Online marketing voor schoonheidssalons

Online marketing is een belangrijk aspect geworden voor elk bedrijf, inclusief schoonheidssalons. Klanten zoeken steeds vaker online naar beauty oplossingen, daarom wil je de online aanwezigheid van jouw salon versterken met waardevolle informatie. Met online marketing kun je meer klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien.

Waarom online marketing?

De kans is groot dat je als eigenaar van een schoonheidssalon op zoek bent naar manieren om je bedrijf online op de kaart te zetten, letterlijk en figuurlijk. Het vergroten van je online aanwezigheid kan je helpen om meer klanten te bereiken, maar dit kan een behoorlijke uitdaging zijn als je niet bekend bent met de wereld van online marketing. Zo is alleen het hebben van een website en een facebookpagina niet voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Gelukkig kan online marketing je helpen om jouw beauty salon online beter zichtbaar te maken en de concurrentie voor te blijven. We leggen je graag meer uit over de voordelen van online marketing voor schoonheidssalons en laten je zien hoe Rocket Marketing jouw salon kan helpen.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Eenvoudige online marketing voor schoonheidssalons

Wil je graag zelf de eerste stappen zetten om je schoonheidssalon online te presenteren aan potentiële klanten? We gaan er voor het gemak vanuit dat je al een website hebt, is dat niet zo dan is het bouwen van een website je allereerste move. Deze onderdelen kun je zelf eenvoudig oppakken:

Online afspraken maken: bied online boeken aan via je website. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om een afspraak te maken op elk gewenst moment. Zorg ervoor dat het online boekingssysteem gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken is.

Gebruik social media: social media platforms zoals Facebook en Instagram zijn geweldige manieren om contact te onderhouden met klanten, potentiële en terugkerende. Maak een bedrijfspagina en post regelmatig content die gerelateerd is aan jouw schoonheidssalon. Denk bijvoorbeeld aan het delen van beauty tips. Je kunt ook speciale promoties en kortingen delen om klanten te stimuleren om te boeken.

Reviews: reviews en beoordelingen van klanten zijn essentieel voor het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen bij nieuwe klanten. Vraag tevreden klanten na hun behandeling of ze een review over hun ervaring willen schrijven. Verzamel meer recensies door het zo makkelijk mogelijk te maken. Leg bijvoorbeeld een tablet klaar waarop je klanten hun review kunnen achterlaten of laat ze een QR-code scannen die naar de review site leidt.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Essentiële online marketing voor schoonheidssalons

Als ondernemer ben je eigenlijk altijd druk en je wilt geen kansen laten liggen. Jouw schoonheidssalon is jouw core business, online marketing de onze. Met een effectieve aanpak en creatieve ideeën zorgen we er bij Rocket Marketing graag voor dat jouw schoonheidssalon opvalt in de drukke digitale wereld. Online marketing uitbesteden biedt talloze voordelen voor ambitieuze bedrijven.

behandeling in schoonheidssalon

Skincare routines delen op social media

Influencers en artiesten delen hun skincare routines op social media, dit is een kans die je als salon volledig kan benutten. Zo bieden social media de mogelijkheid om een grote community op te bouwen. Door bijvoorbeeld foto’s te plaatsen van de nieuwste trends, behandelingen en producten die je aanbiedt, help je je volgers.

Ons team kan je helpen bij het opzetten van een effectieve social media strategie en het creëren van relevante content voor jouw salon. We kunnen deze content ook koppelen aan op maat gemaakte advertentiecampagnes. Hierdoor kun je jouw salon nog beter op de kaart zetten en meer potentiële klanten bereiken.

Het is belangrijk om te beseffen dat social media niet alleen een middel is om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om een band op te bouwen met bestaande klanten. Zo kun je bijvoorbeeld via social media regelmatig updates geven over nieuwe behandelingen, producten of kortingsacties. Dit versterkt de loyaliteit van klanten en zorgt ervoor dat zij eerder geneigd zijn om terug te keren naar jouw salon.

Zorg dat klanten je kunnen vinden met lokale SEO

Als eigenaar van een schoonheidssalon wil je natuurlijk dat klanten uit de buurt jouw salon makkelijk weten te vinden. Lokale SEO, waaronder ook Google Mijn Bedrijf optimalisatie valt, kan hierbij een grote rol spelen voor jouw bedrijf.

Ons team kan ervoor zorgen dat jouw bedrijfsvermelding binnen Google en op Google Maps meer opvalt. Dit doen wij door middel van lokale verwijzingen en het voortdurend optimaliseren en plaatsen van locatie specifieke content. Hierdoor zal jouw salon bij een zoekopdracht naar schoonheidssalons in de buurt, hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Het is belangrijk om te beseffen dat lokale SEO niet alleen helpt om je online zichtbaarheid te vergroten, maar ook kan bijdragen aan jouw omzet. Door jouw bedrijf lokaal beter vindbaar te maken, kun je immers meer potentiële klanten bereiken en deze omzetten in daadwerkelijke klanten.

Online marketing overleg

Efficiënte online agenda voor je beauty salon

Via de online agenda kunnen klanten 24/7 online afspraken inplannen. Klanten boeken eenvoudig online een afspraak via jouw website, Google of Facebookpagina. Dit kan op ieder moment, dus ook als jouw salon dicht is.

Door hier een slimme online boekingstool waarmee klanten zelf afspraken kunnen inplannen, benut jij je kostbare tijd efficiënter dan ooit. Met een goede online boekingstool heb jij een handig ingedeelde agenda met aansluitende boekingen.

Met een online agenda heb je altijd overal inzicht in je planning. Daarnaast bespaar je tijd en geld dankzij automatische afspraakherinneringen voor klanten. Per e-mail en SMS verstuurt het systeem herinneringen. Zo voorkom je no-shows en gaten in je agenda.

Zo’n onderdeel kunnen we voor je integreren bij het bouwen van je website.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Plan een gesprek met ons in

Naast de opties die we al hebben genoemd, zijn er nog veel meer mogelijkheden als het gaat om online marketing voor schoonheidssalons. Om ervoor te zorgen dat je altijd het juiste pakket krijgt dat bij jouw wensen en behoeften past, gaan we graag met jou in gesprek. Tijdens dit gesprek stellen we jouw doelstellingen centraal en kijken we samen welke online marketing oplossingen het beste bij jouw salon passen.

We begrijpen namelijk dat elke schoonheidssalon uniek is en zijn eigen specifieke wensen heeft op het gebied van online marketing. Daarom bieden we altijd maatwerkoplossingen die precies aansluiten bij jouw situatie. Zo kun je er zeker van zijn dat je de beste resultaten behaalt met jouw online marketingstrategie.

Ons team heeft de kennis en ervaring om je beauty salon op de juiste manier in de kijker te zetten op Google en om social media op een effectieve manier in te zetten. We helpen je graag bij het creëren van relevante content, het opzetten van advertentiecampagnes en het monitoren van jouw zoekposities. Wij werken samen met jou om de juiste strategie te bepalen en deze voortdurend te optimaliseren, zodat jouw bedrijf lokaal beter vindbaar wordt en blijft. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.