Waarom jouw Google Ads niet worden weergegeven

 Waarom jouw Google Ads niet worden weergegeven

7 belangrijke oorzaken

Het gebruik van Google Ads is een effectieve manier om verkeer naar je website te trekken en jouw producten of diensten te promoten. Maar dan moeten de advertentie wel worden getoond. Het kan voorkomen dat jouw advertenties niet worden weergegeven in de zoekresultaten, wat uiteraard tot zorgen kan leiden. In dit artikel bespreken we de zeven meest voorkomende redenen waarom jouw Google Ads niet worden weergegeven. Bij iedere oorzaak leggen we ook uit wat je kunt doen om dit op te lossen.

Ga direct naar

Online adverteren: Google Ads op smartphone

Onjuiste factuurgegevens

Google Ads vereist dat je betalingen direct aan Google doet. Zorg ervoor dat de factuurgegevens die je hebt verstrekt correct zijn en door Google zijn goedgekeurd. Het is mogelijk om te betalen via een bankrekening of een creditcard. Houd er rekening mee dat de verificatie van een bankrekening tot 5 werkdagen kan duren. Controleer altijd of de door jou gekozen betaalmethode werkt.

Advertentie niet goedgekeurd door Google

Google heeft een strikt beleid waaraan alle advertenties moeten voldoen. Voordat jouw advertentie kan worden weergegeven, beoordeelt Google deze om te controleren of de ad niet in strijd is met hun beleid. Zorg ervoor dat jouw advertentie voldoet aan alle eisen van Google en dat deze is goedgekeurd. Het is ook belangrijk om te controleren of jouw advertentie niet is onderbroken.

Locatietargeting

Als je advertenties hebt gericht op een specifiek land of een specifieke regio en je bevindt je niet in die regio tijdens het controleren van de advertenties, worden ze mogelijk niet weergegeven. Controleer jouw locatietargeting-instellingen en pas deze indien nodig aan.

IP-adres herkend door Google

Google koppelt jouw zoekopdrachten aan je IP-adres en kan hierdoor zien in welke advertenties je geïnteresseerd bent. Als je regelmatig jouw eigen advertenties bezoekt, kan Google besluiten deze niet meer te tonen. Het kan ook zijn dat jouw IP-adres is uitgesloten in de instellingen van jouw Google Ads account. Controleer de campagne-instellingen om dit te verifiëren.

Dagbudget bereikt

Voor elke advertentie stel je een dagbudget in. Google toont jouw advertenties totdat dit budget is bereikt. Controleer jouw uitgaven van de afgelopen periode en overweeg jouw dagbudget te verhogen als dit nodig is.

Advertentieplanning

Als je een beperkt budget hebt, kan het instellen van een advertentieplanning een efficiënte manier zijn om jouw budget te beheren. Dit kan echter betekenen dat jouw advertenties niet worden weergegeven buiten de door jou ingestelde tijden. Controleer jouw advertentieplanning en pas deze indien nodig aan.

Lage kwaliteitsscore

De kwaliteitsscore en het ingestelde bod zijn cruciaal voor de zichtbaarheid van jouw advertenties in de zoekresultaten. Als jouw advertenties nog steeds niet worden weergegeven nadat je alle bovenstaande punten hebt gecontroleerd, is het waarschijnlijk dat jouw kwaliteitsscore laag is. De kwaliteitsscore wordt berekend op basis van de verwachte klikfrequentie (CTR), de advertentierelevantie en de ervaring op de bestemmingspagina. Een goede kwaliteitsscore leidt niet alleen tot een hogere zichtbaarheid van jouw advertenties, maar kan ook de kosten per klik verminderen en het verkeer naar jouw website verhogen.

Persoon die aankopen gaat doen door de resultaten van een Google Ads campagne

Casussen van situaties waarin Ads niet werden getoond

Enkele van onze klanten hebben ons ingeschakeld om hun Google Ads te beheren. Bij de onderstaande casussen kampte de klant met problemen en werden hun advertenties niet getoond. Wij zochten uit waar de kink in de kabel zat en losten het voor ze op.

Casus 1: lokaal adverteren voor restaurant

Een lokaal restaurant wilde de zichtbaarheid vergroten door Google Ads te gebruiken om meer klanten naar hun website te trekken en uiteindelijk het restaurant te bezoeken. Ondanks dat ze een behoorlijk budget hadden ingesteld en relevante zoekwoorden hadden geselecteerd, merkten ze na een paar dagen dat hun advertenties niet werden weergegeven. Bij nader onderzoek bleek dat de locatietargeting te beperkt was ingesteld, waardoor de advertenties alleen zichtbaar waren voor mensen in een zeer klein gebied. Bovendien was het dagbudget al snel bereikt door een paar klikken van concurrenten, waardoor de advertentie voor de rest van de dag niet meer werd weergegeven. Na het aanpassen van de locatietargeting en het verhogen van het dagbudget, werden de advertenties weer weergegeven en ontving het restaurant meer online reserveringen.

Casus 2: afbeeldingen van kleding en modellen

Een online kledingwinkel had problemen met het weergeven van hun Google Ads, ondanks dat ze alle factuurgegevens correct hadden ingevuld en geen problemen hadden met hun IP-adres. Na controle van alle gebruikelijke verdachten, waaronder dagbudget en locatietargeting, ontdekten we dat hun advertenties niet waren goedgekeurd door Google omdat ze in strijd waren met het beleid. De advertenties bevatten afbeeldingen die niet aan de eisen voldeden. Na het wijzigen van de afbeeldingen en het opnieuw indienen van de advertenties voor goedkeuring, werden de advertenties goedgekeurd en weergegeven in de zoekresultaten. Ze merkten al snel een toename van het verkeer naar hun website en een toename van de verkoop.

Weet je nu waarom jouw Google Ads niet worden weergegeven?

Het is frustrerend als jouw Google Ads niet worden weergegeven, maar gelukkig zijn er stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen. Door de bovenstaande punten zorgvuldig te controleren en indien nodig aan te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties weer worden weergegeven en dat je het meeste uit jouw advertentiebudget haalt. Heb je alle bovenstaande opties gecontroleerd en wordt je advertentie nog steeds niet getoond? Schakel ons in door op de onderstaande knop te klikken, dan helpen wij je met succesvol online adverteren.

Daag jij ons uit voor je volgende project?