Online marketing voor sportscholen

Als sportschool is het niet alleen belangrijk om een goede website te hebben waarop alle belangrijke informatie te vinden is, maar wil je ook goed vindbaar zijn voor nieuwe leden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw sportschool opvalt tussen al die andere concurrenten in de omgeving? Hier kan Rocket Marketing je bij helpen. Onze specialisten weten precies hoe ze jouw sportschool onder de aandacht moeten brengen bij de juiste doelgroep.

Je online marketing uitbesteden

Online marketing is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het runnen van een sportschool. Maar tegenwoordig is aandacht voor je online aanwezigheid en vindbaarheid essentieel als je wilt opvallen tussen alle concurrentie. Je wilt allereerst dat je website er netjes uitziet en de juiste informatie bevat voor bestaande en nieuwe leden. Daarnaast is het belangrijk dat je site via Google goed te vinden is en via social media kanalen. Je kunt ervoor kiezen om al je online marketing uit te besteden of om een deel ervan zelf te verzorgen. Dat is helemaal aan jou.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Waarom als sportschool focussen op online marketing?

Ben je voor jouw sportschool op zoek naar een manier om beter gevonden te worden? Bij Rocket Marketing kun je al je online marketing activiteiten of een deel daarvan uitbesteden. Ons team zorgt er graag voor dat je sportschool goed gerepresenteerd wordt en door potentiële leden goed gevonden kan worden. Met online marketing breng je je sportschool onder de aandacht bij de juiste mensen en kun je je bedrijf laten groeien.

Online marketing voordelen voor sportscholen

ü Aantrekken van nieuwe leden: met online marketing vergroot je je naamsbekendheid en trek je nieuwe leden aan. Dat kan zowel door je te richten op zoekmachines als Google of bijvoorbeeld via sociale media.

ü Behouden van bestaande leden: om je bestaande leden te behouden, is het belangrijk om ze te koesteren met genoeg aandacht en om je aanwezigheid levend te houden. Dit doe je bijvoorbeeld met interessante nieuwsbrieven of social posts waarin je leuke acties promoot.

ü Efficiënter werken: met online marketing is het ook mogelijk om werkzaamheden sneller en gemakkelijker te maken. Denk aan het versturen van mailtjes of het instellen van een online aanmeldings- of reserveringssysteem.

ü Opvallen tussen je concurrenten: wil je je concurrenten een stapje voor blijven? Door hoger te ranken in de zoekresultaten en beter vindbaar te zijn op social media, zullen geïnteresseerden eerder naar jouw site navigeren en vergroot je de kans dat mensen voor jouw sportschool kiezen.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Uit welke onderdelen bestaat online marketing voor sportscholen?

Online marketing kent veel verschillende onderdelen die allemaal hun eigen voordelen hebben. De ene marketingtak kan net iets effectiever zijn dan de andere per branche. Gelukkig hebben de specialisten van Rocket Marketing veel ervaring in het opstellen van een gedegen groeistrategie. Deze stellen we graag samen met jou op, zodat we kunnen focussen op de activiteiten die het meest effectief zijn voor jouw doelstellingen. Ontdek met welke diensten Rocket Marketing je kan helpen om jouw sportschool naar een hoger niveau te tillen.

Online marketing team

Zoekmachine optimalisatie (SEO): goed vindbaar zijn

Wil je goed gevonden worden via zoekmachines zoals Google? Dan is zoekmachine optimalisatie (SEO) de bepalende factor. Hiermee zorg je ervoor dat mensen die een sportschool in de omgeving googelen, sneller bij jou terechtkomen. Hoe dat werkt? Door niet alleen de juiste content te schrijven, maar ook door ervoor te zorgen dat de website op technisch vlak tiptop in orde is én een sterk linkprofiel heeft.

Zoekmachine adverteren (SEA): snel en gericht resultaat boeken

Wil je gericht adverteren op zoektermen die relevant zijn voor jouw sportschool? Dan is zoekmachine adverteren (SEA) een effectieve manier om dit te doen. Met Google Ads trek je op de momenten die jij belangrijk vindt websitebezoekers en daarmee potentiële leden aan. Je verschijnt direct bovenaan de zoekresultaten, dus je boekt vaak op korte termijn al zichtbaar resultaat. Onze SEA-specialisten bieden je duidelijk inzicht in je advertentieprestaties en passen de strategie aan wanneer dat nodig is.

 

Een persoon die een nieuwe reclame voor sociale media creëert

Social media marketing: de juiste doelgroep bereiken

Iedereen leeft tegenwoordig op social media. Facebook, Instagram en andere kanalen zijn daarom dé plek om jezelf als sportschool in de spotlight te zetten. Wil je gaan voor de meest effectieve manier om dit te doen? Laat je Social media marketing dan over aan onze ervaren Social media specialisten. Door in te spelen op de interesses van je doelgroep en te targeten op de juiste locatie, vergroot je je naamsbekendheid en trek je nieuwe leden aan.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Online marketing advies voor jouw sportschool

Wil je ontdekken wat Rocket Marketing voor jouw sportschool kan betekenen? We gaan graag het gesprek met je aan, waarin we je adviseren over de juiste strategie voor jouw doelstellingen. Zo haal jij met je sportschool het maximale uit je bedrijf en zet je jezelf goed op de kaart. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en kom erachter hoe we jou kunnen helpen.

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.