Mobile SEO

Veel zoekopdrachten die op de zoekmachines worden uitgevoerd zijn afkomstig van mobiele apparaten. Omdat mobiele apparaten zo belangrijk zijn voor de zoekmachines, is mobile SEO zeer belangrijk.

Het kan lastig zijn om je website zo te optimaliseren dat deze eerder gevonden wordt op mobiele apparaten. Wij helpen je daar echter graag bij.

Een mobile SEO analyse laten uitvoeren

Wanneer je benieuwd bent naar hoe je jouw website kunt verbeteren op mobile SEO, kunnen wij een analyse voor je uitvoeren. Die analyse ter waarde van € 250,- voeren wij graag gratis voor je uit.

We zullen je website dan volledig scannen op punten als techniek, content en off-page en on-page SEO. Naar aanleiding van de analyse ontvang je een rapport met tips om jouw website te verbeteren.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom is de mobile SEO analyse gratis?

Wij voeren de mobile SEO analyse gratis uit, maar bieden bedrijven achteraf de mogelijkheid om voor onze diensten te kiezen. Dat is een beslissing die je zelf maakt.

De analyse kost dus niets en kun je vrijblijvend laten uitvoeren, maar veel bedrijven kiezen er achteraf voor om mobile SEO aan ons uit te besteden.

Waarom in mobile SEO investeren?

In mobile SEO investeren is zeer verstandig, omdat merendeel van alle zoekopdrachten met mobiele apparaten wordt uitgevoerd. Als bedrijf is het dus goed om er rekening mee te houden dat een groot deel van je bezoekers een mobiel apparaat gebruikt.

Door middel van mobile SEO kunnen we ervoor zorgen dat jouw website sneller gevonden wordt door mensen die mobiele apparaten gebruiken. Een betere ranking in Google leidt tot meer bezoekers en dus ook tot een hogere omzet.

Online marketing

Bij Rocket Marketing beschikken we over veel kennis en ervaring op het gebied van mobile SEO.

Veel bedrijven gingen je al voor en hebben hun website door ons laten optimaliseren. Onze specialisten helpen ook jou graag door middel van mobile SEO. Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Lees dan verder!

Om te beginnen voeren we altijd een mobile SEO analyse uit. Zo hebben we een goed beeld van hoe je website presteert en wat we kunnen doen om de mobiele vindbaarheid te verbeteren.

Na de analyse doen we je een voorstel. Ga je daarmee akkoord, dan gaan wij voor je met mobile SEO aan de slag. We gaan ook voor je na hoeveel procent van je bezoekers daadwerkelijk gebruik maakt van mobiele apparaten.

Vervolgens wordt het belangrijk om de juiste mobile SEO strategie te vinden. Mocht je dit willen doen, dan kunnen wij je hierbij helpen.

De strategie die wij ontwikkelen kan je zien als de basis van onze werkwijze. Wanneer we kijken naar deze strategie, dan kunnen we concluderen dat deze uit een aantal onderdelen bestaat, die gerust belangrijk genoemd kunnen worden.

Op het moment dat we de strategie hebben uitgewerkt en deze hebben gedeeld met jou, dan is het tijd om te beginnen. We gaan dan aan de slag met het verhelpen van de belemmeringen die er momenteel zijn, tevens verbeteren we de mobiele variant van je website.

Dit houdt bijvoorbeeld ook in dat we de snelheid van je website gaan verbeteren. Anno 2021 is het zeer belangrijk dat je een snelle website hebt. Mensen haken namelijk af op het moment dat een site niet snel is.

Dat de mobiele variant van je website snel is, is misschien nog wel belangrijker dan dat de desktop variant van je website snel is. Mensen bekijken een mobiele website meestal namelijk sneller dan wanneer zij een website bekijken op hun computer of laptop.

Vraag jij je af hoe we jou mobiele website sneller maken? Dan leggen we dat bij deze graag aan je uit.

Om je website sneller te maken optimaliseren we afbeeldingen, tonen we het juiste formaat van de afbeeldingen, lazyloaden we afbeeldingen en verkleinen we HTML, CSS of Javascript.

Om de juiste klanten naar je website toe te krijgen is het zeer belangrijk dat je aan zoekwoordonderzoek doet. Mocht je een zoekwoordonderzoek door ons uit laten voeren, dan kies je voor kwaliteit.

Wij onderzoeken namelijk hoe potentiële klanten op zoek gaan naar jouw producten of diensten met hun mobiele telefoon. Dit zorgt er ook voor dat we er al snel achterkomen of de content op je site goed past bij de doelgroep en hun zoekgedrag.

Mochten er aanpassingen of aanvullingen nodig zijn, dan gaan we hier graag mee aan de slag.

Wanneer we aan de slag gaan met het technisch optimaliseren van je website, dan brengen we goed in kaart of het voor Google mogelijk is om je site goed te lezen (ook wel crawlen genoemd).

Goed om te weten is dat wij ons dan focussen op mobiele indexatie, dit doen we met behulp van technische SEO. Wanneer je website met behulp van technische SEO goed geoptimaliseerd is, is de basis van je website een stuk sterker.

On page optimalisatie, heb je hier wel eens van gehoord? Met on page SEO optimalisatie gaan we aan de slag met de inrichting van de pagina’s van je website of webshop.

Zijn deze wel goed ingericht en zijn de doelen op de pagina’s wel duidelijk?

Goed om te weten is ook dat we onderscheidt maken tussen mobile SEO en SEO voor je desktop. Denk hierbij aan de titels en de meta descriptions, deze zullen op de mobiele variant andere lengtes moeten hebben dan op de desktop variant.

Wij zorgen ervoor dat hier voldoende aandacht aan besteed wordt.

De online reputatie van je bedrijf is zeer belangrijk. Met off-page optimalisatie zorgen wij ervoor dat deze reputatie goed in kaart gebracht wordt.

Dit doen we door middel van reviews en linkbuilding. Ook identificeren we kansen voor de online reputatie van je bedrijf. Voordat we deze kansen benutten gaan we uiteraard eerst met jou in gesprek.

Voor de bezoeker van een mobiele website is het erg belangrijk dat de website fijn in het gebruik is. In deze fase onderzoeken wij alle aspecten die er zijn op het gebied van gebruiksgemak van een website.

Is de website mobielvriendelijk en goed geoptimaliseerd? Is dit niet het geval, dan zorgen wij ervoor dat dit straks wel zo is. Hier valt de laadtijd bijvoorbeeld ook onder.

Online vindbaarheid kan zowel interessant zijn voor als jouw doelgroep internationaal is als lokaal. Wij onderzoeken voor jou de mogelijkheden en hier kunnen verschillende kansen uit voortkomen.

We gaan aan de slag met het optimaliseren van Google My Business of landgebonden targeting. Hierbij zien wij local SEO in combinatie met mobile SEO als goede optie. Dit omdat zoekopdrachten regelmatig lokaal gericht zijn.

Op basis van de strategie en de optimalisaties die we bovenstaand genoemd hebben, werken we aan de kansen en belemmeringen van je site.

Dit doen we in maandelijkse sprints en op het gebied van mobile SEO. We maken de resultaten meetbaar en dit doen we met behulp van de juiste tools. Om dit goed te kunnen doen stellen we Google Analytics en Google Search Console zo goed mogelijk in.

Aan de mobile SEO van je website werken we met maandelijkse sprints. Om jou goed op de hoogte te houden delen we de resultaten van de campagne maandelijks. Je ontvangt een zeer duidelijke rapportage, mocht het nodig zijn, dan optimaliseren we de campagne. Onzw houding is zeer pro actief, wanneer er nieuwe kansen zijn stellen we je dan ook altijd op de hoogte.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.