om te zorgen dat de content je klanten bereikt. Denk hierbij aan jouw webshop of website, maar ook aan verschillende social media kanalen.

Heb je relevante en aantrekkelijke content op je website staan? Dan laat je zien dat de klant centraal staat bij jouw bedrijf. Op die manier bouw je een waardevolle relatie op met jouw klanten en realiseer je een hoge waardering. En dat zal uiteindelijk weer leiden tot meer conversies.

Online marketing team

Wil jij ervoor zorgen dat jouw content opvalt? Schakel dan onze content specialisten in!

Door de kwaliteit van jouw content te optimaliseren brengen wij jouw missie en visie onder de aandacht van jouw doelgroep. We vertalen de normen en waarden van jouw bedrijf naar de beste content die je kunt inzetten voor jouw website, webshop of je social media kanalen.

Zo zorgen we dat jouw potentiële klanten weten waar je voor staat en waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Door content op de juiste manier in te zetten zorgen we ervoor dat jouw potentiële klanten de gehele customer journey doorlopen.

En als je zelf niet goed weet waar je moet beginnen met het creëren van geschikte content, dan nemen wij dit werk graag bij je uit handen.

Eerst maken we een review van jouw huidige content. We kijken waar je goede content hebt en welke content we daaraan kunnen toevoegen. Daarna stellen op basis van de review een content plan op. En zodra jij dit plan hebt goedgekeurd gaan we daarmee aan de slag. Lees hieronder verder over de specifieke punten waarbij we je kunnen ondersteunen of advies geven.

Wat is het ultieme doel van SEO content?

Bereik jouw doelgroep via een zoekmachine. Onze content specialisten zijn opgeleid om een tekst zo optimaal mogelijk te schrijven met het idee om jouw website beter te laten scoren in Google.

Heb jij bijvoorbeeld een fietsenwinkel die tweedehands racefietsen verkoopt? Dan bekijken onze content specialisten waar potentiele klanten naar zoeken als ze een tweedehands racefiets willen kopen en schrijven ze op basis van die informatie unieke content, zodat Google mensen naar jouw website verwijst die zoeken naar een tweedehands racefiets.

Wij kunnen onder andere categoriepagina’s, productpagina’s en nieuwe blogartikelen met unieke content voor je creëren.

Inmiddels is social media niet meer weg te denken uit een goede online marketingmix. Daarom is gerichte content creatie speciaal voor social media kanalen een echte aanrader.

Het landschap van social media is constant in beweging. Er komen nieuwe kanalen bij, de doelgroepen van verschillende kanalen verschuiven continu en wat gisteren een klein kanaal was kan volgend jaar ineens de grootste zijn. Houd jij deze ontwikkelingen allemaal bij? Wij wel!

Contentcreatie voor social media kost tijd

Wij begrijpen dat niet alleen het bijhouden van de ontwikkelingen, maar ook het plaatsen van content op verschillende kanalen veel tijd kost. Juist daarom nemen wij deze taken voor je uit handen. Wij spelen op de ontwikkelingen in, creëren de content voor je en plaatsen het op de beste social media kanalen.

Kortom, wij helpen je bij hoe je social media kan inzetten om de toestroom van (digitale) bezoekers én jouw conversies te verhogen.

Is planmatig content maken en plaatsen

Wanneer we het hebben over de contentstrategie, dan doelen we op een strategisch plan. Want we gaan nooit aan de slag zonder plan. In dit contentplan worden alle optimalisatie-kansen opgenomen.

Zo’n strategisch contentplan bestaat uit een aantal essentiële onderdelen. De planning hoort daarbij. Oftewel, hoe, waar en wanneer we content plaatsen. Maar ook wat voor content we gaan maken en welke doelgroep we willen aanspreken. En natuurlijk zijn de doelen die we samen met jou opstellen van essentieel belang.

Met een contentstrategie kunnen we dus gestructureerd en overzichtelijk te werk gaan, zodat we jouw publiek aantrekken en vasthouden.

Content marketing is absoluut een belangrijk onderdeel van de online marketingmix. Maar natuurlijk niet het enige.

Hebben we de content marketing geoptimaliseerd? Dan kunnen we ook aan de slag gaan met de andere onderdelen van de marketingmix. Andere onderdelen van de marketingmix zijn bijvoorbeeld online adverteren met behulp van Google Ads of social media advertising via Instagram.

Wij kunnen jouw bedrijf dus op vele manieren helpen en het is aan jou om te bepalen of je hiervoor open staat!

Meten is weten

Maar hoe meten we hoe succesvol de contentstrategie is? De doelen die we samen met jou formuleren moeten concrete, meetbare doelstellingen zijn.

Om te meten hoe goed jouw contentmarketing presteert, moeten we metrics (statistieken) bijhouden en analyseren. Dit kunnen we doen via Google Analytics. De metrics weerspiegelen de doelen van de contentstrategie voor jouw bedrijf.

We houden dus tussentijds bij welke content het beste presteert en bepalen op basis van analyses waar we nog verbetering moeten aanbrengen. Want alleen dan kunnen we op resultaten aansturen en ook daadwerkelijk meten hoe succesvol we zijn.

Veelgestelde vragen

Contentcreatie is de productie van relevante en waardevolle inhoud voor diverse media en platforms. Denk aan het ontwikkelen van tekst, afbeeldingen, video’s, audio en andere mediavormen. Het doel is informatie delen, mensen informeren, vermaken of inspireren. Dit is een onderdeel van marketingstrategieën, gericht op het aantrekken en betrekken van de doelgroep, het opbouwen van merkbekendheid en het stimuleren van interactie en conversie. Het uiteindelijke doel is om waardevolle inhoud te leveren die de behoeften en interesses van jouw publiek aanspreekt en de gewenste resultaten oplevert.

Belangrijke aspecten van contentcreatie voor contentmarketing: relevantie, waarde en betrokkenheid. Om content te creëren die aanspreekt en aantrekt, moet je begrijpen wie je doelgroep is en wat hen drijft. De inhoud moet nuttig, informatief of vermakelijk zijn en vertrouwen opbouwen. Betrokkenheid wakker je aan met boeiende verhalen, visueel aantrekkelijke elementen, oproepen tot actie en discussies.

Contentcreatie is een waardevol middel om de online aanwezigheid van je bedrijf te versterken. Door hoogwaardige, relevante content te laten creëren voor je website, word je beter vindbaar en zet je je bedrijf in de spotlight bij de juiste doelgroep. Regelmatig nieuwe content publiceren en optimaliseren voor zoekmachines helpt bij het aantrekken van potentiële klanten en verbetert je positie in zoekresultaten. Contentcreatie is een integraal onderdeel van SEO dat je kan helpen om opgemerkt te worden door mensen die op zoek zijn naar wat jouw bedrijf te bieden heeft.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.