Online marketing voor advocaten

Vergroot je zichtbaarheid en bereik meer cliënten

Als juridisch professional beschik je waarschijnlijk al over een uitgebreid netwerk van cliënten en lokale connecties. Echter, met de snelle ontwikkeling van digitale technologieën is het essentieel om ook online aanwezig te zijn om je clientèle te bereiken en je kantoor te laten groeien. Online marketing is dé manier om je advocatenkantoor of incassobureau te promoten en je zichtbaarheid te vergroten. Maar waar begin je? Bij Rocket Marketing denken we graag met je mee en hebben we de expertise in huis om jouw online activiteiten naar een hoger niveau te tillen!

Besteed je online marketing uit als jurist

Als drukbezette jurist heb je vaak geen tijd om je ook bezig te houden met online marketing. Gelukkig kun je je online marketing uitbesteden aan marketingspecialisten, zodat je niet alleen beter vindbaar bent, maar jouw website acquisitie voor je kan doen.

Rocket Marketing heeft voor iedere online marketingactiviteit een specialist in huis en kan alle taken uit handen. Ons toegewijde team zorgt dat jouw kantoor online zichtbaar en vindbaar is, zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent: adviseren, bemiddelen en onderhandelen voor particulieren en rechtspersonen.

Samen een strategische sparringsessie?

Wat zijn jouw groeidoelstellingen? Maak vrijblijvend een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Hoogste niveau

Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten. We zijn competitief, zien nieuwe kansen en houden van ons werk. Zo leveren we service van het hoogste niveau.

Waardevolle Resultaten

We werken aan online marketing oplossingen gericht op jouw doel. Door planmatig te werken en actie te nemen behalen we waardevolle resultaten voor jouw bedrijf.

Persoonlijk & Helder

Persoonlijk contact en heldere plannen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Jij staat in direct contact met onze marketingspecialisten. 

Wat kan online marketing betekenen voor jou als jurist?

Voordat we dieper ingaan op de details van online marketing voor advocaten, leggen we de basisprincipes uit. Online marketing is een overkoepelende term voor alle marketingactiviteiten op het internet. Hieronder vallen werkzaamheden zoals  zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media marketing, e-mailmarketing en online adverteren. Tegenwoordig is mond-tot-mondreclame niet meer voldoende. Gelukkig zijn er talloze andere manieren om je doelgroep te bereiken. Wanneer iemand juridische vragen heeft, is de kans groot dat die persoon eerst het internet zal raadplegen. Kunnen mensen jouw website makkelijk vinden en geeft jouw website antwoord op hun vragen? Dan is de kans groot dat ze daarna overtuigd zijn van jouw expertise en je inschakelen voor bijstand.

Online marketing kent veel vakjargon net als de juridische wereld, daarom vergt het kennis en ervaring om de juiste keuzes te maken. Voor we van start gaan zullen we samen met jou achterhalen hoe jouw doelgroep eruitziet. We verplaatsen ons in jouw potentiële cliënten en kijken hoe zij zich online gedragen. Waar zoeken ze naar en op welke platforms? Als we de doelgroep begrijpen, weten we ook hoe we kunnen zorgen dat jouw website beter vindbaar is dan die van je concurrenten.

De voordelen van online marketing voor advocaten

ü Betere targeting: met online marketing kun je gericht adverteren op specifieke doelgroepen, zoals mensen die juridische bijstand zoeken binnen een specifiek rechtsgebied of mensen in bepaalde regio’s. Dit kan leiden tot meer relevante leads en zaken.

ü Meer zichtbaarheid: door middel van online marketing promoot je jouw kantoor en diensten, en daarmee vergroot je je zichtbaarheid. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, verschijn je hoger in de zoekresultaten en genereer je meer verkeer naar je website.

ü Kostenbesparing: online marketing is een kosteneffectieve manier om je advocatenkantoor te promoten. Door gericht te adverteren en te meten wat wel en niet werkt, zijn de kosten lager in verhouding tot traditionele marketingmethoden.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Wat omvat online marketing voor advocaten?

Er zijn talloze manieren om online marketing toe te passen, elk met zijn eigen voordelen voor jou als jurist. Ons team van specialisten is bekend met alle ins en outs van online marketing en weet precies hoe je hier slim op inspeelt. Samen met jou ontwikkelen we een strategie voor jouw advocatenkantoor inclusief doelstellingen, zodat je het beste resultaat behaalt. Of je nu streeft naar meer naamsbekendheid, meer leads wil genereren of je conversieratio wil verhogen, Rocket Marketing heeft de kennis en expertise om jouw advocatenkantoor online op de kaart te zetten.

Wat is responsive design? Wat is adaptive design? En hoe maak je een ontwerp voor je website dat pc tablet en smartphone-vriendelijk is.

Vertrouwen wekken met een professionele website

Een goede website is meer dan alleen een modern design. Het is essentieel dat bezoekers een professionele en betrouwbare indruk van je krijgen. Als strafrechtadvocaat moeten jouw cliënten er bijvoorbeeld op kunnen vertrouwen dat ze hun zaken volledig aan jou kunnen overlaten. De basis voor dit vertrouwen begint bij een functionele site, waar cliënten direct zien hoe ze contact kunnen opnemen. Ook reviews delen is een goede manier om aan te tonen dat jouw kantoor een betrouwbare partij is voor potentiële cliënten.

SEO voor advocaten: hoger in de zoekresultaten

Als jurist weet je dat zichtbaarheid een goede manier is om potentiële cliënten te bereiken. Online is dat niet anders. Maar waar begin je? Zoekmachine optimalisatie (SEO)is een van de belangrijkste aspecten van online marketing. Tijdens dit proces optimaliseer je website en inhoud, zodat je hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Hogere posities in de zoekresultaten leiden meer verkeer naar je website en dat levert uiteindelijk ook meer potentiële cliënten op.

Je website optimaliseren voor zoekmachines vergt aanzienlijke inspanning,vooral als je niet vertrouwd bent met de meest recente SEO-ontwikkelingen en -methodologieën. Daarom kan het raadzaam zijn om SEO-taken toe te vertrouwen aan een deskundig team. Onze professionals analyseren de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt nauwkeurig en hoe weten hoe je deze effectief toepast. Bovendien zorgen ze ervoor dat je website vlot laadt en optimaal functioneert op zowel computers als mobiele apparaten. Door het uitbesteden van je SEO, kun je je als jurist focussen op je primaire verantwoordelijkheden, terwijl een team van specialisten jouw online zichtbaarheid verbetert.

online marketing voor juristen
Online marketing SEO

Nieuwe cliënten bereiken met advertenties: online adverteren

Online adverteren is een effectieve manier om nieuwe cliënten te bereiken. Met platforms zoals Google Ads en Facebook Ads kun je gericht adverteren op basis van demografische gegevens, interesses en zoekopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld adverteren voor een specifiek rechtsgebied of voor de algemene diensten van jouw kantoor.

Om te beginnen met online adverteren, bepaal je het budget en je doelgroep. Vervolgens maak je aantrekkelijke advertenties en bijpassende landingspagina’s om de aandacht van potentiële cliënten te trekken. Zo spoor je hen aan om contact op te nemen met jouw advocatenkantoor. Ons team van specialisten helpt je graag bij het opzetten en beheren van jouw online advertentiecampagnes, zodat je succesvol online kunt adverteren.

Niet jouw branche? Bekijk in welke branches wij nog meer online marketing uitvoeren!

Wil je binnen jouw branche kans maken op die eerste plaats in de Google zoekresultaten? Voor deze branches is online marketing een succesvol middel om meer (vaste) klanten aan te trekken. Zeker bedrijven in concurrerende branches hebben baat bij een solide online marketing aanpak.

Samen naar jouw online marketing kijken?

Benieuwd waar jouw kansen liggen? Maak een afspraak met een online marketing specialist.

“Neem contact met ons op voor het aanvragen van een brainstormsessie”

Advies over online marketing voor jouw advocatenkantoor

Online marketing is een krachtige tool om je advocatenkantoor te promoten en meer cliënten te bereiken. Door je online marketing uit te besteden aan een ervaren online marketingbureau verzeker je jezelf van verbeterde online zichtbaarheid, terwijl je een sterke relatie met je cliënten opbouwt.

Weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken? Onze specialisten denken graag met je mee over de beste online strategie tijdens een gratis eerste adviesgesprek. Neem contact met ons op en ontdek wat Rocket Marketing voor je kan betekenen!

Onze partners & certificaten

Wij werken samen met de de volgende online platforms. Samen houden we de kwaliteit hoog en zorgen we voor een meer dan up-to-date kennis.

Online marketing

Over ons

Waarom kiezen ondernemende bedrijven voor Rocket Marketing?

Rocket Marketing bestaat uit een team van specialisten met veel passie en een zeer strategische denkwijze.

Wij beschikken over de juiste kennis om jouw bedrijf te helpen groeien. Bij Rocket Marketing zijn we altijd bezig met het bedenken en uitwerken van nieuwe online marketingstrategieën.

We zwemmen enigszins tegen de stroom in, pakken kansen die anderen laten liggen. Hoe wij te werk gaan, leggen we je graag uit, want we houden van transparantie en openheid van zaken. Jouw doelstellingen zetten we om in een online marketingplan en dit plan voeren we vervolgens stap voor stap uit. Op deze manier ontzorgen we je volledig en krijg je grip op online marketing en je doelen.