Het belang van een goed onderhouden website

Het belang van een goed onderhouden website

Iedereen die een eigen bedrijf heeft, begrijpt het belang van een goed gestructureerde website. Het kan echter een uitdaging zijn om een website goed draaiende te houden. Regelmatig onderhoud en updates zijn essentieel om problemen te voorkomen. Ongeacht of je een klein of groot bedrijf hebt, het onderhouden van je website is belangrijk. Je website fungeert als een wereldwijde etalage voor een groot publiek en je wilt dat zij jouw producten of diensten op de juiste manier zien en ervaren. Daarom is het onderhouden van je website zo belangrijk.

Elk bedrijf heeft regelmatig websitebeheer nodig om voldoende klanten aan te trekken en te behouden. Bovendien is websitebeheer noodzakelijk om hoog te blijven scoren in Google en zo de producten en/of diensten van jouw bedrijf te presenteren. Daarnaast is onderhoud ook nodig om de waarde van je website in de loop der tijd te behouden.

Waarom onderhoud plegen aan een website?

Het aantrekken en behouden van klanten zijn de belangrijkste taken voor een bedrijf. Een goed onderhouden website speelt hierbij een grote rol. De website moet klantvriendelijk zijn en relevante informatie en inhoud bevatten die regelmatig wordt bijgewerkt. Zorg er ook voor dat de communicatie en call-to-actions up-to-date zijn. Een handige tip is om regelmatig de gegevens van je bedrijf te controleren, zoals adres-, werk- en telefoonnummer, en ervoor te zorgen dat prijslijsten en informatie actueel zijn.

Daarnaast is veiligheid een zeer belangrijke reden om je website goed te onderhouden. Als je werkt met een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft met beveiligingsupdates. Als dit niet gebeurt, kunnen hackers toegang krijgen tot je websitegegevens en deze stelen.

Je website actualiseren, waarom is dat nodig?

Met de opkomst van WordPress is het veel eenvoudiger geworden om je eigen content te plaatsen, of het nu gaat om tekst, foto’s of video’s. Zorg ervoor dat je content actueel is en regelmatig wordt bijgewerkt. Een van de redenen waarom het onderhouden van je website belangrijk is, is omdat websites met verouderde informatie lager in de zoekresultaten terechtkomen. Door je website regelmatig bij te werken, laat je Google zien dat jouw bedrijf actief is. Zo vergroot je de kans om hoger te scoren in Google. Google controleert bijvoorbeeld de HTTP-header van de pagina ‘if-modified-since’ om te bepalen of het crawlen van belang is. Als er zelden wijzigingen worden aangebracht, wordt jouw bedrijf lager gerangschikt dan je concurrenten.

Actualiseren voor betrouwbaarheid

Je eigen website weerspiegelt het imago van je bedrijf. Een website met verouderde informatie, veel fouten en niet-werkende links kan leiden tot een slordig en onbetrouwbaar imago van je bedrijf. In de ogen van potentiële klanten lijkt het alsof je bedrijf slechter is gaan presteren, zelfs al gaat je bedrijf in werkelijkheid niet achteruit. Het is belangrijk om regelmatig het uiterlijk van je website te controleren, zodat je kunt zorgen dat het overeenkomt met het imago van je bedrijf. Controleer ook op grammatica, spelfouten en gebroken links en laat deze zo snel mogelijk repareren voordat klanten ze zien en afhaken.

Wat kan ik het beste doen om mijn website actueel en modern te maken?

Elk jaar zijn er nieuwe webdesigntrends te vinden. Waar voorheen weinig gebruik werd gemaakt van video, zie je dit nu steeds vaker op websites. Met de opkomst van smartphones ligt de focus meer op visuele elementen. Afbeeldingen en video’s zijn tegenwoordig net zo belangrijk als tekst. Bovendien is het steeds belangrijker dat het ontwerp van je website overeenkomt met de huisstijl van je bedrijf. Webdesign speelt een grote rol in het behouden van websitebezoekers. De lay-out is daarbij erg belangrijk. Een smalle pagina, te kleine afbeeldingen of te veel opvallend kleurgebruik zijn allemaal aspecten die het aantal websitebezoekers dat op je website blijft kunnen verminderen.

Update je CMS

Het up-to-date houden van je website kan hierbij nieuwe mogelijkheden bieden. Systemen zoals WordPress voegen regelmatig nieuwe functies toe aan het CMS. Elke update brengt vernieuwing met zich mee. Als je deze updates niet uitvoert, loopt je website achter op de concurrentie. Bovendien maken de nieuwe functies het werken met WordPress vaak eenvoudiger.

Verbeter de snelheid

Naast het toevoegen van nieuwe elementen en functies aan WordPress, werken ontwikkelaars ook constant aan het verbeteren van de snelheid van het systeem. Een nieuwe release maakt het werken met WordPress niet alleen gemakkelijker, maar ook sneller en efficiënter. De snelheid van je website is belangrijk voor de gebruikerservaring en Google hecht hier ook veel waarde aan. Het bedrijf richt zich op het snel en efficiënt bedienen van hun klanten. Als je aan de slag gaat met zoekmachineoptimalisatie, is het dus belangrijk om eerst te werken aan de snelheid van je website. Een geüpdatete website werkt vrijwel altijd beter dan een website met een oudere versie van een CMS-systeem.

Even kort samengevat……

Het is dus van groot belang om je website goed te onderhouden. Vergelijk het met een tuin: als je je tuin niet onderhoudt, neemt onkruid het over en krijgen de bloemen die jij graag ziet weinig kans. Hetzelfde geldt voor een WordPress-website. Onderhoud zorgt ervoor dat je altijd beschikt over een goede, snelle en efficiënte website met de nieuwste functies. Bovendien bescherm je op deze manier je website tegen ongewenste indringers. Onderhoud je website op de juiste manier en je zult er nog lang plezier van hebben.

Rocket Marketing heeft jarenlange ervaring in het bouwen en onderhouden van WordPress-websites. We onderhouden graag jouw ’tuin’ en zorgen ervoor dat jij er de vruchten van plukt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

Het belang van een goed onderhouden website

Daag jij ons uit voor je volgende project?