Online marketing in de bouw

Ben jij werkzaam in de bouw en op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf te laten groeien? Als bouwbedrijf heb je veel baat bij mond-tot-mond reclame, maar ook online opvallen is steeds belangrijker. Online marketing biedt de sleutel tot succes door jouw online zichtbaarheid te vergroten, potentiële klanten aan te trekken en jouw naam te versterken. We geven uitleg over effectieve strategieën en best practices voor online marketing in de bouw.  Leer hoe je jouw concurrentie voor kunt blijven en jouw bedrijf online kunt promoten.

Als aannemer je online marketing uitbesteden

Online marketing is een waardevolle tool voor bouwbedrijven om succesvol te zijn in de moderne digitale wereld. Steeds meer mensen zoeken online naar bouwdiensten en aannemers. Door effectieve online marketingstrategieën toe te passen, vergroot je jouw zichtbaarheid, trek je meer potentiële klanten aan en bouw je een sterke online aanwezigheid op. Het is een investering die jouw bedrijf op de lange termijn zal laten groeien.

Als aannemer ben je een expert in het plannen, coördineren en uitvoeren van bouwprojecten., maar het kan een uitdaging zijn om dezelfde vaardigheden toe te passen op het gebied van online marketing. Door jouw online marketing uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau zoals Rocket Marketing, kun jij je concentreren op je kernactiviteiten terwijl je profiteert van de voordelen van effectieve online marketing.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Wat kan Rocket Marketing voor jouw bouwbedrijf betekenen?

Rocket Marketing neemt graag het voortouw om jouw bouwbedrijf naar ongekende hoogtes te tillen. Ons deskundige team begrijpt als geen ander de specifieke behoeften van bouwbedrijven en weet hoe we strategieën moeten ontwikkelen die jouw online aanwezigheid versterken en een stroom aan nieuwe klanten aantrekken. Door jouw online marketing aan ons over te laten, kun je je kostbare tijd en energie volledig richten op waar je het allerbeste in bent: het leveren van hoogwaardige bouwprojecten aan tevreden klanten.

De voordelen van online marketing in de bouw

ü Verhoogde zichtbaarheid en bereik: door online marketingstrategieën toe te passen, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media marketing en online advertenties, kun je jouw zichtbaarheid vergroten en een breder publiek bereiken. Potentiële klanten kunnen je bedrijf gemakkelijker vinden en contact opnemen voor bouwdiensten.

ü Doelgericht bereiken van de doelgroep: met online marketing kun je specifieke doelgroepen bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Dit stelt je in staat om gerichte marketingcampagnes uit te voeren en de juiste boodschap aan de juiste mensen over te brengen.

ü Mogelijkheid om waardevolle inhoud te delen: Contentmarketing is een belangrijk onderdeel van online marketing. Als bouwbedrijven kun je waardevolle inhoud delen, zoals blogartikelen, video’s en infographics, om je expertise te tonen, potentiële klanten te informeren en vertrouwen op te bouwen.

ü Verhoogde betrokkenheid en interactie: via sociale media en andere online kanalen kom je direct in contact met je doelgroep. Je kunt vragen beantwoorden, feedback ontvangen en een gemeenschap van volgers opbouwen. Dit bevordert de betrokkenheid en interactie met potentiële klanten.

ü Meten van resultaten en optimalisatie: door de resultaten van je campagnes te meten en analyseren krijg je inzicht in het aantal websitebezoekers, de conversieratio, de prestaties van advertenties en andere belangrijke statistieken. Hiermee kun je je marketingstrategieën optimaliseren en betere resultaten behalen.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Waaruit bestaat online marketing in de bouw?

online marketing in de bouw

Professionele website (laten) bouwen

Een professionele website is de basis van jouw online aanwezigheid. Het is het digitale visitekaartje van jouw bouwbedrijf en vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten. Daarom is het belangrijk dat jouw website een professionele uitstraling heeft, gemakkelijk te navigeren is en relevante informatie biedt.

Daarnaast moet jouw website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO), zodat jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten verschijnt. Zorg er ook voor dat jouw website responsief is en goed presteert op verschillende mobiele apparaten. Optimaliseer jouw content voor mobiel gebruik en maak gebruik van mobiele advertenties om potentiële klanten te bereiken via hun smartphones en tablets.

Een goed ontworpen website is de eerste stap naar online succes.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) in de bouwsector

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is van cruciaal belang voor online marketing in de bouwsector. Door jouw website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden en technische aspecten aan te pakken, kun je jouw zichtbaarheid in zoekmachines vergroten. Met behulp van SEO-technieken kun je hoger ranken in de zoekresultaten, meer organisch verkeer aantrekken en jouw concurrenten overtreffen. Een goed geoptimaliseerde website is de sleutel tot online vindbaarheid.

SEO copywriting speelt een belangrijke rol in online marketing voor bouwbedrijven. Door waardevolle en relevante content voor specifieke zoektermen te creëren, kun je jouw expertise tonen, potentiële klanten aantrekken en jouw merk versterken. Blogartikelen, video’s, casestudy’s en handleidingen zijn enkele voorbeelden van content die je kunt delen. Hierin verwerk je zoektermen waar jouw doelgroep op zoekt om je diensten te vinden.

Online marketing team
silhouette van mensen aan het werk in de bouw

De invloed van klantbeoordelingen & lokale SEO

Het zal je niet verbazen dat klantbeoordelingen veel impact  hebben op het succes van jouw bouwbedrijf. Potentiële klanten vertrouwen op beoordelingen en ervaringen van anderen bij het nemen van beslissingen. Het is belangrijk om actief online beoordelingen te beheren en te reageren op feedback, zowel positief als negatief. Door positieve beoordelingen te stimuleren en negatieve feedback serieus te nemen, kun je jouw online reputatie versterken en het vertrouwen van potentiële klanten winnen.

Als bouwbedrijf is het ook belangrijk om lokaal gevonden te worden. Lokale SEO richt zich op het optimaliseren van jouw online aanwezigheid voor relevante zoekopdrachten in jouw regio. Door jouw bedrijfsinformatie consistent en accuraat te vermelden op online directories en platforms, kun je jouw lokale zichtbaarheid vergroten.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Vrijblijvend online marketing advies voor jouw bouwbedrijf

Breng jouw bouwbedrijf naar de voorgrond en bereik meer potentiële klanten met behulp van online marketing! Door het uitbesteden van jouw online marketing aan een professioneel bureau vergroot je jouw zichtbaarheid bij de juiste doelgroep en stimuleer je een toename in offerteaanvragen.

Ben je klaar om nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor jouw bouwbedrijf? Bij ons ontvang je een gratis online marketing analyse ter waarde van € 250,-, waarmee je inzicht krijgt in de online positie van jouw bedrijf en ontdekt waar kansen liggen. We denken graag met je mee over de meest effectieve strategie tijdens een kosteloos eerste adviesgesprek. Ontdek hoe jouw bouwbedrijf zich verder kan ontwikkelen en zet vandaag nog de stap naar groei!

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.