Online marketing voor de horeca

Er zijn maar weinig sectoren waar de concurrentie zo hoog is als in de horeca. Goede restaurants, cafés en hotels vind je door te googelen, dat weet iedereen. Maar hoe zorg je er als bedrijf in de horecasector nu voor dat je goed zichtbaar bent voor je doelgroep? En dat mensen die op zoek zijn naar lekker eten en drinken of een fijne plek om te overnachten bij jou terechtkomen? Het antwoord is online marketing voor de horeca.

Online marketing en de horecasector

Het is niet zo gek als je in deze drukke branche weinig tot geen tijd hebt om je ook nog met online marketing bezig te houden. Daarom is het een slimme zet om je online marketing uit te besteden aan professionals, zodat je beter gevonden wordt én je bezoekersaantallen omhoog gaan.

Rocket Marketing is een online marketing bureau met toegewijde professionals die graag aan de slag gaan met jouw online marketingactiviteiten. Samen met ons toegewijde team zorgen we er graag voor dat jouw bedrijf optimaal in de kijkers staat bij de juiste doelgroep, zodat jij hier vrijwel geen omkijken naar hoeft te hebben.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Wat kan online marketing voor de horeca betekenen?

Voordat we dieper ingaan op de details van online marketing voor horecabedrijven, is het essentieel om de basisprincipes te begrijpen. Online marketing omvat alle marketingactiviteiten die via internet worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je website voor zoekmachines (SEO), promotie via sociale media, het versturen van nieuwsbrieven online advertenties. Het geheim van een succesvolle online marketingstrategie is het vaststellen van een duidelijke doelgroep en hier vervolgens op in te spelen.

De voordelen van online marketing voor de horeca

ü Opvallen tussen alle concurrentie: met online marketing zorg je ervoor dat je op verschillende manieren zichtbaarder bent bij  je doelgroep. Of je nu voor de lange termijn SEO inzet om hoog te ranken of juist voor snel resultaat gaat met Google Ads, jouw bedrijf springt eruit tussen alle concurrentie.

ü Betere targeting: met een duidelijke doelgroep voor ogen wordt het gemakkelijker om je online marketing activiteiten specifiek te targeten, zodat je effectief resultaten kunt behalen met je online marketingstrategie. 

ü Betere klantbetrokkenheid:  door middel van e-mailmarketing en social media platforms kunnen. horecabedrijven in realtime met hun klanten communiceren, feedback ontvangen en vragen beantwoorden. Dit bevordert niet alleen de klanttevredenheid, maar ook de loyaliteit en het imago van het horecabedrijf.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Waaruit bestaat online marketing voor horeca?

Als je meer potentiële klanten wilt bereiken, is online marketing een slimme zet. Rocket Marketing is een fullservice online marketing bureau. We helpen je met uiteenlopende online marketing diensten die bijdragen aan jouw online succes, zoals:

  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • Zoekmachineadvertenties (SEA)
  • Webdesign
  • E-mailmarketing
  • Social media marketing
Close-up van een laptop naast een kop koffie, online marketing voor horeca

SEO voor horeca: betere vindbaarheid

Wil je niet alleen nu, maar ook later goed vindbaar zijn via Google? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgen we voor een effectieve langetermijnstrategie als het gaat om jouw online vindbaarheid. Niet voor niets is zoekmachineoptimalisatie een van de belangrijkste takken van de online marketing. Door je website op verschillende vlakken te optimaliseren, verschijn je hoger in de zoekresultaten, stroomt er meer verkeer binnen op je website en vergroot je de kans op nieuwe bezoekers.

SEO is een vak apart en kost simpelweg veel tijd om zelf toe te passen. In het almaar veranderende landschap van Google en de verschillende trends die erbij komen kijken is een doordachte aanpak vereist. Het uitbesteden van je SEO-strategie is dan ook verstandig. De specialisten van Rocket Marketing weten precies welke relevante zoektermen veel gegoogeld worden en hoe je hierop inspeelt. En met een technisch goede website die zowel op desktop als mobiel tiptop in orde is, wordt jouw horecabedrijf helemaal SEO-proof!

Nieuwe bezoekers bereiken met online adverteren

Online adverteren is een doeltreffende manier om snel en goed zichtbaar te zijn bij je doelgroep, zodat je nieuwe potentiële klanten bereikt. Targeting met Google Ads of Facebook Ads kan bijvoorbeeld op basis van interesses, zoekopdrachten en demografische gegevens.

Voordat we van start gaan stel je je budget en doelgroep vast. Door vervolgens bezoekers met je advertenties naar aantrekkelijke pagina’s te leiden, wordt je doelgroep effectief geprikkeld om actie te ondernemen en te boeken bij jouw restaurant, café of hotel. Onze online advertising specialisten staan voor je klaar om een sterke online advertentiecampagne op te zetten!

Online marketing team
sociale media inhoud creëren voor een merk

Social media advertising: top of mind blijven

Het is tegenwoordig onmogelijk om sociale media weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Het is dan ook niet zo gek dat social media marketing een cruciale rol speelt in de online marketingstrategieën voor horecabedrijven. Sociale media kunnen effectief bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van jouw merk, het bereiken van nieuwe klanten en het betrekken van bestaande klanten.

Met Social media advertising neem je de interesses van je doelgroep als uitgangspunt. We zorgen ervoor dat jouw advertenties precies de juiste mensen bereiken, om je kans op succes te vergroten. Hiervoor gebruiken we de populairste social media kanalen zoals als Facebook en Instagram. Omdat de targeting zo specifiek is, weet je zeker dat je marketingbudget efficiënt ingezet wordt.

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Vrijblijvend online marketing advies voor jouw horecabedrijf

Online marketing is een doeltreffende aanpak om je horecabedrijf in de spotlight te zetten en meer potentiële klanten te bereiken. Door je online marketing uit te besteden aan een professioneel online marketing bureau, vergroot je je zichtbaarheid bij de juiste personen en verwelkom je meer nieuwe gasten in jouw hotel, restaurant of café.

Wil jij nieuwe kansen ontdekken voor je bedrijf? Met onze gratis online marketing analyse ter waarde van € 250,- krijg je inzicht in de online positie van je bedrijf en ontdek je waar je mogelijk nog kansen laat liggen. We denken graag met je mee over de meest effectieve strategie tijdens een gratis eerste adviesgesprek. Ontdek hoe je met jouw horecabedrijf kunt groeien en ga voor succes!

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.