Online strategie

Als ondernemer besteed je veel aandacht aan de groei van je bedrijf. Een goede online marketing strategie is een onmisbaar onderdeel dat bijdraagt aan duurzame bedrijfsgroei. Wij helpen je graag bij het bedenken van een passende online strategie. Bij Rocket Marketing hebben we een digitale marketing methode ontwikkeld waarmee we duurzame groei kunnen stimuleren voor ieder bedrijf. Dit bewezen proces noemen we de Growth Cycle. Deze systematische online marketing aanpak helpt jouw bedrijf om optimaal te blijven groeien.

Onze gratis groeianalyse voor online marketing strategie

Wij laten je graag zien hoe jouw bedrijf kan groeien. Wanneer je benieuwd bent naar de online marketing vormen die interessant zijn voor jouw bedrijf, dan kun je gratis en vrijblijvend een groeianalyse ter waarde van € 250,- bij ons aanvragen. Wij voeren een uitgebreide analyse uit, waarin we de online positie van jouw bedrijf onderzoeken. Op basis van onze analyse brengen we een rapport uit, waarmee we je inzicht geven in jouw huidige positie. Daarnaast bevat ons rapport advies online strategieën en leggen we uit hoe jouw bedrijf met behulp van een online marketing strategie kan groeien.

Verhoogde omzet door online strategie

Het merendeel van de bedrijven die wij analyseren schrikt van de hoeveelheid omzet die ze mislopen. Ze laten veel belangrijke online marketing kansen onbenut, doordat ze zich niet bewust zijn van deze kansen. Maak gebruik van onze gratis groeianalyse en krijg direct inzicht in de online marketing kansen voor jouw bedrijf en de mogelijkheden van een online strategie. Na de analyse kun je gebruik maken van ons aanbod. Wij creëren een unieke Growth Cycle voor jouw bedrijf en zorgen voor de perfecte online strategie.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Plan een afspraak in met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoe ontwikkel je een online strategie?

Onze Growth Cycle is een online marketing strategie die bedrijven helpt bij het bepalen en uitvoeren van de perfecte groeistrategie. We bieden verschillende hulpmiddelen en tools aan waarmee inzicht krijgt in jouw huidige positie in de markt is en welke marketingkanalen het beste in de online strategie voor jouw bedrijf passen. Als je op dit moment al gebruik maak van een of meer marketingkanalen dan analyseren en optimaliseren we deze kanalen voor je.

Wij laten je zien welke online marketing kansen voor het grijpen liggen.

Wij stellen de perfecte online strategie samen voor jouw bedrijf. Alle acties die onderdeel uitmaken van deze online strategie plannen we in de Growth Cycle agenda. Zo wordt de strategie tot in de puntjes uitgestippeld. De Growth Cycle groeimethode vereist een goede samenwerking. Wij leren je belangrijke online marketing vaardigheden. Daardoor kan je zelf de standaard taken van een online strategie uitvoeren, terwijl wij ons bezig houden met lastige technische aspecten en geavanceerde tactieken.

Samen werken we aan jouw online strategie

We voeren al onze online marketing werkzaamheden in goed overleg uit. Daardoor ben je altijd op de hoogte van de vereiste stappen en wie welke taken oppakt. Na verloop van tijd zul je merken dat werken aan jouw online strategie en optimale groei een gewoonte wordt dankzij onze Growth Cycle. Focussen op duurzame groei van je bedrijf is ongelooflijk belangrijk. Want alleen daarmee verhoog je blijvend jouw omzet en daarmee uiteindelijk ook jouw winst.

Hoe gaan wij te werk?

Voor we de optimale online strategie voor jouw bedrijf ontwerpen, beoordelen we altijd eerst hoe de resultaten op dat moment zijn. Het is van belang om inzicht te krijgen in de huidige positie voor we naar je gewenste positie kunnen toewerken. Zo analyseren we onder andere wat er momenteel binnen jouw bedrijf aan sales en online marketing wordt gedaan. We gaan na wat de sterke kanten zijn van jouw huidige online strategie en waar we ruimte voor verbetering zien. Vervolgens nemen we jouw goedlopende online marketing tactieken mee in de Growth Cycle en richten we ons op nieuwe groeimogelijkheden, waardoor we dubbel werk voorkomen.

Op het moment dat we je huidige online marketing kanalen hebben georganiseerd, beginnen we met het aanbrengen van de eerste verbeteringen. Uit de analyses is gebleken waarop we de online strategie moeten focussen. Nu wordt het tijd om dit om te zetten naar een concreet plan. We zullen alle geplande acties opnemen in onze Growth Cycle agenda. Groeien wordt zo echt een gewoonte voor je bedrijf.

We beginnen doorgaans met het optimaliseren van de huidige online strategieën. Omdat je daar al eerder in hebt geïnvesteerd, kunnen er relatief eenvoudig verbeteringen worden aangebracht. Vandaar dat we de huidige kanalen als laaghangend fruit kunnen zien.

Zodra de eerste verbeteringen zijn aangebracht, komen de meer ingewikkelde technieken van de online marketing strategie aan bod. We gaan goed na hoe het met jouw Brand Identity gesteld is. Het is namelijk van essentieel belang dat jouw bedrijf zich van de concurrent onderscheidt. Zo gaan we bijvoorbeeld na wat je corporate story is en of jouw USP’s wel écht uniek zijn. Bovendien gaan we na of je nu nog wel hetzelfde naar je visie, missie en kernwaarden kijkt. Kortom: wij stellen je de vragen waar je als ondernemer het antwoord op weet, maar waar je mogelijk nog niet eerder over hebt nagedacht.

Nadat we de Brand Identity eens goed onder de loep hebben gehouden, wordt het tijd om je website te beoordelen. De website is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de branding van een bedrijf. Online marketing kun je zien als een move maken naar je crush. Je laat jouw klanten zien wat jij te bieden hebt. En goede branding geeft jouw klanten een reden om op jouw aanbod in te gaan.

Wat we daarmee willen zeggen is dat je website talloze bezoekers kan hebben, maar zonder de juiste branding behaal je nog steeds niet de gewenste verkoopcijfers. Daarom analyseren we tientallen onderdelen van jouw website als onderdeel van de online strategie. We controleren onder andere de afbeeldingen, gebruiksvriendelijkheid, Call to Action’s en de aanwezige content.

Als onderdeel van jouw online strategie zijn de marketingkanalen waar je gebruik van maakt inmiddels geoptimaliseerd. De identiteit van je bedrijf is verbeterd en je website slaagt erin om bezoekers te overtuigen. Nu kunnen we dus nieuwe stappen zetten. We halen alle online marketing tactieken uit de kast om de groei van je bedrijf nog verder te verbeteren. Daarvoor maken we gebruik van onze zogenaamde ideeënbox. Daar hebben we al onze marketing kennis en online strategieën in opgeslagen. Wanneer we de perfecte digitale strategie bedenken met behulp van onze ideeënbox, spreken we bij Rocket Marketing van “out-of-the-ideeënbox denken”.

Goede ideeën zijn fantastisch, maar wanneer je ze niet uitvoert heb je er weinig aan. Zodra we de ideeën goed op papier hebben gezet, plaatsen we deze direct in onze Growth Cycle agenda. Zo hebben we tot in de puntjes gepland welke onderdelen van jouw online strategie wanneer uitgevoerd moeten worden. Wij richten ons met onze marketing expertise op de complexe groeitechniekend. De eenvoudigere marketing technieken kunnen we, in overleg met jou, intern door jouw bedrijf laten oppakken. Als groeipartner vinden we een goede samenwerking dan ook zeer belangrijk.

Onze Growth Cycle agenda zorgt ervoor dat alle online marketing acties tijdig worden ondernomen. Zo wordt groeien echt een onderdeel van jouw dagelijkse bedrijfsvoering. Wanneer groeien een nieuwe gewoonte voor je bedrijf is geworden, blijkt het een stuk eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken.

Omnichannel gaat nog een stapje verder dan multichannel. Omni is afgeleid van het Latijnse ‘omnis’ en betekent allesomvattend. Bij omnichannel denken gaan we na wat voor totaalervaring de klant heeft. Een goede online strategie betekent ook dat de content op alle kanalen perfect op elkaar afgestemd is. De merkbeleving moet dus gelijk zijn voor ieder kanaal. Belangrijk is dan ook dat de beleving van de klant op ieder kanaal grondig geanalyseerd wordt. Daarom maken wij een allesomvattende analyse.

Veelgestelde vragen

In een online marketingstrategie verwoord je de plan van aanpak waarmee je jouw doelen op het gebied van online marketing willen bereiken. In deze strategie maak je gebruik van verschillende digitale kanalen en technieken om de zichtbaarheid, het bereik en de betrokkenheid van het publiek te vergroten, wat uiteindelijk leidt tot een hogere conversieratio en meer tevreden klanten.

Online marketing overleg

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.