Google Shopping

Google Shopping is een uitstekend kanaal om de producten uit je webshop mee te promoten. Als je gebruik maakt van Google Shopping zullen geïnteresseerde gebruikers jouw product bovenaan de zoekpagina zien staan wanneer ze zoeken op dat product. Maak je al gebruik van Google Shopping of wil er gebruik van gaan maken?

Waarom jij voor een Google Shopping review kiest

  • De analyse is gratis (waarde: € 250,-) en vrijblijvend
  • Jij ontvangt de verbeterpunten in een overzichtelijk rapport
  • Wist je dat 84% van de geanalyseerde bedrijven omzet misloopt?

Laat Rocket Marketing een gratis Shopping review uitvoeren ter waarde van € 250,- zodat jij weet of je optimaal gebruik maakt van deze digitale etalage. Wij analyseren jouw Shopping kansen en brengen een rapport uit met tips en tricks om het rendement van je Shopping-campagne te verhogen.

Waarom is de review gratis?

Op basis van de Google Shopping review bieden we je aan om jouw Shopping-campagne te optimaliseren. We merken dat veel bedrijven ons inschakelen voor online marketing na de review, maar die keuze ligt volledig bij jou. De Google Shopping review is dus echt gratis én vrijblijvend.

Samen een strategische sparringsessie?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping is eigenlijk het verkoopplatform van Google, maar tegelijkertijd werkt het ook als een vergelijkingssite en etalage. Het zijn de producten die je ziet staan bovenin Google wanneer je zoekt naar een product. In Google Shopping kun je jouw producten promoten via de organische resultaten én tegen betaling. Dit doe je via het Google Merchant Center of via Comparison Shopping Services (CSS).

Google Shopping toont een selectie van zes tot negen producten die aansluiten bij de zoekopdracht die een klant invoert. Dit zijn producten van alle aangesloten winkels. Je kunt ook adverteren in deze etalage via Google Ads. Hiervoor stuur je de productgegevens via Google Merchant Center en maak je vervolgens een campagne in Google Ads.

Bij Rocket Marketing staan  staan meerdere professionals voor jou klaar om van jouw campagnes rendabele campagnes te maken. We zijn niet voor niks Google Partner.

Eerst voeren we een uitgebreide analyse van de huidige situatie uit. Wat gaat al goed, wat behouden we? Waar moeten we aandacht aan besteden?

Daarna stellen we een strategisch plan op en gaan we campagnes inrichten.

Google Shopping-campagne

We zetten eerst een goede basis op voor een Shopping-Campagne. Vanuit dit fundament bouwen we de campagne verder uit. We sleutelen eraan tot de campagne perfect is. Uiteraard gebeurt alles in overleg en met jouw goedkeuring . Hoe we Google Shopping opzetten laten we je zien in een overzichtelijke Google Spreadsheet.

Google Shopping-advertenties

Voor de Shopping-advertenties maakt Google gebruik van productgegevens om te bepalen wanneer jouw advertentie aan een gebruiker wordt getoond. Het gaat dus niet om zoekwoorden. Op basis van de productgegevens laat Google de meest relevante producten zien aan de gebruikers. Naast een productadvertentie is het ook mogelijk om de voorraad te laten zien. Zo ziet een potentiële klant direct of het product bij jouw webshop op voorraad is. Een van de grote voordelen van deze manier van adverteren is dat je met een grotere koopintentie te maken hebt.

Betalen per klik

Doordat je bij Google Shopping per klik betaalt bereik je gebruikers met een grotere koopintentie tegen lagere kosten. Als ze niet op je advertentie klikken, dan betaal je er ook niet voor. Daardoor profiteer je van lagere kosten per conversie. Bovendien kun je Google Shopping uitstekend combineren met Google Ads. Het blijft immers zo dat hoe meer jouw merk of product getoond wordt, des te groter is de kans om te verkopen. Kortom, Shopping is een mooie toevoeging aan de online strategie van bedrijven en merken met een webshop.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.