Online adverteren

Online adverteren verhoogt de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Je kunt jouw doelgroep tegenwoordig direct aanspreken met behulp van online media en doelgroep specifieke targeting. We combineren verschillende online kanalen met doelgerichte advertenties en data-analyse om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.

Wil jij ook geen marketingbudget meer verspillen? Laat Rocket Marketing een vrijblijvende advertising analyse voor je maken. Achterhaal jouw kansen op het gebied van online adverteren.

Eerst een gratis advertentie analyse

Als je wil weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen, dan kunnen we eerst een gratis analyse ter waarde van € 250,- voor je uitvoeren. Daarin onderzoeken we welke kanalen het meest interessant zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast laten we zien hoe je jouw budget voor online marketing maximaal benut.

Onze analyse is gratis en geheel vrijblijvend. Besluit je na de analyse om het online adverteren aan ons uit te besteden dan selecteren wij de beste advertentie kanalen op basis van jouw bedrijfsdoelstellingen, doelgroep en de boodschap die je wil overbrengen.

Een sparringsessie voor online adverteren?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom online adverteren?

Door online te adverteren breng je de producten en diensten van jouw bedrijf onder de aandacht van jouw doelgroep. Het voordeel van online adverteren is dat je heel specifiek kunt bepalen wie de advertenties te zien krijgen. Daardoor bereik je meer potentiële klanten.

Doelgericht adverteren

Daarnaast bepaal je ook het wat, waar en wanneer van de advertenties die jouw potentiële klanten te zien krijgen. Je kunt dus veel meer invloed uitoefenen met jouw advertenties. Online adverteren heeft dus veel voordelen ten opzichte van offline adverteren.

Leadgeneratie

Online adverteren is een krachtige methode om geïnteresseerde potentiële klanten te trekken naar wat jij te bieden hebt. Veel bezoekers zijn nog niet direct klaar om te kopen, maar hebben wel interesse. Het slim verzamelen van deze leads is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Elke lead die je vangt, kan later veranderen in een klant. Zo zet je toevallige bezoekers om in waardevolle prospects, een essentiële stap voor een duurzame klantenkring.

Elke stap in de marketing funnel optimaliseren

De marketing funnel illustreert dit proces, van lead tot klant. Het is cruciaal om elke stap binnen deze funnel te optimaliseren, want dit verhoogt direct de kans op meer klanten en dus meer omzet. Online adverteren is een van de eerste stappen om mensen in je funnel te krijgen. Een goed gevulde funnel leidt tot meer klantenconversies. Rocket Marketing zorgt met geavanceerde strategieën dat je funnel steeds gevuld blijft met kwalitatieve leads.

Verschillende online kanalen

Naast de inhoud van de advertentie kies je ook zelf van welke online kanalen je gebruik maakt. In onze analyse zoeken wij voor je uit waar jouw doelgroep zit. Voorbeelden van online plaatsen waar je kunt adverteren zijn Google Ads, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Meetbare resultaten

Een ander groot voordeel van online adverteren is dat we de resultaten van iedere advertentiecampagne zeer nauwkeurig kunnen meten. Op basis daarvan optimaliseren we een campagne nog verder. Zo laat je jouw producten of diensten opvallen en wordt online adverteren zeer efficiënt.

Groei en ontwikkeling zijn belangrijke aandachtspunten bij Rocket Marketing. En dat zie je terug in onze werkwijze. Online marketing is ons specialisme. Onze marketing experts staan bekend om hun proactieve aanpak. We zijn continu bezig met analyseren, ontwikkelen en optimaliseren van effectieve strategieën.

Ons doel? Jouw bedrijf helpen groeien. Rocket Marketing is zelf ook een van de snelst groeiende bedrijven in de regio West.

We zoeken even snel iets op via Google, we lezen online een krantenartikel, we winkelen online en scrollen door de feeds van social media. Heb je al eens nagedacht over de manier waarop jij het internet gebruikt? Onze aanwezigheid op het internet neemt allerlei vormen aan. Traditionele media digitaliseren en online kanalen worden steeds meer gebruikt.

Daarom wordt het steeds interessanter om op verschillende online kanalen te adverteren. Denk bijvoorbeeld aan kanalen als Google Search, Google Display en social-mediakanalen als Instagram, Linkedin en Facebook.

Wanneer we bij Rocket Marketing online adverteren, werken we in sprints. Dat zijn duidelijk afgebakende fases. Iedere fase in onze strategie heeft dan ook een start en een einde. Online adverteren vraagt veel aanpassingsvermogen. Tijdens een sprint houden we nauwlettend in de gaten waar we veranderingen moeten aanbrengen. Daardoor blijven we flexibel en alert.

Bij online adverteren bouwen we eerst een sterke basis op. Vervolgens blijven we de online campagne optimaliseren. Doorgaans duurt het opzetten van advertentie campagnes een maand. Zodra de sterke basis staat, starten we met het optimaliseren van de campagnes.

Een goede samenwerking en een grondige analyse levert een uitstekende online strategie op. Samen met jou bekijken we wat voor jouw bedrijf de beste online marketing strategie is. Daardoor creëren we niet alleen een strategie waar jij volledig achter staat, maar vooral ook eentje die uitstekend werkt. We zorgen ervoor dat onze campagnes naadloos aansluiten op jouw doelgroep.

Voor we beginnen bespreken we altijd de doelen, wensen en verschillende vormen van online adverteren.

Zodra we aan de slag gaan met adverteren, beginnen we eerst met het leggen van een goede basis. Bij Rocket Marketing starten we meestal met een Ads campagne om zo veel mogelijk data te verzamelen. Deze data gebruiken we vervolgens om de online advertentie campagne verder te optimaliseren. Vanuit deze optimale positie starten we verschillende rendabele campagnes om het marketing budget van jouw bedrijf optimaal te benutten.

Zodra de campagnes eenmaal lopen, blijven we deze monitoren en waar nodig optimaliseren. We houden de status van de campagnes continu in de gaten om optimale resultaten te behalen. En van al onze werkzaamheden brengen we een rapport aan je uit, daardoor ben je altijd op de hoogte van onze activiteiten voor jouw bedrijf.

Groei is het verschil tussen vooruitgang en stilstand. Ook nadat de campagne zijn einde heeft bereikt, blijven we verder bouwen aan de groei van jouw bedrijf. Aan het einde van een campagne gaan we na welke doelen we voor jouw bedrijf behaald hebben. Op basis daarvan maken we een plan met de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, zodat we met jou kunnen bespreken welke vervolgstappen we kunnen nemen.

Veelgestelde vragen

Online adverteren is een vorm van digitale marketing waarbij bedrijven online advertenties plaatsen om hun producten of diensten te promoten en hun doelgroep te bereiken. Deze advertenties kunnen worden weergegeven op verschillende online platforms, zoals sociale media, zoekmachines, websites en apps.

Online adverteren heeft verschillende voordelen. Ten eerste is gerichte targeting mogelijk op basis van demografische gegevens, interesses of zoekopdrachten. Ten tweede is het kosteneffectief en is het budget aan te passen op basis van de prestaties van de advertenties. Ten derde is de meetbaarheid hoog en is het mogelijk om snel te reageren op veranderende omstandigheden. Ten slotte biedt online adverteren veel flexibiliteit. Door deze voordelen te benutten, kan jouw bedrijf groeien en meer klanten aantrekken.

De kosten voor online adverteren variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de advertentieplatforms, je doelgroep en het type advertentie dat je wilt weergeven. Over het algemeen betaal je voor online adverteren op basis van het aantal klikken dat je advertentie genereert, of op basis van het aantal vertoningen van je advertentie. Voor online adverteren op zoekmachines betaal je tussen de €0,10 en €2,00 per klik.

Online adverteren biedt directe zichtbaarheid en stelt je in staat om campagnes realtime aan te passen voor maximale effectiviteit. Het is zeer meetbaar, waardoor je precies kunt zien wat werkt en wat niet, wat leidt tot een verbeterde ROI en effectievere marketinginspanningen.

Hoewel zowel SEO als online adverteren gericht zijn op het vergroten van de online zichtbaarheid van een website, verschillen ze op belangrijke manieren. SEO is een organische aanpak waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van website content en -techniek en het verkrijgen van backlinks. Online adverteren is een betaalde methode waarbij advertenties worden weergegeven op verschillende online platforms, zoals zoekmachines, sociale media en websites. Als adverteerders betaal je voor klikken of vertoningen van deze advertenties. Beide disciplines hebben hun waarde in een uitgebalanceerde digitale marketingstrategie, afhankelijk van de specifieke doelen en budgetten van je bedrijf.

Om te starten met online adverteren, begin je met het definiëren van je doelgroep en je marketingdoelen. Kies een advertentieplatform dat past bij je doelgroep en je budget. Rocket Marketing helpt je met een op maat gemaakte strategische aanpak en effectieve uitvoering van je advertentiecampagnes.

Online marketing team

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.