SEO migratie

Als je jarenlang je best hebt gedaan voor een goede ranking in de zoekmachines, is het vervelend als deze resultaten verloren gaan als gevolg van een verkeerde migratie.

SEO migratie is een vernuftige zet voor jouw online aanwezigheid! Het is als nieuw leven geven aan jouw digitale identiteit en een kans om in de schijnwerpers te belanden van zoekmachines zoals Google. Betover jouw doelgroep met jouw betere, slimmere, en snellere website, terwijl je jouw online opgebouwde prestaties behoudt (en verbetert).

Bij Rocket Marketing hebben we veel ervaring met SEO migratie. Wij zorgen ervoor dat jouw resultaten niet verloren gaan.

Vraag een gratis SEO migratie roadmap aan

Wij stippelen gratis een SEO migratieplan voor je uit, waar je normaalgesproken € 250,- voor betaalt. Met behulp van deze roadmap zie je direct welke stappen je moet volgen voor een succesvolle SEO migratie.

We bieden deze roadmap gratis aan, zodat we je kunnen laten zien waar wij goed in zijn. Vervolgens besluit jij of je het stappenplan zelf gaat uitvoeren óf dat je ervoor kiest om ons in te schakelen voor deze vervolgstappen. We begeleiden je graag tijdens het proces, maar of je daarvoor kiest is aan jou.

Ga je met ons in zee? Dan bieden we je een oplossing op maat.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Wat is SEO migratie?

Wat houdt SEO migratie eigenlijk in? SEO migratie is als het verhuizen naar een nieuw huis, maar dan digitaal. Het gaat om het verplaatsen, herschikken of verjongen van jouw online digitale thuisbasis, zodat deze beter wordt opgemerkt door zoekmachines en meer organisch verkeer aantrekt. Hieronder valt het herontwerpen van jouw website, het optimaliseren van de inhoud en het verbeteren van de algehele gebruikerservaring.

Als je naar een ander domein overstapt, een nieuwe website laat maken of van Content Managing System wijzigt, is het belangrijk om voor SEO migratie te gaan. De zoekmachines hebben namelijk een waarde aan je website toegekend. Door middel van een SEO migratie voorkom je dat deze resultaten verloren gaan.

Ook als je jouw huidige website wil omzetten naar een andere structuur (andere links en pagina’s), dan is SEO migratie zeer belangrijk. Op die manier behoudt je namelijk je posities in de zoekmachine en je online autoriteit. Daarnaast voorkom je door een goede migratie dat potentiële klanten een error te zien krijgen in plaats van een pagina.

Bij een SEO migratie moet er erg zorgvuldig gewerkt worden. Als je ontzettend veel geld en tijd hebt geïnvesteerd in een goede positie in de zoekmachine, wil je die ook behouden. Toch?

Natuurlijk! Daarom nemen wij verschillende stappen om een succesvolle migratie voor jou te verzekeren. Lees verder welke stappen we doorlopen tijdens het proces.

Het is een cliché, maar ook hierbij is voorbereiding het halve werk. Om jouw migratie optimaal voor te breiden beginnen we eerst met een zoekwoordenonderzoek. We zullen ook de structuur van je website volledig in kaart brengen.

Zo kunnen we direct nagaan of je momenteel SEO kansen laat liggen. Dan kun je daar met de nieuwe website gelijk rekening mee houden.

Zodra de migratie is voorbereid komt de implementatie aan bod. We maken een testversie van je nieuwe website-indeling en stellen hierop self-canonicalization in. Daarnaast gaan we aan de slag met URL mapping en het toepassen van de menustructuur. Ook stellen we het robots.txt bestand in en tenslotte lopen we de testversie van de website grondig door.

Tijdens het proces werken we goed samen met jou en je webdesigners. Zo kunnen we jouw SEO posities overbrengen naar de nieuwe website. We gaan ook na of de nieuwe website SEO technisch goed in elkaar zit.

Heb je geen webdesigner, maar wil je wel graag een perfect ontworpen site? Ook daar helpen we je graag bij. Ontdek meer over webdevelopment.

De volgende stap is om alle redirects goed door te voeren en om de nieuwe sitemap in te dienen. Ook controleren we de KPI’s in Google Search Console en lopen we alle verouderde URL’s na om na te gaan of er geen 404 meldingen ontstaan.

Zodra de website live gaat, daalt de ranking soms iets. Als de SEO migratie op de juiste manier is verlopen, zal de ranking na een aantal weken echter alweer beginnen te stijgen.

Tijdens een SEO migratie doen wij ons uiterste best. Toch kan het altijd gebeuren dat we iets niet zien aankomen. Daarom blijven wij je ook de juiste nazorg bieden.

Nadat de website is live gegaan, zorgen we ervoor dat we een melding krijgen als er onverwachte en ongebruikelijke wendingen zijn.

De weken na de SEO migratie zullen we ook tweemaal per dag Google Analytics raadplegen. Daarnaast blijven we ook steeds nagaan of er geen 404 fouten ontstaan.

Waarom je het zou moeten overwegen

  1. Betere zoekresultaten: Jouw website zal schitteren in de zoekresultaten. Je zult hoger op de lijst staan, wat betekent dat jouw site meer ogen zal vangen en meer potentiële bezoekers zal aantrekken.
  2. Verbluffende gebruikerservaring: Je kunt jouw website zodanig vormgeven dat deze een plezier wordt om te verkennen. Sneller laden, moeiteloze navigatie en een responsief ontwerp zullen jouw bezoekers betoveren en vasthouden.
  3. Organisch verkeer behouden: Tijdens de migratie blijft jouw organisch verkeer behouden, zodat je geen kansen mist terwijl je evolueert naar een verbeterde online aanwezigheid.
  4. Kansen voor optimalisatie: Grijp de kans om jouw website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden en doelgroepen. Richt je op waardevolle inhoud die aansluit bij wat jouw publiek zoekt.
  5. Competitief voordeel: Door jouw website te migreren en te optimaliseren voor SEO, maak je een statement in jouw branche. Je positioneert jezelf als een leider en trekt een breder publiek aan.

Als online aanwezigheid een bepalende factor is voor jouw zakelijke resultaten, dan is SEO migratie de sleutel tot succes. Ga voor de digitale make-over die jouw website verdient, terwijl je jouw online positie behoudt. Het zal je belonen met verbeterde zichtbaarheid, groeiende online autoriteit en een publiek dat betoverd is door vernieuwde look. Grijp deze kans om te schitteren!

Online marketing overleg

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.