Online Marketing Begrippenlijst

In het vakgebied van de online marketeer is er een wildgroei aan marketingtermen. Het lijkt haast alsof geen enkel ander beroep zoveel vakjargon heeft. Daar komt bij dat online marketing nooit stilstaat en er regelmatig nieuwe uitdrukkingen en afkortingen bijkomen. Hier vind je allerlei begrippen en afkortingen die met online marketing te maken hebben.

Mis je bepaalde marketingtermen? Laat het ons weten en we zullen ze toevoegen, inclusief een bondige uitleg.

Doorzoek het woordenboek

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Er zijn 5 online marketing termen in deze lijst die beginnen met de letter Z.
Zoekmachine
Via deze online tool vinden gebruikers door middel van trefwoorden relevante informatie op het internet. Zoekmachines lezen en indexeren webpagina’s via een geheim algoritme om zoekresultaten te genereren op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Bekende zoekmachines zijn Google, Bing en Yahoo.

Zoekmachine vriendelijke URL
Deze URL is makkelijk te lezen door zoekmachines. Standaard zien URL’s er in veel CMS als volgt uit: www.goedkopesneakers.nl/index.php?id=123. Hier kan de zoekmachine niet uit afleiden waar de pagina over gaat. Bij zoekmachine vriendelijke URL kan een zoekmachine dat wel. De URL zou er dan als volgt uit kunnen zien als de pagina over nike schoenen gaat: www.goedkopesneakers.nl/nike-schoenen.

Zoekterm
Zodra je een of meer woorden intypt in een zoekmachine wordt het een zoekterm. Zie ook shortail en longtail zoekwoorden.

Zoekvolume
Het zoekvolume verwijst naar het aantal keren dat er op een een bepaalde zoekterm per maand gezocht wordt. Voor SEO is dit interessant om dit tijdens een zoekwoorden onderzoek uit te zoeken. Bij een goede SEO strategie probeer je zoektermen te vinden die relevant zijn, een hoog zoekvolume en weinig concurrentie hebben.

Zoekwoord
Met zoekwoord en zoekterm bedoelen we hetzelfde, deze woorden gebruiken we vaak doorelkaar. Zoekterm dekt de lading beter, omdat zoeken vaak met meerdere woorden gebeurt. Zie ook zoekterm.