Online Marketing Begrippenlijst

In het vakgebied van de online marketeer is er een wildgroei aan marketingtermen. Het lijkt haast alsof geen enkel ander beroep zoveel vakjargon heeft. Daar komt bij dat online marketing nooit stilstaat en er regelmatig nieuwe uitdrukkingen en afkortingen bijkomen. Hier vind je allerlei begrippen en afkortingen die met online marketing te maken hebben.

Mis je bepaalde marketingtermen? Laat het ons weten en we zullen ze toevoegen, inclusief een bondige uitleg.

Doorzoek het woordenboek

Alles | # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Er zijn 7 online marketing termen in deze lijst die beginnen met de letter A.
Above The Fold
Hiermee doelt men op het bovenste deel van een webpagina, het deel dat direct zichtbaar is zodra de pagina wordt geopend. Het gedeelte Above The Fold is een blikvanger en daarom van belang voor online marketing. Je plaatst hier aantrekkelijke content waardoor je bezoeker verder wil lezen.

Adaptive design
Deze webdesign techniek gaat nog een stapje verder dan responsive design. Verschillende schermformaten (computer, tablet, telefoon) krijgen een eigen ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat afbeeldingen op je site perfect zijn voor ieder scherm door verschillende afmetingen te gebruiken. Lees meer over adaptive design.

Algoritme
Een algoritme is een stukje programmeertaal dat bestaat uit een reeks instructies dat naar een zeker doel toewerkt. Veel computertechnologieën gebruiken algoritmes en bij online marketing hoor je deze term vooral met betrekking tot zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google maken namelijk gebruik van algoritmes om te bepalen welke pagina’s het beste aansluiten op een specifieke zoekopdracht.

Alt tag
De alt tag is een HTML tag voor afbeeldingen. Hoewel deze tag vaak als SEO-middel ingezet wordt is het oorspronkelijke doel een textuele beschrijving van de afbeelding te geven om zo de website toegankelijker te maken voor personen met visuele uitdagingen. Zo kan iemand die de website laat voorlezen ook de afbeeldingen begrijpen.

AMP
Accelerated Mobile Pages zijn een ontwikkeling van Google gericht op het verbeteren van de laadsnelheid voor mobiele websitegebruikers. Google slaat alleen essentiele gegevens op van jouw blog- of nieuwspagina en serveert deze direct uit naar de gebruiker zodra die in Google op het zoekresultaat van je pagina klikt.

Anchor Link
Als je op een anchor link (of ankerlink) klikt scroll je direct naar een andere plaats op die pagina. Dit verhoogt het gebruikersgemak van grote pagina’s omdat er niet door de volledige lap content heen gescrolld hoeft te worden.

Anchor tag/text
Een anchor tag (of ankerlabel) is een klikbaar zoekwoord dat via een hyperlink naar een andere pagina of andere plek op diezelfde pagina verwijst. Doorgaans heeft dit woord een andere kleur, waardoor het herkenbaar is voor lezers.