Hoe kom je hoger in Google?

Hoger in Google komen via 4 SEO-strategieën

4 minuten leestijd

In deze uitgebreide gids leer je hoe je de zichtbaarheid van je website in Google kunt verbeteren. We leven in een digitaal tijdperk waarbij een sterke online aanwezigheid cruciaal is voor het succes van je bedrijf. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een van de manieren om dit te bereiken, maar daar komt meer bij kijken dan een sterke SEO-tekst. De overvloed aan websites maakt het lastig om op te vallen. In dit artikel delen we bewezen strategieën met je die wij zelf ook inzetten om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google.

Want jij wil toch ook meer verkeer naar je site leiden? Lees hier wat wij doen om je bedrijf hoger in Google te laten zien.

Hoe werkt Google?

Voordat we beginnen met het bespreken van SEO-technieken, is het belangrijk om te begrijpen hoe Google werkt. Google maakt gebruik van geavanceerde algoritmes die websites op basis van verschillende factoren beoordelen. Bij deze factoren horen onder andere de inhoud, relevantie en autoriteit van je website. Door dit te optimaliseren, kun je de zichtbaarheid van je website verbeteren, oftewel, jouw website hoger in Google laten tonen.

Google legt zelf uit hoe de zoekmachine werkt in deze video op YouTube. Hun doel is de meest relevante zoekresultaten te tonen op het moment dat iemand een bepaalde zoekopdracht intypt. Op basis van de zoekopdracht laat Google een pagina met resultaten zien, deze zijn gesorteerd op relevantie en kwaliteit. Maar hoe bepalen ze welke pagina hoger scoort in de zoekmachine? Bekijk de video voor een korte uitleg.

SEO-technieken om hoger in Google te komen

1.     Zoekwoorden onderzoeken

Een van de belangrijkste onderdelen van SEO is het vinden van de juiste zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken in je inhoud, kun je de relevantie van je website voor bepaalde zoekopdrachten vergroten. Voor een goede analyse kun je terecht bij gratis tools zoals de Google zoekwoordplanner of Ubersuggest om zoekwoordonderzoek te doen en te zien welke zoekwoorden relevant zijn voor je doelgroep. In zoekwoordtools vind je onder andere een functie om nieuwe zoekwoorden te ontdekken en heb je de kans om zoekvolumes te bekijken.

Meer weten over gratis tools? Lees ons artikel over zoekwoordenonderzoek.

2.     Optimaliseer je content

Je zorgt ervoor dat de inhoud van je website van hoge kwaliteit is en gericht is op je doelgroep. Met andere woorden, je maakt content waarin je de zoekvraag van potentiële klanten beantwoord. Bedenk goed waar je klant naar op zoek is en welk antwoord jij daarop hebt. Vraag je ook af hoe je ze kunt verleiden tot de aankoop van jouw product of dienst. Als je op basis van deze bevindingen relevante en informatieve artikelen schrijft en deze optimaliseert met de juiste zoekwoorden ben je op de goede weg. Voeg ter illustratie en verduidelijking ook afbeeldingen en video’s aan je webpagina’s toe, daarmee maak je de inhoud aantrekkelijker voor je bezoekers.

3.     Technische optimalisatie

Technische optimalisatie is ook belangrijk om je website hoger in Google te krijgen. Zorg ervoor dat je website snel laadt, mobielvriendelijk is en dat je URL-structuur en metatags correct zijn ingesteld. Dit maakt het makkelijker voor de algoritmes van Google om te begrijpen waar jouw website over gaat en zo wordt je site correct geïndexeerd. Een snelle laadtijd de website gebruiksvriendelijker voor je bezoeker, want wees eerlijk, als we te lang moeten wachten dan gaan we onze informatie wel ergens anders zoeken.

4.     Linkbuilding

Soms krijg je een verwijzing van een andere website zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Zo’n doorverwijzing (backlink) is waardevol, omdat het aan Google laat zien dat er interessante of relevante informatie op je website staat. Het is dus eigenlijk een soort aanbeveling. Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw site, je gaat hierbij actief links vergaren van andere websites. Dit helpt om de autoriteit van je website te vergroten en je hoger in Google te laten scoren. Zorg ervoor dat je links krijgt uit verschillende bronnen en van relevante websites met een hoge autoriteit. Je wilt dat het zo natuurlijk mogelijk overkomt, want anders rekent Google je hier juist op af.

 

 

Hoger in de zoekresultaten van Google komen?

Veelgestelde vragen over website hoger in google laten verschijnen

SEO helpt om de zichtbaarheid van je website te vergroten en meer verkeer naar je site te leiden. Want uiteindelijk zal dit tot meer conversies leiden en dat betekent op den duur ook meer winst voor je onderneming.

SEO is een langetermijnstrategie en het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet. Meestal zie je na een maand enige beweging, maar pas na enkele maanden tot een jaar zul je merken dat je website hoger scoort in de zoekresultaten van Google. Wees dus geduldig en blijf actief werken aan een betere website.

In principe is SEO helemaal gratis en hoef je er niet voor te betalen, maar het kan wel helpen om een professional in te huren voor het optimaliseren van je website. Als je zelf niet veel kennis hebt van SEO, is deze investering waarschijnlijk zeer de moeite waard. Een SEO-expert helpt je snel bij het opzetten en implementeren van de juiste strategieën voor jouw bedrijf.

Betaalde advertenties in Google zijn een simpele en betrouwbare manier om hoog in Google te komen. Met behulp van Google Ads richt je jouw advertentie op specifieke zoekwoorden en stel je in hoeveel je bereid bent te betalen voor een klik. Op deze manier kun je gericht adverteren en jouw doelgroep bereiken.

Hoger in Google door online marketing uitbesteden

Voor het behouden van goede posities in Google is het belangrijk continu aan je website te werken, dit doe je door te optimaliseren (technisch en inhoudelijk), maar ook door nieuwe content te plaatsen. Google ziet graag actieve websites. Je maakt jouw website levendig door je bezoekers te blijven informeren. Het vinden van de juiste zoekwoorden, het optimaliseren van je inhoud, het verbeteren van de technische aspecten van je website en het verkrijgen van links van andere websites zijn allemaal belangrijke taken waar je dagelijks mee bezig moet zijn. Wellicht is dit wat te veel werk naast je andere werkzaamheden. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor de hun online marketing (deels) uit te besteden. Ontdek wat wij voor je doen als je jouw online marketing uitbesteed aan Rocket Marketing.

Daag jij ons uit voor je volgende project?