Wat is AVG?

Wat is AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als General Data Protection Regulation (GDPR) in het Engels, is een Europese wetgeving die de privacyrechten van individuen beschermt. Het zorgt ervoor dat bedrijven zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens en deze op een transparante manier verwerken.

Belangrijkste principes van AVG

De AVG draait om de bescherming van persoonsgegevens. Enkele kernprincipes zijn: recht op inzage, recht op correctie, recht op vergetelheid en het recht om bezwaar te maken tegen gegevensverwerking.

Waarom is AVG relevant voor online marketing?

In de wereld van online marketing verzamelen we veel gegevens over onze klanten. Van e-mailadressen tot surfgedrag; deze informatie is goud waard. Maar met de komst van AVG moeten marketeers extra voorzichtig zijn. Het niet naleven van de AVG kan leiden tot zware boetes.

Bescherming van klantgegevens in marketing

Het beschermen van klantgegevens is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een teken van vertrouwen. Klanten willen weten dat hun gegevens veilig zijn. Door AVG-compliant te zijn, toon je aan dat je hun privacy respecteert.

Tips voor AVG-compliance in je marketingstrategie

  • Duidelijke toestemmingsformulieren: zorg ervoor dat je klanten precies weten waarvoor ze toestemming geven;
  • Bewaar gegevens alleen zo lang als nodig: verwijder gegevens die je niet meer nodig hebt en houd je database up-to-date;
  • Train je team: zorg ervoor dat iedereen in je team op de hoogte is van de AVG-regels;
  • Wees transparant: communiceer duidelijk over hoe je klantgegevens gebruikt en waarvoor;
  • Reageer snel op verzoeken: of het nu gaat om inzage, correctie of verwijdering, zorg ervoor dat je snel reageert op verzoeken van klanten.

Online marketing uitbesteden bij Rocket Marketing

In de dynamische wereld van online marketing is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste regelgeving, waaronder de AVG. Bij Rocket Marketing begrijpen we het belang van AVG-compliance in de marketingwereld. We bieden waardevolle inzichten en advies over hoe je je marketingstrategie AVG-compliant kunt maken.

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen