Wat is Google Ads?

Ga direct naar

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads stelt je in staat te bieden op trefwoorden om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. Google kijkt echter niet alleen naar je bod; de relevantie van je advertentie en gebruikerservaring op je site tellen ook mee. Dus, als je advertentie erg relevant is, kan deze hoger worden gerangschikt dan minder relevante concurrenten, zelfs als zij meer bieden.

Waar vind je Google Ads?

In het begin ging Google Ads voornamelijk over tekstadvertenties gekoppeld aan bepaalde zoektermen. Nu biedt Google ook opties zoals afbeeldingsadvertenties, banners en video’s. Naast Google’s zoekmachine kun je advertenties ook tegenkomen op YouTube, Gmail, Marktplaats en andere sites met advertentieruimte.

Wat betekent Google AdWords?

Google AdWords was de voorgaande naam van Google Ads, die in 2018 werd gewijzigd. De naam werd veranderd om de diverse advertentiemogelijkheden beter te weerspiegelen. Hoewel de oude term soms nog wordt gebruikt, verwijzen beide namen naar dezelfde service.

Wat is Google MCC?

Google MCC, of My Client Center, is een centraal beheersysteem voor Google Ads. Als je meerdere accounts hebt, maakt MCC het makkelijker om ze te beheren zonder constant in- en uit te loggen, wat vooral handig is voor online marketingbureaus.

Wat kost Google Ads?

Met Google Ads betaal je per klik, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Er zijn verschillende factoren die de kosten per klik beïnvloeden, zoals de relevantie van je advertentie en de gebruikerservaring. Er zijn ook kosten per weergave en je kunt een dagelijks budget instellen om controle over je uitgaven te houden.

Uitbestedingskosten van Google Ads

Het beheren van Google Ads kan tijdrovend zijn, daarom kiezen veel bedrijven ervoor dit uit te besteden aan specialisten. Kosten variëren, maar veel marketingbureaus rekenen voor werkzaamheden met betrekking tot online adverteren tussen €75 en €130 per uur. Er kunnen ook opstartkosten en kosten voor extra diensten zijn.

Voordelen van adverteren met Google Ads:

  • Breed bereik: Google is ’s werelds grootste zoekmachine.
  • Flexibel budget: Je kunt je uitgaven aanpassen aan je behoeften.
  • Toppositie in zoekresultaten: Advertenties kunnen de top van de zoekresultaten bereiken.
  • Inzicht: Meet en analyseer gebruikersgedrag.
  • Snelle resultaten: Zie snel verkeer naar je site.

Gerelateerde blogs

Laptop met statistische gegevens in charts
Google Ads

De Evolutie van Google Ads in 2024: Mijn Persoonlijke Ervaring

Inhoudsopgave Introductie Welkom bij mijn blog over Google Ads in 2024! Mijn naam is Sebastiaan Pool, en ik ben een digital marketing specialist bij Rocket Marketing. Als een fervente voorstander van innovatieve marketingstrategieën, heb ik de evolutie van Google Ads van dichtbij gevolgd en ervaren. In dit uitgebreide blog deel

Lees verder »
Consent Mode V2
Google Ads

Consent Mode V2

Deze nieuwe gerichte aanpak van het beschermen van privacy van website bezoekers is al vanaf 6 maart ingegaan! Google gaat adverteerders verplichten om de privacy -instellingen van websitebezoekers te respecteren. De nieuwe Google Consent Mode V2 is een functie die de keuzes van bezoekers in een cookiebanner vastlegt, zodat de

Lees verder »

Blijf op de hoogte via onze socials

Al onze begrippen