Wat is CPA / CPC / CPL / CPM / CPS / CPV?

In de wereld van online marketing zijn de termen CPA, CPC, CPL, CPM, CPS en CPV bedoeld om verschillende prijsmodellen aan te duiden voor digitale advertenties. Hier volgt een uitleg van elk:

CPA

CPA (Cost Per Acquisition) is een model waarbij adverteerders betalen voor elke verworven klant of conversie. Het is een performance-gebaseerd tarief dat risico vermindert voor adverteerders omdat ze alleen betalen voor het resultaat.

CPC

CPC (Cost Per Click) houdt in dat adverteerders een vast bedrag betalen elke keer als iemand op hun advertentie klikt. Het is een veelgebruikt model dat adverteerders in staat stelt om direct verkeer naar hun website te genereren.

CPL

CPL (Cost Per Lead) is vergelijkbaar met CPA. Maar hier betalen adverteerders voor elke gegenereerde lead die potentieel kan leiden tot een verkoop.

CPM

CPM (Cost Per Thousand Impressions) is een model waarbij adverteerders betalen per duizend weergaven van hun advertentie, ongeacht of iemand klikt of niet. Dit is effectief voor het opbouwen van merkbewustzijn.

CPS

CPS (Cost Per Sale) is een model waarbij adverteerders een percentage of vast bedrag betalen. Je betaalt voor elke verkoop die direct uit je advertentie voortkomt.

CPV

CPV (Cost Per View) is vaak het prijsmodel voor videomarketing waarbij adverteerders betalen voor elke keer dat iemand de videoadvertentie bekijkt.

Prijsmodellen voor online adverteren

Deze prijsmodellen bieden online adverteerders flexibiliteit in hoe zij hun budget aanwenden. Het stelt je in staat om je marketingdoelen af te stemmen op je betalingsvoorkeur. Of het nu gaat om het verhogen van merkbekendheid, het genereren van verkeer, het verzamelen van leads, of het direct stimuleren van verkoop.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen