Wat is Adaptive Design?

Wat is een adaptive design?

Adaptive design is een methode in webdesign om te zorgen voor een optimale kijkervaring voor een zoveel mogelijk apparaten. Het gaat erom websites flexibel te maken, aan te passen en te laten reageren op de schermgrootte en -oriëntatie van de gebruiker.

Adaptief ontwerp, is gebaseerd op het idee van responsieve lay-outs en flexibele media. Het maakt gebruik van mediaquery’s om de lay-out van een webpagina te wijzigen op basis van het apparaat waar de websitegebruiker op kijkt.

Voordelen van adaptive design

Verbeterde gebruikerservaring

Met adaptive design kunnen websites zich aanpassen aan de behoeften en mogelijkheden van de gebruiker, wat resulteert in een betere, meer persoonlijke gebruikerservaring.

Verbeterde SEO-prestaties

Deze manier van webdesign kan ook bijdragen aan betere SEO-prestaties, aangezien Google mobielvriendelijke websites beloont met hogere zoekresultaten.

Verhoogde mobiele verkeerspotentieel

Deze manier van webdesign stelt jou als ondernemer in staat meer uit je mobiele verkeer te halen, aangezien steeds meer mensen surfen, lezen en shoppen op smartphones en tablets.

Elementen van adaptive design

Flexibele raster lay-outs

Met behulp van flexibele rasters zijn websites in staat om vloeiend te veranderen. De indeling van de pagina herschikt zich op basis van de schermgrootte.

Flexibele afbeeldingen en media

Afbeeldingen en andere media schalen en veranderen van grootte om een naadloze weergave op verschillende apparaten te garanderen.

Wanneer kies je voor adaptive design?

Elk bedrijf dat zijn online imago wil verbeteren, zou adaptief ontwerp moeten overwegen. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, je hebt altijd bij een betere weergave van jouw website. Met adaptive design haal je voor de gebruiker veel belemmeringen weg om tussentijds af te haken.

De toekomst

Met de voortdurende groei van mobiel internetgebruik is de toekomst van deze vorm van webdesign veelbelovend. Het zal blijven evolueren om de veranderende behoeften van gebruikers en bedrijven te ondersteunen.

Wat is responsive design? Wat is adaptive design? En hoe maak je een ontwerp voor je website dat pc tablet en smartphone-vriendelijk is.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen