E-commerce SEO

Wanneer we kijken naar E-commerce websites, dan kunnen we concluderen dat deze een aantal specifieke optimalisaties kennen. Deze gelden voor corporate (diensten) websites echter niet minder.

Kies je ervoor om je website gratis door ons te laten analyseren, dan zorgen wij ervoor dat de kansen voor je webshop op het gebied van SEO inzichtelijk worden.

De e-commerce SEO review aanvragen

Wil jij de beschikking krijgen over een gratis analyse ter waarde van € 250,- vraag dan de e-commerce SEO review bij ons aan. Wanneer de e-commerce SEO strategie van je website goed is, dan is de kans veel groter dat er meer sales zullen volgen.

Maar liefst 85% van de bedrijven die wij analyseren lopen omzet mis en dat is zonde. De kans is groot dat dit voor jouw onderneming ook geldt.

Hoe kunnen wij de review gratis aanbieden?

De review bieden wij gratis aan en op basis van de uitkomsten doen wij jou een geheel vrijblijvend voorstel om jouw campagne te verzorgen.

Veel van de bedrijven die we een voorstel doen kiezen hiervoor, maar je wordt nooit verplicht om ja te zeggen.

Meer relevante bezoekers op je website?

Plan een afspraak in met een online marketing specialist. Binnen twee dagen weet je al welke stappen we samen moeten zetten.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Waarom is e-commerce SEO zo belangrijk?

E-commerce SEO is ontzettend belangrijk voor een webshop. Een webshop moet immers wel goed vindbaar zijn. Een goede e-commerce SEO strategie is dus zeer belangrijk.

Bij e-commerce SEO ligt de focus volledig op webshops. De SEO van een webshop is vaak net iets anders, omdat een webshop vaak ontzettend veel pagina’s heeft. De meeste bezoekers van je webshop zullen afkomstig zijn van de zoekmachines, voornamelijk vanaf Google.

Het is dus belangrijk dat jouw webshop goed vindbaar is in de zoekmachines. Je kunt dit ook wel vergelijken met een gunstige locatie in het winkelcentrum. Wanneer jouw webwinkel niet te vinden is, zul je ook geen bezoekers ontvangen.

Online marketing contact

Rocket Marketing biedt al jarenlang SEO aan en inmiddels kun je ieder onderdeel van je online marketing aan ons uitbesteden.

SEO blijft echter een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Omdat we zoveel ervaring hebben met SEO, zijn we zeer goed in staat om de vindbaarheid van jouw webwinkel te verbeteren.

SEO is op te delen in verschillende categorieën: de technische kant, on-page, autoriteit en content.

Eerst analyseren we hoe jouw webshop momenteel op deze punten scoort, daarna bedenken we een e-commerce SEO strategie om jouw vindbaarheid te verbeteren.

Voor e-commerce SEO is het belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit. Vooral webshops die uit veel pagina’s bestaan hebben vaak een complexe structuur.

We komen bij deze webshops vaak technische fouten tegen. Door middel van een technische analyse krijgen we een goed beeld van welke technische factoren verbeterd moeten worden.

Er zijn diverse on-page factoren die een rol spelen voor je online vindbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan de paginatitel en de meta description.

Wanneer je factoren als deze optimaliseert, wordt het voor Google duidelijk waar je pagina over gaat. Hetzelfde geldt overigens voor je bezoekers.

Door middel van een on-page analyse gaan we uitgebreid na hoe jouw on-page SEO er momenteel voor staat. Denk bijvoorbeeld ook aan factoren als afbeeldingen en video’s.

Tijdens de SEO content analyse bekijken we of teksten de informatie bieden waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Ook kijken we of de teksten goed zijn geoptimaliseerd om hoog in Google te komen.

Mocht de content momenteel niet goed geschreven zijn, dan kunnen wij jouw content optimaliseren of nieuwe content realiseren. Wij weten hoe we professionele SEO content moeten schrijven waarmee jij je bezoekers ook kunt overtuigen.

Door middel van een linkbuilding analyse brengen we jouw online autoriteit in kaart. Aan de hand van die analyse kunnen we een strategie bedenken om jouw linkprofiel te verbeteren.

We kunnen op verschillende manieren interessante backlinks naar jouw website creëren.

Naar aanleiding van de e-commerce SEO strategie kunnen we bepalen welke verbeterpunten er zijn. Daarna gaan we na op welke volgorde de verschillende verbeterpunten moeten worden aangepakt.

Zo kunnen we een goede planning bedenken en de e-commerce SEO strategie volledig uitwerken. Hierna kunnen we beginnen met het optimaliseren van de webshop.

Zodra we een goede strategie bedacht hebben, kunnen we de webshop volledig gaan optimaliseren.

Bij Rocket Marketing geven we onze klanten bovendien proactief advies. Zo zorgen we ervoor dat je al je kansen op het gebied van online marketing benut.

Als e-commerce SEO zijn vruchten afwerpt, dan is het ook mogelijk om nog andere online kanalen in te zetten. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook gebruik maken van Google Ads, Facebook of LinkedIn. Vaak vullen de verschillende online kanalen elkaar prima aan. Wij zullen je steeds advies verstrekken met betrekking tot de groei van je bedrijf. Jij beslist vervolgens of je daar iets mee doet of niet.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.