SEO migratie

Als je jarenlang je best hebt gedaan voor een goede ranking in de zoekmachines, is het vervelend als deze resultaten verloren gaan als gevolg van een verkeerde migratie.

Bij Rocket Marketing hebben we veel ervaring met SEO migratie. Wij zorgen ervoor dat jouw resultaten niet verloren gaan.

Een gratis SEO migratie roadmap

Wij geven je gratis een SEO migratie roadmap die normaal gesproken een waarde van € 250,- heeft. Door middel van deze roadmap wordt het duidelijk welk stappenplan je moet volgen voor een succesvolle SEO migratie.

Wij bieden je een oplossing op maat. We bieden deze roadmap gratis aan. Daarna kunnen wij je eventueel tegen betaling begeleiden tijdens het proces, maar of je daarvoor kiest beslis je zelf.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Wat is SEO migratie?

Wil je jouw website omzetten naar een andere structuur, dan is SEO migratie zeer belangrijk. Op die manier behoudt je namelijk je posities in de zoekmachine en je online autoriteit.

Wanneer je naar een ander domein overstapt, een nieuwe website laat maken of het Content Managing System wijzigt, is het belangrijk om voor SEO migratie te gaan.

De zoekmachines hebben namelijk een waarde aan je website toegekend. Door middel van een SEO migratie voorkom je dat deze resultaten verloren gaan.

Ook voorkom je door een goede migratie dat potentiële klanten een error te zien krijgen in plaats van een pagina.

Bij een SEO migratie moet er erg zorgvuldig gewerkt worden. Wanneer je ontzettend veel geld en tijd hebt geïnvesteerd in een goede positie in de zoekmachine, is het namelijk belangrijk dat je zoekposities niet verloren gaan.

Wij nemen verschillende stappen om zeker te zijn van een succesvolle migratie. Hieronder benoemen we deze stappen.

Om te beginnen moet de migratie goed worden voorbereid. Daarom doen we eerst een zoekwoordenonderzoek en zullen we de structuur van je website volledig in kaart brengen.

Zo kunnen we ook nagaan of je momenteel SEO kansen laat liggen. Zo kun je daar met de nieuwe website meer rekening mee houden.

Zodra de migratie is voorbereid komt de implementatie aan bod. We stellen self-canonicalization in en gaan aan de slag met URL mapping en het implementeren van de menustructuur. Ook stellen we het robots.txt bestand in en lopen we de testversie van de website grondig voor.

Tijdens het proces werken we goed samen met je webdesigners. Zo kunnen we jouw SEO posities overbrengen naar de nieuwe website. We gaan ook na of de nieuwe website SEO technisch goed in elkaar zit.

De volgende stap is om alle redirects goed door te voeren en om de nieuwe sitemap in te dienen. Ook controleren we de KPI’s in Google Search Console en lopen we alle verouderde URL’s na om na te gaan of er geen 404 meldingen ontstaan.

Zodra de website live gaat, daalt de ranking soms iets. Als de SEO migratie op de juiste manier is verlopen, zal de ranking na een aantal weken echter alweer beginnen te stijgen.

Tijdens een SEO migratie doen wij ons uiterste best. Toch kan het altijd gebeuren dat we iets niet zien aankomen. Daarom blijven wij je ook de juiste nazorg bieden.

Nadat de website is live gegaan, zorgen we ervoor dat we een melding krijgen als er onverwachte en ongebruikelijke wendingen zijn.

De weken na de SEO migratie zullen we ook tweemaal per dag Google Analytics raadplegen. Daarnaast blijven we ook steeds nagaan of er geen 404 fouten ontstaan.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

rocket marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.