Wat is No follow link?

Wat is een No Follow Link?

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de term “no follow link” een begrip dat vaak naar voren komt. Maar wat betekent het eigenlijk? En waarom is het relevant voor jouw website? Laten we duiken in de details van dit SEO-element.

Definitie van No Follow Link

Een “no follow link” is een HTML-linkattribuut dat wordt toegepast op een hyperlink om zoekmachines te vertellen dat ze de link niet moeten volgen of de linkjuice niet moeten doorgeven aan de gelinkte pagina. Het werd geïntroduceerd om te voorkomen dat zoekmachines de waarde van links zouden verhogen die mogelijk spamachtig of niet-authentiek zijn.

Waarom zijn No Follow Links belangrijk?

No follow links spelen een grote rol in SEO-strategieën. Ze worden gebruikt om:

  1. Spam te bestrijden: door no follow links te gebruiken, kunnen website-eigenaren voorkomen dat ze onbedoeld bijdragen aan de autoriteit van spammy websites.
  2. Affiliate links: als je affiliate marketing toepast, is het verstandig om no follow links te gebruiken om aan te geven dat deze links commercieel van aard zijn.
  3. User-generated content: wanneer je gebruikers toestaat om content op jouw website te plaatsen, zoals opmerkingen of gastberichten, is het verstandig om no follow links te gebruiken om mogelijke spam te voorkomen.
  4. Advertenties: als je gesponsorde inhoud hebt, zoals advertenties, moet je deze links ook als no follow markeren om te voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines.

Hoe maak je een No Follow Link?

Het creëren van een no follow link is eenvoudig. Je hoeft alleen maar het ‘rel=“nofollow”‘ attribuut toe te voegen aan de HTML-code van de link. Hier is een voorbeeld:

<a href=“https://www.example.com” rel=“nofollow”>Bezoek onze website</a>

Op deze manier vertel je zoekmachines dat ze de link niet moeten volgen.

Wanneer moet je No Follow Links gebruiken?

Hier zijn enkele situaties waarin het verstandig is om no follow links te gebruiken:

  • Bij het plaatsen van betaalde links of advertenties.
  • Voor gebruikers gegenereerde inhoud, zoals opmerkingen en gastberichten.
  • Voor affiliate links.
  • Als je wilt voorkomen dat zoekmachines bepaalde pagina’s indexeren.

Aan de slag

No follow links zijn handige tools in de gereedschapskist van elke SEO-professional. Ze helpen om de integriteit van jouw website te behouden en ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw site op de juiste manier indexeren. Het correct gebruik van no follow links kan bijdragen aan een betere SEO-strategie en het behouden van jouw online reputatie. Vergeet niet om ze strategisch in te zetten op jouw website, afhankelijk van de situatie, om het meeste uit jouw SEO-inspanningen te halen.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen