Google Shopping

Google Shopping is een uitstekend kanaal om de producten uit je webshop mee te promoten. Als je gebruik maakt van Google Shopping zullen geïnteresseerde consumenten jouw product bovenaan de zoekpagina zien staan als ze op zoek zijn naar jouw product. Maak je al gebruik van Google Shopping of wil er gebruik van gaan maken? Laat een review uitvoeren en besteed Google Shopping uit aan de specialisten van Rocket Marketing.

Waarom jij voor een Google Shopping review kiest

  • De analyse is gratis (waarde: € 250,-) en vrijblijvend
  • Jij ontvangt de verbeterpunten in een overzichtelijk rapport
  • Wist je dat 84% van de geanalyseerde bedrijven omzet misloopt?

Laat Rocket Marketing een gratis Shopping review uitvoeren ter waarde van € 250,- zodat jij weet of je optimaal gebruik maakt van deze digitale etalage. Wij analyseren jouw Shopping kansen en brengen een rapport uit met tips en tricks om het rendement van je Shopping-campagne te verhogen.

Waarom is de review gratis?

Op basis van de Google Shopping review bieden we je aan om jouw Shopping-campagne te optimaliseren. We merken dat veel bedrijven ons inschakelen voor online marketing na de review, maar die keuze ligt volledig bij jou. De Google Shopping review is dus echt gratis én vrijblijvend.

Samen een strategische sparringsessie?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een uitgebreide en dynamische online marktplaats waar consumenten allerlei producten kunnen vinden, vergelijken en kopen van verschillende retailers. Het platform is ontworpen om het winkelproces te stroomlijnen en consumenten in staat te stellen de beste deals en producten te vinden die aan hun behoeften voldoen.

Wanneer gebruikers een product zoeken op Google, worden de relevante productlijsten uit Google Shopping weergegeven in de zoekresultaten. Daar staan afbeeldingen, prijzen, en soms recensies en beoordelingen bij. Dit geeft shoppers onmiddellijk een overzicht van hun opties en helpt hen om geïnformeerde beslissingen te nemen zonder meerdere websites te hoeven bezoeken.

Je kan jouw producten op Google Shopping weergeven door een Merchant Center-account aan te maken en je productgegevens te uploaden. Google gebruikt vervolgens deze informatie om relevante producten aan gebruikers te tonen op basis van hun zoekopdrachten. Je kan ook betalen voor gesponsorde vermeldingen om je producten prominenter weer te geven en meer zichtbaarheid te krijgen.

Google Shopping biedt diverse voordelen voor zowel kopers als verkopers. Kopers krijgen toegang tot een breed assortiment producten en kunnen prijzen en opties gemakkelijk vergelijken, wat tijd bespaart en hen helpt om betere koopbeslissingen te nemen. Terwijl jij als verkoper de kans krijgt om je producten aan een breder publiek te presenteren en meer verkoop te genereren.

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping is eigenlijk het verkoopplatform van Google, maar tegelijkertijd werkt het ook als een vergelijkingssite en etalage. Het zijn de producten die je ziet staan bovenin Google wanneer je zoekt naar een product. In Google Shopping kun je jouw producten promoten via de organische resultaten én tegen betaling. Dit doe je via het Google Merchant Center of via Comparison Shopping Services (CSS).

Google Shopping toont een selectie van zes tot negen producten die aansluiten bij de zoekopdracht die een klant invoert. Dit zijn producten van alle aangesloten winkels. Je kunt ook adverteren in deze etalage via Google Ads. Hiervoor stuur je de productgegevens via Google Merchant Center en maak je vervolgens een campagne in Google Ads.

Google Shopping uitbesteden aan Rocket Marketing is een strategische zet voor bedrijven die hun online zichtbaarheid en verkoop willen vergroten. Wij zijn een gespecialiseerd online marketingbureau met expertise in verschillende facetten van digitale marketing, inclusief Google Shopping. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

Bij Rocket Marketing staan  staan meerdere professionals voor jou klaar om van jouw campagnes rendabele campagnes te maken. We zijn niet voor niets Google Partner.

1. Kennismaking en doelstellingen bepalen:

Allereerst beginnen we met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de doelstellingen van jouw bedrijf, evenals het budget en de specifieke producten of diensten die gepromoot moeten worden. Onze specialist zal in deze fase ook vragen naar de historische prestaties van eerdere campagnes, indien aanwezig, om een beter beeld te krijgen van wat er nodig is.

2. Account analyse en setup:

Onze specialist zal vervolgens de bestaande Google Merchant Center en Google Ads accounts analyseren, indien deze al bestaan. Zo niet, dan helpen we bij het opzetten van deze accounts. We zorgen ervoor dat alle productinformatie correct en volledig is, en dat de accounts optimaal zijn ingesteld voor succes.

3. Campagne strategie en implementatie:

Op basis van de doelstellingen en de beschikbare data ontwikkelt onze specialist een op maat gemaakte campagnestrategie. We bepalen welke producten of productgroepen gepromoot moeten worden, stellen de biedingen in en optimaliseren de productfeeds voor maximale zichtbaarheid en prestatie.

4. Voortdurende optimalisatie:

Na de lancering van de campagnes, monitoren we de prestaties voortdurend. We analyseren de resultaten, voeren A/B-tests uit en passen biedingen en strategieën aan om de ROI te maximaliseren. Dit proces van voortdurende optimalisatie zorgt ervoor dat de campagnes steeds effectiever worden over tijd.

5. Rapportage en communicatie:

Rocket Marketing staat voor transparante communicatie. We bieden regelmatige updates en uitgebreide rapportages over de prestaties van de campagnes. Dit stelt jou in staat om de resultaten duidelijk te zien en samen met onze specialisten strategische beslissingen te nemen voor verdere verbetering.

Google Shopping-campagne

We zetten eerst een goede basis op voor een Shopping-Campagne. Vanuit dit fundament bouwen we de campagne verder uit. We sleutelen eraan tot de campagne perfect is. Uiteraard gebeurt alles in overleg en met jouw goedkeuring . Hoe we Google Shopping opzetten laten we je zien in een overzichtelijke Google Spreadsheet.

Google Shopping-advertenties

Voor de Shopping-advertenties maakt Google gebruik van productgegevens om te bepalen wanneer jouw advertentie aan een gebruiker wordt getoond. Het gaat dus niet om zoekwoorden. Op basis van de productgegevens laat Google de meest relevante producten zien aan de gebruikers. Naast een productadvertentie is het ook mogelijk om de voorraad te laten zien. Zo ziet een potentiële klant direct of het product bij jouw webshop op voorraad is. Een van de grote voordelen van deze manier van adverteren is dat je met een grotere koopintentie te maken hebt.

Betalen per klik

Doordat je bij Google Shopping per klik betaalt bereik je gebruikers met een grotere koopintentie tegen lagere kosten. Als ze niet op je advertentie klikken, dan betaal je er ook niet voor. Daardoor profiteer je van lagere kosten per conversie. Bovendien kun je Google Shopping uitstekend combineren met Google Ads. Het blijft immers zo dat hoe meer jouw merk of product getoond wordt, des te groter is de kans om te verkopen. Kortom, Shopping is een mooie toevoeging aan de online strategie van bedrijven en merken met een webshop.

Online marketing

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.