Online marketing voor dierenartsen

Ben jij op zoek naar meer cliënten voor jouw dierenkliniek? Daar helpen wij je graag bij. Of het nu gaat om controleafspraken, het geven van inentingen of het uitvoeren van operaties, wij zorgen dat er meer cliënten bij jouw dierenkliniek komen voor behandelingen. Onze aanpak is gericht op het vergroten van jouw online zichtbaarheid en het aantrekken van nieuwe cliënten via verschillende kanalen, zoals social media en zoekmachines. Zo kan jij je als dierenarts richten op het bieden van de beste zorg voor dieren, terwijl wij zorgen dat jouw agenda gevuld is.

Als dierenarts je online marketing uitbesteden?

Of je nu een kleine kliniek hebt of meerdere locaties door heel Nederland runt, wij hebben de expertise en ervaring om jouw online marketing naar een hoger niveau te tillen. Met Rocket Marketing zul jij zien hoe je dierenkliniek groeit. Tegenwoordig is jouw website dé plek waar potentiële klanten hun eerste indruk van jouw kliniek krijgen. Als deze indruk goed is, dan is de kans groter dat zij jou als dierenarts kiezen en daar kun jij natuurlijk van profiteren. Het is immers belangrijk om een goede eerste indruk te maken, want daar krijg je geen tweede kans voor.

Online marketing is dé manier om jouw verhaal te vertellen, je praktijk te promoten en voor een volle agenda te zorgen. Laat ons jouw online marketing naar een hoger niveau tillen!

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Hoe Rocket Marketing jouw dierenkliniek verder helpt

Net als jij je dierenzorg kennis up-to-date houdt, blijven wij ons ontwikkelen om de beste online marketing resultaten te behalen. Met onze effectieve aanpak en creatieve ideeën helpen wij jou om op te vallen in het drukke digitale netwerk. Het uitbesteden van jouw online marketing aan onze specialisten biedt jou vele voordelen:

  • Zo verbeter je bijvoorbeeld jouw online vindbaarheid en bereik je meer potentiële klanten. Ook kun je klanten zelfs voorsorteren op het type afspraak en specialisme, van vaccinaties tot spoedafspraken of een katvriendelijke dierenarts. Dit alles kan bijdragen aan het laten groeien van jouw dierenkliniek.
  • Daarnaast bespaar je tijd en geld door jouw online marketing uit te besteden. Zo hoef je er niet zelf mee aan de slag te gaan en hoef je ook geen marketeer in loondienst te nemen. Wij nemen deze taken graag van je over, zodat jij je kunt focussen op jouw dierenartspraktijk en het bieden van medische zorg voor dieren.
  • Met onze professionele aanpak zorgen we voor de juiste promotie, passend bij de filosofie van jouw dierenkliniek. Wij werken met specialisten voor iedere vorm van online marketing, van webdesign tot SEO en SEA. Op deze manier tillen wij jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Statistieken van social media doornemen

Belangrijke onderdelen van online marketing voor dierenartsen

Wij kunnen je ondermeer helpen met:

  • Social media marketing
  • Leadgeneratie voor dierenartsen
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Software en websites voor dierenartsen
  • E-mailmarketing

Via onze persoonlijke aanpak gaan we aan de slag en ontwikkelen we een marketingstrategie op maat voor jouw dierenkliniek. Daarvoor werken we met je samen en kijken we naar jouw ambities en kansen. Online marketingplannen voor dierenartsen zijn maatwerk, want iedere kliniek is anders en daar hoort een bijpassende aanpak bij.

Adverteren op zoekmachines voor jouw dierenkliniek (SEA)

Het implementeren van een effectieve zoekmachine advertentie strategie kan een geweldige manier zijn om nieuwe klanten te werven en je agenda te vullen. Om een succesvolle zoekmachine advertentiecampagne op te zetten voor dierenartsen kijken we allereerst naar jouw kliniek en je specialisme. Op basis daarvan kunnen we ook je doelgroep bepalen, de juiste zoekwoorden selecteren en aantrekkelijke advertenties creëren.

Waarschijnlijk wil jij je richten op de lokale markt, daarom maken we gebruik van locatie targeting om ervoor te zorgen dat jouw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die zich binnen het gebied van jouw dierenkliniek bevinden. Dit kunnen we onder andere doen via Google Ads.

Online marketing team

E-mailmarketing voor dierenartsen

Wist je dat e-mailmarketing de perfecte manier is om in contact te blijven met potentiële klanten, vaste klanten en oud-klanten? Wie weet wanneer ze jou weer nodig hebben. Met e-mailmarketing houd je je doelgroep op de hoogte van je diensten en producten, terwijl je je merkbekendheid vergroot. Er zijn verschillende manieren om e-mailmarketing voor dierenartsen toe te passen. Door regelmatig een nieuwsbrief te verzenden kun je interessante en nuttige informatie te delen. Maar als je een grotere dierenartsenpraktijk hebt, is het wellicht verstandig om voor elke doelgroep een andere contentstrategie te hanteren.

Door gepersonaliseerde e-mails te versturen met reminders, aantrekkelijke aanbiedingen of kortingen, zorg je ervoor dat je klanten je kliniek niet vergeten. Zo kun je bijvoorbeeld een jaarlijkse vaccinatieherinnering per mail versturen. E-mailmarketing is dus een krachtige tool die we voor jouw dierenkliniek kunnen inzetten om meer (terugkerende) klanten te krijgen.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoeveel kun je eigenlijk besteden aan online marketing?

Wil je jouw online marketing uitbesteden, dan is dit een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Het is namelijk goed om te weten wat je onlinemarketingbudget is en hoeveel je daadwerkelijk wilt uitgeven. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal handige vragen voor je opgesteld die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in je budget.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel omzet je gemiddeld genereert met een behandeling. Dit helpt je om een idee te krijgen van de totale omzet die je kunt verwachten. Daarnaast is het ook handig om te weten hoe vaak klanten terugkomen en hoeveel omzet dit oplevert. Dit geeft je een idee van de waarde van een klant.

Verder is het belangrijk om te weten hoeveel je overhoudt na aftrek van alle kosten. Dit helpt je om een idee te krijgen van je winstmarge en hoeveel je kunt uitgeven aan marketing. Je moet ook nagaan hoeveel je bereid bent om te betalen om een nieuwe klant binnen te halen. Dit kan variëren afhankelijk van je bedrijfsmodel en marketingdoelstellingen.

Daarnaast is het interessant om te weten hoe vaak een klant anderen naar je doorverwijst. Dit kan je helpen om te bepalen hoeveel nieuwe klanten je kunt verwachten als gevolg van mond-tot-mondreclame.

Als je de antwoorden op bovenstaande vragen hebt gevonden, kun je makkelijker bepalen welk budget je kunt vrijmaken voor online marketing. Kom je er niet uit of wil je dat wij je helpen om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.