Social media voor kappers

Tegenwoordig is een doeltreffende social mediastrategie onmisbaar voor kappers. Sociale media zijn platforms om je werk te tonen, relaties met klanten op te bouwen en je salon te onderscheiden van de concurrentie. Grijp daarom je kans!

Hoe gebruik je social media voor kapperszaken?

Wil je weten hoe je jouw doelgroep het best kunt bereiken via social media en hoe je jouw budget én tijd optimaal gebruikt? Vraag een gratis en vrijblijvende analyse aan ter waarde van € 250,-. Je ontvangt een uitgebreid rapport van ons, vervolgens besluit je of jij met social media aan de slag wil óf dat je jouw online marketing aan ons gaat uitbesteden. De keuze is aan jou.

Halen jouw social posts nieuwe klanten binnen?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Zo pak je social media voor kappers aan

Social media als je jouw klantenkring wil uitbreiden en je merk wil versterken. Laat je klanten weten wat jouw specialisatie is, van behandelingen voor verschillende haartypea tot kleurspecialist. Hier zijn enkele bewezen tips om social media effectief in te zetten voor jouw kapsalon.

Instagram en Pinterest zijn de perfecte platforms voor kappers. Deze visueel georiënteerde platforms stellen je in staat om je creaties te tonen. Door regelmatig foto’s van je werk te plaatsen, kunt je een loyale volgersbasis opbouwen. Zorg ervoor dat elke foto helder, professioneel en representatief is voor je stijl en vaardigheden.

Facebook en Twitter zijn uitstekend voor interactie met klanten. Deel tips over haarverzorging, de nieuwste haartrends, en speciale aanbiedingen. Reageer actief op opmerkingen en berichten om een gemeenschap rond je merk te bouwen.

Samenwerken met lokale influencers kan je bereik aanzienlijk vergroten. Zorg ervoor dat je samenwerkt met influencers wiens volgers overeenkomen met je doelgroep, want dan bereiken ze de juiste mensen met hun posts. Een eenvoudige post van een influencer kan niet alleen leiden tot verhoogde zichtbaarheid, maar levert je mogelijk ook nieuwe klanten op.

Een SEO-geoptimaliseerde website is de basis waar jouw vindbaarheid op voortbouwt. Zorg er daarom voor dat je website zoekwoorden bevat die gerelateerd zijn aan kappersdiensten en je locatie. Dit helpt potentiële klanten om je online te vinden wanneer ze zoeken naar kappers in hun omgeving.

Moedig tevreden klanten aan om online recensies achter te laten. Positieve recensies op platforms zoals Google en Yelp kunnen je geloofwaardigheid en zichtbaarheid verbeteren, waardoor potentiële klanten eerder contact met je opnemen.

Online marketing overleg
Social media voor kappers

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.